unit
Portada   
unit
unit
L'Ajuntament   
unit
unit
La Ciutat   
unit
unit
Notícies   
unit
unit
Municipis Agregats   
Agenda Cultural   
unit
unit
Atenció al Ciutadà   
unit
unit
Contactes d'Interès   
unit
unit
Edictes   
unit
unit
Estudiar a Tàrrega   
unit
unit
Fires i Mercats   
unit
unit
Negocis i Polígons   
unit
unit
Oferta Pública d'Ocupació   
unit
unit
Ordenances i Reglaments   
unit
unit
Perfil del Contractant   
unit
unit
Plànol de la Ciutat   
unit
unit
POUM   
unit
unit
unit
unit
Turisme a Tàrrega   
unit
unit

unit
unit

Segueix-nos a:                                                                       divendres, 25 d'abril de 2014

 abril


Fins al diumenge 27 d'abril
SJ '2014 LLETRES A TÀRREGA: Exposició dedicada a la vida i l'obra del poeta targarí ALFONSO COSTAFREDA

L’Ajuntament de Tàrrega ha editat un llibre biogràfic dedicat al poeta Alfonso Costafreda, nascut a la ciutat l’any 1926 i figura significativa de la generació literària dels 50. Amb aquesta iniciativa, la Regidoria de Cultura vol posar de relleu l’obra de l’escriptor targarí coincidint amb el 40è aniversari de la seva mort, ocorreguda a Ginebra el 1974. Alfonso Costafreda · Una biografia gràfica proposa al lector un recorregut visual per la vida i els versos del poeta (Col·lecció Natan 39).

Material inèdit
Inclou més d’un centenar de documents, alguns inèdits, com portades, cartells, il·lustracions, fotografies, poemes, correu i un recull de testimonis personals dels escriptors Gil de Biedma, J. A. Goytisolo, Carlos Barral o el pintor Antoni Tàpies. El pròleg el signa José M. Caballero Bonadl, Premi Cervantes 2012 i company generacional de Costafreda.

Exposició a la Sala Marsà fins al 27 d'abril
L'edició coincideix amb l’exposició Existir a través de las palabras, basada en el contingut del llibre. El públic té aquí a l’abast una panoràmica amena i didàctica sobre la trajectòria vital i literària de l’autor de Nuestra elegía o Suicidio y otras muertes. La mostra, que també exhibeix primeres edicions de la seva bibliografia, romandrà oberta fins al 27 d'abril.

Horaris:
· De dimarts a dissabte, de 19h a 21h
· Diumenges i festius, de 12h a 14h i de 19h a 21h


Lloc: Sala Marsà de la Casa de Cultura (Carrer de la Vilanova)

Organitza: Regidoria de Cultura
Cita relacionada amb  "SJ Lletres a Tàrrega"


Divendres 25 d'abril · 20 h.
Obertura de l'exposició d'art ARA O ARA de Ramon Gabernet, M. Carme Calafell i Víctor Mirete, alumnes de l'EASD Ondara

Exposició col·lectiva de Ramon Gabernet, M. Carme Calafell i Víctor Mirete, alumnes de l’Escola d'Art i Superior de Disseny Ondara de Tàrrega. Ara o ara planteja una reflexió sobre la societat i el temps. Oberta fins al 4 de maig.

Horaris:
· De dilluns a dissabte, de 19 a 21 h.
· Diumenges i festius, de 12 a 14 h. i de 19 a 21 h.


Lloc: Museu Comarcal de l'Urgell (Carrer Major)

Organitza: Museu Comarcal de l'Urgell
http://www.tarrega.cat/pdf/Exposicions2014.pdf


Divendres 25 d'abril · 20:30 h.
SJ '2014 LLETRES A TÀRREGA: Presentació del llibre de poesia visual eròtica JORNADA DE PORTES OBERTES de Toni Prat

Presentació del llibre de poesia visual eròtica Jornada de portes obertes de Toni Prat • A càrrec de la poeta targarina Montserrat Aloy i Roca.

Lloc: Biblioteca Central Comarcal (Plaça de Sant Antoni)

Organitza: Biblioteca Central Comarcal
Cita relacionada amb  "SJ Lletres a Tàrrega"


Divendres 25, dissabte 26 i diumenge 27 d'abril · Tot el dia
GALACTICAT · 1a MOSTRA DE CINEMA FANTÀSTIC DE PONENT: Projeccions de clàssics de culte, curts, mostres i xerrades

Galacticat, la 1a Mostra de Cinema Fantàstic de Ponent, envairà Tàrrega els dies 25, 26 i 27 d'abril. Serà una cita ineludible per a cinèfils, amants de la ciència-ficció, del cinema i de la cultura en general. Neix amb la voluntat d’apropar a l’espectador el passat, el present i el futur del millor cinema fantàstic. Així, amb Cinemes Majèstic com a epicentre, recuperarà clàssics del gènere per poder tornar a gaudir-los a la gran pantalla, presenta pel·lícules recents i dóna espai a les futures generacions amb curtmetratges de directors novells.

Títols emblemàtics
Dins la recuperació de clàssics, Galacticat inclou pel·lícules de culte com Planeta prohibit (1956) de Fred M. Wilcox, Ultimàtum a la Terra (1951) de Robert Wise, El planeta dels simis (1968) de Franklin J. Schaffner o 2001: Odissea a l'espai (1968) d'Stanley Kubrick.
 
Nous clàssics
També porta films recents del cinema fantàstic fets al nostre país com El bosc (2012) d’Óscar Aibar o Eva (2011) de Kike Maíllo. També propostes contemporànies internacionals com Moon (2009) de Duncan Jones, que vindrà a presentar Mike Hostench, sotsdirector del Festival de Sitges. A la vegada, dedica dues sessions al públic familiar amb la projecció d'E.T. (1982) d'Steven Spielberg i La Historia Interminable (1984) de Wolfgang  Petersen.

Inauguració unint cinema i teatre
La mostra s’inaugurarà el divendres 25 d’abril (21:30h, Cinemes Majèstic) amb la projecció de Faust 5.0 (2001), sessió que comptarà amb la presència del director Isidro ortiz i el productor Ramon Vidal. La pel·lícula és una reflexió sobre el mite de Faust que va suposar el debut cinematogràfic del grup teatral La Fura dels Baus.

Exposicions cinèfiles
Galacticat ha programat tanmateix una secció de curtmetratges de directors novells d’escoles de cinema com l’ESCAC i Bande Apart, així com del festival Lo Cercacurts. Dins les activitats paral·leles, la mostra obre una exposició a la Biblioteca amb cartells de l'il·lustrador Mo Caró, objectes de cinema i treballs de l'empresa de maquillatge Inside FX. També hi haurà xerrades i tallers trekkies sobre la sèrie i films d'Star Trek. Activitats a la Biblioteca, Escola d'Art Ondara i Escola Pia.

Fans d'Star Wars
Galacticat serà també punt de trobada de l'Associació d'Amics d'Star Wars de Catalunya, que animaran la mostra amb la seva presència. La part musical del festival la posarà el grup de rock instrumental Audiolepsia amb un concert que es farà dissabte al vespre a Cinemes Majèstic, obert a tot el públic. Durant el concert es podrà gaudir de videoprojeccions que aniran lligades amb els temes del grup.

Preu: 17 euros (abonament 3 dies)
• 10 euros (abonament 1 dia)
• 4 euros (entrada per sessió)
 

Consulteu tota la programació de GALACTICAT fent un clic al web www.galacticat.cat

Lloc: Cinemes Majèstic, Biblioteca, Escola Ondara i Escola Pia

Organitza: Galacticat
http://www.galacticat.cat


Divendres 25 d'abril · 22:30 h.
Concert del grup INSPIRA (pop-folk)

Cançons de pop-folk d’autor, d’aire optimista i oníric.

Preu de l'entrada: 5 euros


Lloc: Local de la Societat Ateneu (Plaça del Carme)

Organitza: Societat Ateneu


Dissabte 26 d'abril · De 10 a 21 h.
3a FIRA PLAYMOBIL de TÀRREGA: Espectaculars diorames, tallers i concursos sobre els clicks

Tàrrega acull per tercer any consecutiu la Fira Playmobil, l’única a la demarcació de Lleida dedicada als populars ninos també coneguts com clicks. La tercera edició, els dies 26 i 27 d’abril, es trasllada des de l’Espai MerCAT al pavelló del Club Natació Tàrrega, una nova ubicació que permet doblar la superfície fins als 1.200 m2. A més, tant expositors com públic guanyen en comoditat, millors accessos i més llum natural, a més de disposar just al costat de les 200 places d’aparcament gratuït del Parc Esportiu del Reguer.

Diorama central dedicat a la guerra de Troia
L’ampliació de la Fira Playmobil permet exhibir fins a 14 diorames, el més gran dels quals, dedicat a la guerra de Troia, ocupa 32 m2. Les escenes, que meravellen petits i grans per la minuciositat dels seus detalls, aglutinen un mínim de 5.000 clicks, un miler més que l’any passat. Altres eixos temàtics són els víkings, les fades, la civilització egípcia o la conquesta de l’espai.

Venda, tallers i concursos
També es disposa d’un apartat de venda amb 12 paradistes que posen a l’abast les últimes novetats de la marca Playmobil, la qual compleix 40 anys d’història. La programació d’activitats creix incorporant novetats com una zona de tallers i inflables. No falten convocatòries com la competició oberta de diorames, el concurs fotogràfic Freak-Click a Facebook, el concurs que proposa buscar clicks pels comerços de Foment Targarí o el taller de Jugòrium Botiga Màgica de Verdú.

Preus de les entrades:
· Gratuït (menors de 12 anys)
· 1 euro (de 12 a 18 anys) · 2,5 euros (majors de 18 anys)


Lloc: Pavelló del Club Natació Tàrrega (Parc Esportiu del Reguer)

Organitza: Associació Agrat i SomosClicks
http://www.firaclickstarrega.cat


Dissabte 26 d'abril · 10 h.
Inici de les jornades DE PEUS A TERRA: Tallers sobre sistemes de construcció tradicional i energia solar

Tàrrega convoca la tercera edició de les jornades De peus a terra, un espai de reflexió sobre estratègies culturals d’aproximació a l’entorn natural. Seran cinc tallers oberts a la ciutadania, del 26 d’abril al 14 de juny, que giraran enguany al voltant dels sistemes de construcció tradicional i l’energia solar. Organitzat per l’Ajuntament de Tàrrega, l’Arxiu Comarcal de l’Urgell i l’Associació Alba, el cicle suma enguany els esforços de l’Escola de Sobreestants d’Obres Públiques i l’Ajuntament de Maldà.

De peus a terra s’engloba dins el programa d’experimentació de l’Arxiu Comarcal de l’Urgell i el Programa Tàrrega Comunitària. Les persones inscrites rebran coneixements sobre la construcció de fonaments de pedra, parets de tàpia i teulades de canya, a més de descobrir el funcionament d’un forn solar de cartró. Paral·lelament, l’Escola de Sobreestants d’Obres Públiques de Tàrrega impartirà del 30 d’abril al 22 de maig un curs sobre materials i sistemes de bioconstrucció. La inscripció ja és oberta a l’Oficina d’Acció Social i Ciutadania.

OFICINA D'ACCIÓ SOCIAL I CIUTADANIA · OASIC
Plaça de les Nacions sense Estat, s/n
Tel. 973 50 26 70 · oasic@tarrega.cat


Lloc: Associació Alba (Avinguda de l'Onze de Setembre)

Organitza: Arxiu Comarcal de l'Urgell, Ajuntament de Tàrrega i Associació Alba
http://jornadesdepeusaterra.wordpress.com

Descarregar en format pdf


Dissabte 26 d'abril · 11 h.
SJ '2014 LLETRES A TÀRREGA: Commemoració del Tricentenari 1714 – 2014 (Conferències, poesia i música)

• Conferència: Jo, Vilana-Perles. El diplomàtic català que va moure els fils de la Guerra de Successió (1704-1714), a càrrec de Sebastià Sardiné

• Notes històriques del conflicte a les viles de Tàrrega, Vilagrassa i Anglesola, a càrrec del Dr. Josep Ma. Llobet

• Lectura del poema La Guerra de Successió de Jaume Vall Borda

• Fragments musicals a càrrec d’Eduard Boleda (viola)

Lloc: Museu Comarcal de l'Urgell (Carrer Major)

Organitza: Grup de Recerques de les Terres de Ponent
Cita relacionada amb  "SJ Lletres a Tàrrega"


Dissabte 26 de d'abril · 17 h.
TARGATUCA: 1r. Concurs de Batucades · Cercaviles amb agrupacions de batucada

El Grup de Teatre BAT i el seu grup de batucada, BatBATuka, organitzen el 1r Concurs de Batucades de la ciutat. És el Targatuca, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Tàrrega i FiraTàrrega. Hi participaran 10 grups seleccionats prèviament i constarà de dues fases. En una primera ronda, a les 5 de la tarda, els grups actuaran durant 6 minuts a la plaça de Sant Antoni.

Després, a les 7 de la tarda, participaran en una cercavila pel centre de la ciutat, acompanyats pel grup Diga'ls-hi Inquiets. Tot seguit, a 2/4 de 9 del vespre, els 5 grups classificats actuaran a la fase final que tindrà lloc a la Plaça de les Nacions sense Estat. El jurat estarà format pel director artístic de FiraTàrrega, Jordi Duran; membres de BAT; antics directors de BatBATuka; i professors de música.

La trobada culminarà amb un sopar popular i el concert gratuït de les formacions Naraina, Amaika, BatBATuka i Chicken DJ (11 nit, Espai MerCAT). Quant als premis, la banda guanyadora participarà en una master-class d’un coreògraf professional i actuarà a FiraTàrrega.

Grups participants:
· Bombotronic (Sant Cugat del Vallès)
· BlocQuilombo (La Pera, Girona)
· Shangó (Sant Fruitós del Bages)
· Atabalades (Premià de Mar)
· La Banda Mandanga (Barcelona)
· Trastukats (Berga)
· Rojos de Juneda Perkussion Band (Juneda)
· Tambors dels Diables E. Francolí (L'Espluga de Francolí)
· Tabalats (Mollerussa)

Lloc: Centre de la ciutat i Plaça de les Nacions sense Estat

Organitza: Grup de Teatre BAT
http://www.bat-teatre.net


Dissabte 26 d'abril · 19 h.
Xerrada sobre l'ACTUALITAT SOCIAL I POLÍTICA DE VENEÇUELA

El Casal Popular El Rostoll proposa una xerrada - debat sobre l'actualitat social i política de Veneçuela. Hi participaran una veneçolana resident a Lleida i dos membres del Casal d'Amics de Cuba de Lleida.

Obert a tothom

Lloc: Casal Popular El Rostoll (Carrer d'Ardèvol, 12)

Organitza: Casal Popular El Rostoll
http://elrostoll.blogspot.com


Dissabte 26 d'abril · 23 h.
TÀRREGA SONA 2014: Concert dels grups NARAINA i AMAIKA (rumba i fusió)

L’any que els targarins Naraina han publicat nou disc no podien faltar al cicle de concerts de la seva ciutat. Rumba salvatge i paisatges sonors més suaus es donen la mà en el seu tercer treball, Ara toca volar. Des de l’essència de la música d’arrel fins a la interpretació més personal i delicada del gènere. Cançons que es deixen ballar i escoltar, sempre sota el dogma inqüestionable de l’optimisme més engrescador.

Els Naraina compartiran escenari amb Amaika, formació que abandera el nou mestissatge català. De fundació recent, acumulen ja un llarg seguit de bolos a l’esquena, forjant un directe ciclònic i vitaminat. Radio Malawo i Pura vida són els seus treballs publicats fins al moment, els quals compten amb nombroses col·laboracions de músics internacionals.

Entrada gratuïta

Lloc: Espai MerCAT (Plaça de les Nacions sense Estat)

Organitza: Regidoria de Cultura
http://www.tarrega.cat/sona


Diumenge 27 d'abril · De 10 a 19 h.
3a FIRA PLAYMOBIL de TÀRREGA: Espectaculars diorames, tallers i concursos sobre els clicks

Tàrrega acull per tercer any consecutiu la Fira Playmobil, l’única a la demarcació de Lleida dedicada als populars ninos també coneguts com clicks. La tercera edició, els dies 26 i 27 d’abril, es trasllada des de l’Espai MerCAT al pavelló del Club Natació Tàrrega, una nova ubicació que permet doblar la superfície fins als 1.200 m2. A més, tant expositors com públic guanyen en comoditat, millors accessos i més llum natural, a més de disposar just al costat de les 200 places d’aparcament gratuït del Parc Esportiu del Reguer.

Diorama central dedicat a la guerra de Troia
L’ampliació de la Fira Playmobil permet exhibir fins a 14 diorames, el més gran dels quals, dedicat a la guerra de Troia, ocupa 32 m2. Les escenes, que meravellen petits i grans per la minuciositat dels seus detalls, aglutinen un mínim de 5.000 clicks, un miler més que l’any passat. Altres eixos temàtics són els víkings, les fades, la civilització egípcia o la conquesta de l’espai.

Venda, tallers i concursos
També es disposa d’un apartat de venda amb 12 paradistes que posen a l’abast les últimes novetats de la marca Playmobil, la qual compleix 40 anys d’història. La programació d’activitats creix incorporant novetats com una zona de tallers i inflables. No falten convocatòries com la competició oberta de diorames, el concurs fotogràfic Freak-Click a Facebook, el concurs que proposa buscar clicks pels comerços de Foment Targarí o el taller de Jugòrium Botiga Màgica de Verdú.

Preus de les entrades:
· Gratuït (menors de 12 anys)
· 1 euro (de 12 a 18 anys) · 2,5 euros (majors de 18 anys)


Lloc: Pavelló del Club Natació Tàrrega (Parc Esportiu del Reguer)

Organitza: Associació Agrat i SomosClicks
http://www.firaclickstarrega.cat


Diumenge 27 d'abril · 11 h. i 19 h.
DIA INTERNACIONAL DE LA DANSA: 4a Marató de Dansa amb actuacions en grup i individuals + Espectacle LAS MUCHAS

En commemoració del naixement de Jean-Georges Noverre (1727•1810), figura clau del llenguatge coreogràfic, la Unesco convertí el 29 d’abril en el Dia Internacional de la Dansa per atansar aquest art a la ciutadania. Tàrrega se suma a l’efemèride amb la 4a Marató de Dansa, en què tant agrupacions com aficionats a títol individual oferiran a la Plaça de les Nacions sense Estat una mostra del seu art en aquesta disciplina. La dansa surt al carrer. Obert a tothom. Si hi voleu participar: cultura@tarrega.cat

I a les 7 de la tarda, al Teatre Ateneu:
Espectacle Las Muchas a càrrec de Cia. Mariantònia Oliver

Amb la col·laboració d’alumnes del Gyas, Gimnàs Tàrrega i Centre Esportiu Sant Jordi. Preu de l'entrada: 10 euros

Lloc: Plaça de les Nacions sense Estat i Teatre Ateneu

Organitza: Regidoria de Cultura


Diumenge 27 d'abril · 13 h.
FIRATÀRREGA · SUPORT A LA CREACIÓ 2014: Assaig obert de la companyia Co.LABse

Suport a la Creació és un programa de FiraTàrrega que té l’objectiu de fomentar la creativitat escènica i la producció d’espectacles de carrer i en espais no convencionals. Estableix un pla de residències artístiques que contempla tres línies d’actuació (Laboratoris de Creació, Residències Artístiques i Coproduccions Transnacionals) i que ofereix a la ciutadania la possibilitat d’assistir als processos de creació de diversos espectacles, en base a una sèrie d’assajos oberts i altres activitats relacionades a Tàrrega durant els mesos de primavera i estiu.

Co.LABse presenta el seu nou espectacle Mesa para 2
Vivència teatral i culinària esbojarrada, de caràcter coral i coreogràfic, dirigida per Sergi Estebanell, que se submergeix en la poesia i el detall que es pot crear en espais íntims i en la bogeria i la improvisació que sorgeix jugant amb la vida del carrer. Espectacle coproduït per FiraTàrrega, Festival Internacional de Vila-real, Festival Mirabilia (Itàlia) i Escena Poblenou.

Gratuït

Lloc: Plaça Major

Organitza: FiraTàrrega
http://www.firatarrega.cat


Diumenge 27 d'abril · 19 h.
Temporada de SESSIONS DE BALL DE DIUMENGE: Actuació del grup COCKTAIL

Cada diumenge, a partir de les 7 de la tarda, Tàrrega proposa sessions de ball amb les cançons que van marcar una època interpretades en directe per grups i solistes de casa nostra. Són estones on els amants del ball gaudeixen del bolero, el tango, la salsa, el pasdoble, el vals i altres ritmes.

Preu de l'entrada: 5 euros

Lloc: Espai MerCAT (Plaça de les Nacions sense Estat)

Organitza: Regidoria de Cultura

Descarregar en format pdf


Dilluns 28 d'abril · Tot el matí
MERCAT SETMANAL: Àmplia oferta comercial amb productes de qualitat

El Mercat Setmanal de Tàrrega ofereix al comprador un centenar de parades on es pot omplir la cistella amb diferents queviures i productes d'alimentació de primera qualitat. Passejant pels carrers també s'hi pot trobar cada dilluns una àmplia gamma d'articles del sector tèxtil, calçat i flors, entre molts altres. El mercat s’estén per la plaça Major, la plaça del Carme i els carrers Agoders, Carme i Torras i Bages.

L’horari és de les 8:30 a les 13:30 h.

Lloc: Carrers del centre de la ciutat

Organitza: Regidoria de Promoció Econòmica
http://www.tarrega.cat/mercats.html


Dimarts 29 d'abril · 19 h.
CRÉIXER EN FAMÍLIA: Taller sobre l'adolescència "I si primer mirem d'entendre’ls?"

La Secretaria de Família de la Generalitat de Catalunya crea el programa de suport a la parentalitat Créixer en família amb els objectius d’orientar, reforçar i donar eines als pares i mares en l’educació dels seus fills i filles. Els tallers pretenen ser espais d’intercanvi d’experiències entre pares i mares amb fills i filles d’edats similars, en aquest cas de 12 a 16 anys.

Tallers gratuïts
Cal inscripció prèvia al tel. 973 50 26 70 • educacio@tarrega.cat


Consulteu la resta de tallers al web relacionat

Lloc: Biblioteca Central Comarcal (Plaça de Sant Antoni)

Organitza: Eduvic i Regidoria d'Acció Social
http://tarrega.cat/pdf/Créixerenfamília2014.pdf

 maig


Dijous 1 de maig i diumenge 4 de maig · 11:30 h.
Rutes guiades L'IMPACTE DE LA IMMIGRACIÓ EN EL PAISATGE URBÀ i CONEIX LA TÀRREGA HISTÒRICA

Dijous 1 de maig
Ruta comentada: L'IMPACTE DE LA IMMIGRACIÓ A TÀRREGA EN EL PAISATGE URBÀ (1874-1930)

Recorregut a peu pels indrets de Tàrrega transformats per moviments migratoris des de finals del segle XIX.

Diumenge 4 de maig
Ruta comentada: CONEIX LA TÀRREGA HISTÒRICA

Recorregut a peu pels indrets més emblemàtics de la Tàrrega medieval i jueva. Fets i anècdotes de la història de la vila a través dels vestigis que han sobreviscut al pas del temps. La ruta inclou l'antic call jueu de Tàrrega, on es registrà un sagnant avalot antisemita l'any 1348.

Ambdues rutes, amb caràcter gratuït


Lloc: Des de la Plaça Major

Organitza: Ajuntament de Tàrrega


Dijous 1 de maig i dissabte 3 de maig · Dues funcions: 18:30 h. i 22 h.
Teatre: LES HABITACIONS TANCADES amb el Grup de Teatre BAT

Amb Raúl Muñoz i Estanis Farré
Direcció de Carles Cabrera


Les habitacions tancades de Samuel Sebastian gira al voltant d'un pare que abusa sexualment del seu fill i descriu el moment en el qual ell es rebel·la contra aquesta dolorosa situació. La història, que denuncia aquest tipus d'abusos, es desenvolupa a temps real.

Obra per a majors de 16 anys
Preu de l'entrada: 7 euros


Lloc: Sala Marsà (Carrer de la Vilanova)

Organitza: Grup de Teatre BAT
http://www.bat-teatre.net


Divendres 2 de maig · 22:30 h.
CINE CLUB LA LLOCA: JOVEN Y BONITA · Drama de François Ozon (França, 2013)

Cine Club La Lloca projecta a Tàrrega una programació acurada de dos títols mensuals que vol despertar la curiositat dels amants del setè art: cinema d’autor, de caire independent i pel·lícules de distribució limitada.

JOVEN Y BONITA (Jeune et jolie)
Direcció: François Ozon
Nacionalitat: França
Any: 2013
Gènere: Drama
Repartiment: Marine Vacth, Géraldine Pailhas i Charlotte Rampling

Isabelle, una bella jove de 17 anys que pertany a una família benestant, té el món als seus peus. Però un viatge d’autodescobriment sexual l’embarca en una doble vida: estudiant de dia i prostituta de luxe de nit. Després de l’excel·lent acollida del seu anterior film, En la casa, Ozon continua capbussant-se en les misèries de la burgesia amb un to pròxim a Buñuel.

Lloc: Cinemes Majèstic (Avinguda de Catalunya, 54)

Organitza: Cine Club La Lloca
http://www.filmaffinity.com/es/film258921.html


Dissabte 3 de maig · De 10 a 20 h.
LA BONA TAULA: Mercat de Productes de Proximitat (fruita, verdura, formatge, vi, mel, embotits i més)

La Regidoria de Promoció Econòmica convoca com cada primer dissabte de mes el seu mercat de productes agroalimentaris de proximitat, anomenat La Bona Taula. Les parades romandran obertes de 10 del matí a 8 del vespre, a la Plaça del Carme. La Bona Taula potencia la comercialització dels productes agroalimentaris propis de l’Urgell i les comarques veïnes així com el tracte directe entre els petits elaboradors de la zona i els consumidors.

Productes autòctons
La Bona Taula posa a l’abast productes autòctons, bons i de temporada: fruites, verdures, formatges, vins, mels, torrons, xocolates, melmelades, hortalisses, embotits, fruits secs, galetes, especialitats de fleca, carn de conill, llet de cabra i llet de vaca. També ha incorporat patates, cítrics, carn de vedella o vinagre de mel entre altres. A més d'elaboradors de Tàrrega i l’Urgell també s’hi apleguen artesans d’altres comarques: la Segarra, la Noguera, el Pla d’Urgell, el Solsonès, les Garrigues, el Segrià, l’Alta Ribagorça i la Conca de Barberà.

Lloc: Plaça del Carme

Organitza: Regidoria de Promoció Econòmica


Dissabte 3 de maig · 12 h.
Conferència NOVES EVIDÈNCIES EN EL DIAGNÒSTIC i TRACTAMENT DE LA FIBROMIÀLGIA

La Regidoria de Sanitat de Tàrrega ha endegat un cicle d’activitats divulgatives per sensibilitzar la ciutadania sobre temes vinculats a la salut. La propera cita serà la conferència titulada Noves evidències en el diagnòstic i el tractament de la fibromiàlgia, a càrrec de la Dra. Carme Valls Llobet.

La convocatòria s'englobarà també dins el Dia Internacional de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica (12 de maig). L’acte comptarà amb la col·laboració de l’Associació de Persones Afectades de Dolor Crònic (APADOC) de Tàrrega.

Gratuït

Lloc: Biblioteca Central Comarcal (Plaça de Sant Antoni)

Organitza: Regidoria de Sanitat


Diumenge 4 de maig · Tot el matí
MERCAT MENSUAL DE SEGELLS, MONEDES I PINS: Cita per a col·leccionistes de numismàtica i filatèlia

Cita per a col·leccionistes on es pot trobar i intercanviar un ampli ventall de peces relacionades sobretot amb la numismàtica i la filatèlia. La trobada se celebra el primer diumenge de cada mes i esdevé un bon complement del Mercat d'Antiguitats i de les Arts, el tercer dissabte de cada mes al Carrer del Carme.

Lloc: Teatre Ateneu (Plaça del Carme)

Organitza: Centre Cultural de Tàrrega


Diumenge 4 de maig · 9:30 h.
14a QUART i MITJA MARATÓ CIUTAT DE TÀRREGA • 7è Memorial Eduard Garcia Piqué

El Club d’Atletisme 100x100 Fondistes convoca per al diumenge 4 de maig la 14a edició de la Quart i Mitja Marató Ciutat de Tàrrega. La sortida d’ambdues proves atlètiques tindrà lloc a 2/4 de 10 del matí, al Parc Esportiu del Reguer, al costat del Pavelló Municipal d’Esports. La novetat més destacada és la modificació dels dos circuits, els quals discorreran enguany íntegrament sobre asfalt, per l’interior del nucli urbà de Tàrrega. El Quart farà una volta pel circuit mentre que la Mitja en farà dues. El fet que ambdues curses siguin urbanes “propiciarà que el públic gaudeixi molt més de l'esdeveniment i animi constantment els corredors”, ha afirmat la presidenta dels 100x100 Fondistes, Arantza Ugalde.

La plaça del Carme (El Pati) serà el centre neuràlgic per seguir l'evolució de les curses, ja que els atletes passaran fins a tres i cinc vegades per aquest cèntric indret, durant el Quart i la Mitja respectivament. La 14a Quart i Mitja Marató Ciutat de Tàrrega - 7è Memorial Eduard Garcia Piqué comptarà amb la participació d’atletes de renom com Roger Roca Dalmau i Sergi Rodríguez Batista, guanyadors en l'edició del 2013. El públic tindrà també l'oportunitat de participar en un concurs fotogràfic.

Lloc: Des del Pavelló Municipal d'Esports (Parc Esportiu)

Organitza: Club d'Atletisme 100X100 Fondistes
http://www.fondistestarrega.com


Diumenge 4 de maig · 10:30 h.
Visita comentada a l'exposició permanent TRAGÈDIA AL CALL - TÀRREGA 1348

Tragèdia al Call – Tàrrega 1348 exposa el llegat històric del passat jueu de la ciutat així com significatives obres d'art medieval de temàtica religiosa. L'espai museogràfic se centra en l’avalot registrat l'any 1348 a la vila contra els jueus, generant centenars de víctimes mortals. En aquest sentit, la sala documenta les excavacions arqueològiques efectuades l’any 2007 a la necròpolis hebrea de Tàrrega, Les Roquetes, on es localitzaren nombroses restes de les víctimes de l’esmentat assalt.

Patrimoni escultòric medieval
El visitant accedeix primer a una galeria que proporciona una panoràmica sobre la Tàrrega medieval i les tensions socials, econòmiques i religioses que, junt amb la pesta negra, va causar el juliol de 1348 l’assalt al call. Aquí és on es mostren per primera vegada en un context museístic escultures de gran valor com cinc dels dotze apòstols de l'antiga església romànico-gòtica o la creu de terme recentment restaurada.

Objectes recuperats a Les Roquetes
El recorregut evoca tot seguit la vida al call i la brutal matança del 1348. Plafons interactius, audiovisuals i efectes sonors endinsen el públic en aquell episodi junt amb objectes com plats, olles, llànties o monedes recuperats en campanyes arqueològiques al carrer de La Font. L’itinerari condueix després a les peces més significatives localitzades a la necròpolis com anells, braçalets, collarets, agulles, gerretes i altres ornaments.

Visita comentada el primer diumenge de cada mes a les 10:30 h.
(Cal reservar prèviament)
Tel. 973 31 29 60 · info@museutarrega.com


ALTRES EXPOSICIONS PERMANENTS
- Antoni Alsina Amils: Un artista entre dos segles (1863 – 1948)
- Sales Nobles de Cal Perelló
- Sales d'Arqueologia


Resta d'horaris:
• De dilluns a divendres, de 12 a 14 h.
• Dissabtes, de 12 a 14 h. i de 18 a 21 h.
• Diumenges i festius, de 12 a 14 h.


Lloc: Museu Comarcal de l'Urgell (Carrer Major, 11)

Organitza: Museu Comarcal de l'Urgell - Tàrrega
http://www.museutarrega.cat


Diumenge 4 de maig · 11 h. i 12:30 h.
Visites comentades al MUSEU DE LA MECANITZACIÓ AGRÀRIA CAL TREPAT

La fàbrica J. Trepat és un testimoni valuós de la mecanització del camp durant el segle XX. S’hi dissenyaven, fabricaven i comercialitzaven emblemàtiques màquines agrícoles com garbelladores, dalladores, lligadores,... Durant els anys trenta del segle XX es construïren tretze de les dinou naus actuals. Abans, l’empresa ja havia començat a funcionar des de l’any 1914 en uns petits tallers ubicats al nucli urbà. Fins a finals de segle van treballar-hi al voltant de 550 persones, que van fabricar unes 75.000 màquines.

Transició entre la fabricació artesanal i la industrialització
Les naus i la cadena de producció s’han preservat amb molt bon estat, esdevenint un pol de referència per copsar la transició entre la fabricació artesanal i la industrialització contemporània. L’itinerari discorre per les zones de foneria, disseny i muntatge, sumant una superfície d’exposició de 2.500 m2. Durant el recorregut es poden contemplar màquines, eines i motllos, a més d’audiovisuals que ajuden a interpretar el conjunt.

Visites comentades tots els diumenges a les 11 h. i a les 12:30 h.
(no cal reserva prèvia)

Per altres horaris, cal reservar a:
Tel. 973 311 616 • informacio@museutrepat.cat


Lloc: Avinguda de Josep Trepat Galceran, s/n

Organitza: Museu Cal Trepat
http://www.museutrepat.cat


Diumenge 4 de maig · 13 h.
41è JUGUEM CANTANT: Concert de corals infantils de la demarcació de Lleida

El 41è Juguem Cantant s'atura a Tàrrega el diumenge 4 de maig oferint un concert de corals infantils de la demarcació de Lleida, convidades per la Coral Infantil Mestre Güell. Amb la participació dels Grallers de la Barra i Nans de Guixanet. La trobada aplegarà unes 150 veus dalt l’escenari del Teatre Ateneu.

Entrada gratuïta

Lloc: Teatre Ateneu (Plaça del Carme)

Organitza: Coral Infantil Mestre Güell


Dijous 8 de maig · 10 h.
SESSIÓ PSICOEDUCATIVA per a persones amb càncer

Sessió psicoeducativa per a persones amb càncer, sota la coordinació de la psico-oncòloga Pilar de Dios Garri.

Inscripció prèvia al tel. 973 310 852 (CAP Tàrrega)

Lloc: CAP de Tàrrega (Carrer de Salvador Espriu, s/n)

Organitza: AECC Catalunya Contra el Càncer


Dissabte 17 de maig · 9 h.
SESSIÓ D'HORT URBÀ: Sanitat vegetal a l'hort ecològic

L’Ajuntament de Tàrrega ha obert una nova convocatòria dels seus cursos monogràfics d’horticultura ecològica als horts urbans municipals. Els horts urbans de Tàrrega són un conjunt de 28 parcel·les habilitades pel consistori en un solar privat de lloguer situat al carrer Bellpuig. Amb una superfície total de 2.400 m2, el recinte compta amb xarxa de regadiu, magatzem per desar les eines i pou d’aigües freàtiques.

CENTRE DE FORMACIÓ LA SOLANA
Carrer de La Solana, 4
Tel. 973 31 02 74
E-mail: centreformacio@tarrega.cat


Lloc: Horts Urbans de Tàrrega (Carrer de Bellpuig)

Organitza: Centre de Formació La Solana


Dissabte 17 de maig · 17 h.
MERCAT DE LES ANTIGUITATS I DE LES ARTS: Mobles, monedes, segells, llibres, col·leccionisme,...

El Mercat de les Antiguitats i de les Arts se celebra habitualment el tercer dissabte de cada mes, de 5 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre, al carrer del Carme, en ple centre de la ciutat. Acull unes quinze parades amb tota mena d’articles relacionats amb les antiguitats i el col·leccionisme: mobles i utensilis antics, elements decoratius, monedes, segells, llibres, pel·lícules, pins, discos i fins i tot plaques de cava. Brocanters i antiquaris es donen cita en aquest important punt de trobada del sector, on també aprofiten per intercanviar el seu material.

Lloc: Carrer del Carme

Organitza: Centre Cultural de Tàrrega


Dijous 22 de maig · 21:30 h.
ESCOLA DE FAMÍLIES: Conferència DIR "NO" TAMBÉ EDUCA a càrrec del pedagog Josep Maria Simon

L'Escola de Famílies, entitat que engloba les AMPAs dels centres d'ensenyament obligatori del municipi sota la coordinació del Pla Educatiu d'Entorn, ofereix un cicle de conferències de temàtica pedagògica. S'hi tracten continguts per contribuir a l'educació dels fills en el si de la família.

Entrada gratuïta

Lloc: Biblioteca Central Comarcal (Plaça de Sant Antoni)

Organitza: Pla Educatiu d'Entorn de Tàrrega


Dissabte 24 de maig · De 10 a 14 h. i de 17 a 21 h.
Campanya de DONACIÓ DE SANG a Tàrrega

Tàrrega torna a convocar una jornada per captar donacions de sang i nodrir les reserves d'hospitals, tan minvades actualment. La crida compta amb la col·laboració de Creu Roja i l'Associació de Donants de Sang de l'Urgell.

Lloc: Llar d'Infants El Niu (Avinguda d'Ondara)

Organitza: Banc de Sang i Teixits de Catalunya
http://www.bancsang.net

   Agenda Cultural Urgell 2014
   Galacticat
   DE PEUS A TERRA
   Monogràfic imatge personal
   Balanç Finances 2013
   presupost2013
   CURSOS D’ALFABETITZACIÓ
   Nereu
   Nereu
   Info Salut
   AECC
   Tàrrega ciència
   Parquin Tarrega
   Sindic
   Haití: Terratrèmol
   
(c) 2003 Ajuntament de Tàrrega · Avís legal · Política de cookies