Cultura

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 14 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura / Notícies / El cicle teatral de Tàrrega ofereix el dissabte 14 de gener “Rhümia”, guardonat amb el Premi Zirkòlika 2016 com a millor espectacle de circ

El cicle teatral de Tàrrega ofereix el dissabte 14 de gener “Rhümia”, guardonat amb el Premi Zirkòlika 2016 com a millor espectacle de circ

Publicat el 08-01-2017
Proposta innovadora dins el gènere del “clown” i inspirada en la figura del desaparegut pallasso Monti (9 vespre, Teatre Ateneu)

La Temporada Estable de Teatre 2016 – 2017 de Tàrrega continua aquest dissabte 14 de gener amb l’espectacle de circ Rhümia, una proposta de clown amb dramatúrgia teatral, humor transgressor i molta música. El muntatge, a càrrec de Rhum & Cia, ha estat distingit amb el Premi Zirkòlika 2016 al millor espectacle de circ, fet que l’ha convertit en tot un referent dins l’escena actual. Rhümia és la segona part de l’anterior muntatge de la companyia, Rhum, el qual homenatjava la figura del malaurat pallasso Joan Montanyès, més conegut amb el nom artístic de Monti. L’èxit de crítica i públic animà els seus creadors a presentar una continuació, la qual gira ara arreu del país després d’estrenar-se al Festival Grec de Barcelona.

L’escenografia, plasmada com si fos un gegantí tauler d’escacs, alberga la família de pallassos de Rhum & Cia (Jordi Martínez, Joan Arqué, Roger Julià i Pep Pascual) acompanyats aquesta vegada per Mauro Paganini, artista de carrer, músic, clown i luthier. El director Martí Torras presenta així al públic un colorista univers ple d’imaginació, rialles i cançons d’arreu del món. En paraules dels seus creadors, Rhümia “és un cant a l’esperança i a la necessitat de riure, l’arma més poderosa de la felicitat”.

La funció tindrà lloc a les 9 de la nit, al Teatre Ateneu. Preu: 20 euros. Organitzat per la Regidoria de Cultura, el cicle teatral ha ampliat els descomptes incorporant com a novetat entrades a 5 euros per als menors de 18 anys.

D’altra banda, i com activitat paral·lela, el mateix dissabte 14 de gener s’impartirà una classe magistral de clown a càrrec de Martí Torras, director de Rhum & Cia (12  migdia, Teatre Ateneu). Activitat gratuïta inclosa en el preu de l’entrada de la funció de la nit. Cal inscripció prèvia. Places limitades.

Temporada Teatre 2016La capital de l’Urgell abandera un dels cicles teatrals més veterans de les terres de Lleida ja que enguany assoleix la 22a edició. La programació ofereix un ampli ventall de gèneres apostant per la comèdia i les dramatúrgies contemporànies. El cartell l’integren noms reconeguts de l’escena així com petites – i premiades - companyies independents. La temporada 2016 – 2017 aixecà el teló el passat 16 d'octubre amb El florido pensil nenes i registrant un augment de més del 50% pel que fa al nombre d’abonaments venuts en relació a l'any passat.

Consulteu aquí el programa del cicle, altres propostes escèniques i activitats paral·leles · També amb informació sobre la venda d'entrades


22a TEMPORADA DE TEATRE / TÀRREGA

El bon pareDivendres 27 de gener (9 nit): EL BON PARE (tragicomèdia) amb Lluís Soler Tragicomèdia sobre la figura masculina i la paternitat, aquest text de David Plana duu el públic fins a un final catàrtic, fent-lo riure però també enfrontant-lo a temes transcendentals. És el retrat d’una generació de pares que malgrat creure en una educació moderna i tolerant no poden evitar el xoc amb els fills. La vida d’un alcalde de províncies es desmunta de la nit al dia quan descobreix un vídeo de la seva filla a la xarxa.

Diumenge 19 de febrer (7 tarda): LEHMAN TRILOGY (teatre de denúncia) L’espectacle, tot un èxit internacional, traça la vida de tres generacions Lehman recorrent la història del capitalisme modern. Des de l’intercanvi de béns fins al deliri contemporani d’ordinadors que compren i venen en fraccions de segon, passant per la globalització, aquesta peça d’Stefano Massini posa l’èmfasi en la deshumanització que afecta el món econòmic i polític. Un text que denuncia la crisi econòmica, ètica i social més greu dels últims 80 anys. Massini és el director artístic del Piccolo Teatro de Milà.

ACTIVITAT PARAL·LELA: Taula rodona sobre nous models econòmics. Dijous 16 de febrer, a les 8 del vespre, a al Biblioteca.

  • Compartir a