Cultura

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 14 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura / Notícies / La Temporada de Teatre 2017 - 2018 de Tàrrega porta el "Hamlet Canalla" dels valencians Teatre Micalet el dissabte 21 d'octubre (Ateneu, 21h)

La Temporada de Teatre 2017 - 2018 de Tàrrega porta el "Hamlet Canalla" dels valencians Teatre Micalet el dissabte 21 d'octubre (Ateneu, 21h)

Publicat el 16-10-2017
Obra emmarcada dins la Xarxa Alcover dels Països Catalans · El cicle escènic inclou també noms com Pere Arquillué, Francesc Orella, Lluís Villanueva, les T de Teatre, Roger Coma o Abel Folk · La capital de l’Urgell s’uneix al programa Apropa Cultura, que promou la inclusió social
La Temporada de Teatre 2017 - 2018 de Tàrrega porta el "Hamlet Canalla" dels valencians Teatre Micalet el dissabte 21 d'octubre (Ateneu, 21h)

Presentació de la Temporada de Teatre 2017 – 2018 de Tàrrega al Teatre Ateneu amb l’alcaldessa Rosa Maria Perelló; el regidor de Cultura, Raül Palacios; la tècnica de Cultura, Teresa Garcia; i la directora d’Apropa Cultura, Sònia Gainza

La Regidoria de Cultura de Tàrrega ofereix 9 destacats muntatges escènics d'octubre a febrer en el marc de la Temporada de Teatre 2017 – 2018. La capital de l'Urgell abandera un dels cicles teatrals més veterans de les terres de Lleida ja que enguany assoleix la 23a edició. La programació inclou un ampli ventall de gèneres combinant propostes de comèdia amb dramatúrgies contemporànies, una fórmula que s’ha saldat els darrers anys amb una elevada afluència de públic. L'escenari és l'emblemàtic Teatre Ateneu a excepció del muntatge “Ventura”, que tindrà lloc a les Sales Nobles del Museu Comarcal de l’Urgell.

El cicle té com a caps de cartell destacats noms com el Mag Lari, les T de Teatre, que commemoren els seus 25 anys sota la direcció de Julio Manrique; el trio format per Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva a l’aplaudida “Art”; o el tàndem que integren Roger Coma i Abel Folk a la satírica “L’electe” de Ramon Madaula. Altres exponents destacats són la companyia andalusa de culte La Zaranda; o la coreògrafa Camille Hanson.

Mag LariLa temporada aixecà el teló el dissabte 7 d'octubre amb el nou espectacle de l'il·lusionista MAG LARI, “DOLCE VITA”. El showman resident a Tàrrega oferirà una hàbil combinació de màgia i humor amb cert aroma italià, inspirat per la pel·lícula de Fellini i el hit musical de Ryan Paris.

Hamlet CanallaEl dissabte 21 d’octubre (21h) arribarà des del País Valencià “HAMLET CANALLA”, interpretat per XIMO SOLANO I JOSEP MANEL CASANY (Cia. Teatre Micalet). El muntatge, en gira dins la Xarxa Alcover, desconstrueix el mite teatral del Hamlet de Shakespeare manifestant les seves arestes i contradiccions. Josep Manel Casany fou finalista als premis MAX de les Arts Escèniques 2017 com a millor actor protagonista pel seu paper en aquesta obra. ACTIVITAT PARAL·LELA: Exposició a la Biblioteca sobre els 20 anys de la Xarxa Alcover, on també es presentarà un llibre commemoratiu a càrrec d’Isabel Clara-Simó el dimarts 17 d'octubre (20h).

La ZarandaEl diumenge 5 de novembre (19h) serà el torn de LA ZARANDA, considerada una de les últimes companyies teatrals de culte a l’Estat. El grup commemora el seu 40è aniversari amb “AHORA TODO ES NOCHE”, muntatge que sintetitza el seu treball marcat pel simbolisme poètic i el compromís social. ACTIVITAT PARAL·LELA: Conferència sobre la història de la companyia La Zaranda el dijous 2 de novembre a la Biblioteca (20h) a càrrec de Maite Guisado, crítica d’arts escèniques i col·laboradora del programa “¡Atención, obras!” de TVE.

També amb voluntat de conscienciar el públic, en aquest cas sobre la preservació ecològica dels oceans, el dissabte 18 de novembre (21h) desembarcarà la companyia de dansa contemporània de CAMILLE HANSON amb “THE SACRIFICE OF GIANTS”. ACTIVITAT PARAL·LELA: Master class de dansa contemporània impartida per Camille Hanson, el mateix dia al Teatre Ateneu (11h).

El cicle teatral targarí també reserva una cita per al projecte innovador InCursió Social, treball creatiu d’arts escèniques per part de col·lectius amb risc d’exclusió social. El públic en podrà gaudir el divendres 1 de desembre (21h).

Una altra proposta que obre noves vies en el llenguatge teatral és “VENTURA” de MERIYANES PRODUCCIONS el divendres 8 i el dissabte 9 de desembre. Es tracta d’una obra “de proximitat” portada a l’extrem. El públic, a les Sales Nobles del Museu Comarcal de l’Urgell (18h i 21h), serà tan a prop dels intèrprets que podrà gaudir d’unes interpretacions gairebé en primer pla.

ArtEl plat fort de la temporada prendrà el relleu el dissabte 16 de desembre (21h): és la coneguda comèdia “ART”. Traduïda a 35 llengües, aquesta peça d’humor intel·ligent de Yasmina Reza es manté tan fresca com el primer dia, potenciada ara per les interpretacions de tres grans actors de l’escena catalana: PERE ARQUILLUÉ, FRANCESC ORELLA i LLUÍS VILLANUEVA. Un quadre en blanc i el preu de la seva adquisició posarà a prova l’amistat de tres amics que semblava impossible de trencar. ACTIVITAT PARAL·LELA: Debat sobre l’art contemporani el dijous 14 de desembre a la Biblioteca (20h) amb la col·laboració de l’Escola d’Art Ondara de Tàrrega.

Les actrius de T DE TEATRE, que celebren els seus 25 anys de trajectòria, tornaran a Tàrrega el diumenge 21 de gener (19h) amb la tragicomèdia “EVA”, dirigida per Julio Manrique. Quatre històries creuades protagonitzades per unes ex-companyes d’escola que faran reflexionar sobre el dolor amb dosis d’humor.

L'electeLa programació es clourà el dissabte 3 de febrer (21h) de la mà del tàndem format per ROGER COMA i ABEL FOLK, dos rostres populars que protagonitzen l’aguda sàtira política “L’ELECTE”, escrita per Ramon Madaula. Un jove polític acaba de ser escollit president. Ha de pronunciar un discurs però un tic a la cara el ridiculitza. Un psiquiatre té unes poques hores per corregir aquesta transtorn removent en la vida passada del polític. Un tàndem amb rèpliques intel·ligents i esmolades, creuades amb agudesa interpretativa.

Aquí, més informació de la Temporada de Teatre 2017 - 2018, venda d'entrades i abonaments, i modalitats de descomptes


Tàrrega amb el programa Apropa Cultura

La Temporada de Teatre de Tàrrega s’acull per primera vegada al programa Apropa Cultura, el qual promou l’accés a la programació cultural per part de persones amb risc d’exclusió social. La iniciativa s’adreça específicament a entitats, centres i serveis dedicats a col·lectius d’inclusió. Així, els usuaris d’entitats socials de Tàrrega gaudiran d’una tarifació reduïda (de 0 a 3 euros) a l’hora de gaudir de les propostes del cicle teatral. També s’habilitaran a la sala places de cadires de rodes per a persones amb mobilitat reduïda. L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha manifestat durant la presentació que aquesta iniciativa “dóna un valor afegit a la cultura”.

Entrades a 5 euros per a menors de 18 anys

Els abonaments per a les 9 funcions es poden adquirir al preu de 80 euros i s'ofereixen opcions per a 3 ó 4 sessions. A la vegada s’aplicaran altres descomptes destacant les entrades a 5 euros per als menors de 18 anys. “Volem promoure l'assistència de la gent jove al teatre i fidelitzar nou públic”, ha explicat el regidor de Cultura, Raül Palacios. Així mateix, Tàrrega es manté dins el programa Escena 25 de la Generalitat de Catalunya, el qual promou l’assistència dels joves de 18 a 25 anys als espectacles culturals. 12 restaurants de la ciutat col·laboren com a patrocinadors del cicle teatral.

Teatre infantil de La Xarxa i tres muntatges del Grup BAT

A més de les 9 obres de la programació estable, Fundació La Xarxa aportarà fins al 4 de març un total de 6 muntatges per al públic infantil. Per la seva part, el Grup de Teatre BAT de Tàrrega ja té a punt per als propers mesos tres muntatges de comèdia i musical: “La gata salvatge”, “L’estranya parella” i “Un show de cine”.

Més atractius: activitats paral·leles

Un altre dels atractius del cicle teatral són les activitats paral·leles que complementen les representacions teatrals. Són els tallers de l’Escola de Màgia del Mag Lari; l’exposició sobre la Xarxa Alcover; la conferència sobre els 40 anys de La Zaranda; la master-class de dansa impartida per Camille Hanson; o un debat sobre l’art modern amb la col·laboració de l’Escola Ondara de Tàrrega.

  • Compartir a