Cultura

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 14 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura / Notícies / La Temporada de Teatre 2017 - 2018 de Tàrrega porta els dies 8 i 9 de desembre al Museu Comarcal de l'Urgell la peça experimental "Ventura"

La Temporada de Teatre 2017 - 2018 de Tàrrega porta els dies 8 i 9 de desembre al Museu Comarcal de l'Urgell la peça experimental "Ventura"

Publicat el 02-12-2017
La programació, organitzada per la Regidoria de Cultura, inclou altres noms com Pere Arquillué, Francesc Orella, Lluís Villanueva, les T de Teatre, Roger Coma o Abel Folk · La capital de l’Urgell s’uneix al programa Apropa Cultura, que promou la inclusió social
La Temporada de Teatre 2017 - 2018 de Tàrrega porta els dies 8 i 9 de desembre al Museu Comarcal de l'Urgell la peça experimental "Ventura"

Presentació de la Temporada de Teatre 2017 – 2018 de Tàrrega al Teatre Ateneu amb l’alcaldessa Rosa Maria Perelló; el regidor de Cultura, Raül Palacios; la tècnica de Cultura, Teresa Garcia; i la directora d’Apropa Cultura, Sònia Gainza

La Regidoria de Cultura de Tàrrega ofereix destacats muntatges escènics en el marc de la Temporada de Teatre 2017 – 2018. La capital de l'Urgell abandera un dels cicles teatrals més veterans de les terres de Lleida ja que enguany assoleix la 23a edició. La programació inclou un ampli ventall de gèneres combinant propostes de comèdia amb dramatúrgies contemporànies, una fórmula que s’ha saldat els darrers anys amb una elevada afluència de públic. L'escenari és l'emblemàtic Teatre Ateneu a excepció del muntatge “Ventura”, que tindrà lloc a les Sales Nobles del Museu Comarcal de l’Urgell.

PROGRAMACIÓ

VenturaLa Temporada de Teatre de Tàrrega durà en la seva propera cita amb el públic una proposta experimental de teatre de prop. Es tracta de l’obra VENTURA de Meriyanes Produccions, en què els espectadors gaudiran d’unes interpretacions a distància molt pròxima dels intèrprets. Aquest format innovador genera un vincle més íntim i còmplice entre públic i actors. Per això, la ubicació escollida per a les representacions són les Sales Nobles del Museu Comarcal de l’Urgell (i no l’escenari del Teatre Ateneu com és habitual). De l’espectacle s’oferiran quatre funcions el divendres 8 i el dissabte 9 de desembre (a les 6 de la tarda i a les 9 de la nit ambdós dies). Aquest exponent de teatre de prop és una creació de Cristina Clemente sota la direcció de David Muñoz. Els intèrprets protagonistes són Meritxell Yanes i David Planas.

La Maria és una metgessa casada amb un metge i amb dos fills. La Teresa ha dedicat tota la seva vida al seu germà amb cadira de rodes, a causa d’un accident. Els caràcters dels personatges s’aniran formant a partir de les seves experiències tot i que l’atzar també hi tindrà molt a dir. Els girs que pren la vida són la clau de la història. L’obra es va estrenar l’any 2015 al Temporada Alta i en el seu tercer any al festival ha superat la xifra d’un centenar de funcions.

ArtEl plat fort de la temporada prendrà el relleu el dissabte 16 de desembre (21h): és la coneguda comèdia “ART”. Traduïda a 35 llengües, aquesta peça d’humor intel·ligent de Yasmina Reza es manté tan fresca com el primer dia, potenciada ara per les interpretacions de tres grans actors de l’escena catalana: PERE ARQUILLUÉ, FRANCESC ORELLA i LLUÍS VILLANUEVA. Un quadre en blanc i el preu de la seva adquisició posarà a prova l’amistat de tres amics que semblava impossible de trencar. ACTIVITAT PARAL·LELA: Debat sobre l’art contemporani el dijous 14 de desembre a la Biblioteca (20h) amb la col·laboració de l’Escola d’Art Ondara de Tàrrega.

Les actrius de T DE TEATRE, que celebren els seus 25 anys de trajectòria, tornaran a Tàrrega el diumenge 21 de gener (19h) amb la tragicomèdia “EVA”, dirigida per Julio Manrique. Quatre històries creuades protagonitzades per unes ex-companyes d’escola que faran reflexionar sobre el dolor amb dosis d’humor.

L'electeLa programació es clourà el dissabte 3 de febrer (21h) de la mà del tàndem format per ROGER COMA i ABEL FOLK, dos rostres populars que protagonitzen l’aguda sàtira política “L’ELECTE”, escrita per Ramon Madaula. Un jove polític acaba de ser escollit president. Ha de pronunciar un discurs però un tic a la cara el ridiculitza. Un psiquiatre té unes poques hores per corregir aquesta transtorn removent en la vida passada del polític. Un tàndem amb rèpliques intel·ligents i esmolades, creuades amb agudesa interpretativa.

Tàrrega amb el programa Apropa Cultura

La Temporada de Teatre de Tàrrega s’acull per primera vegada al programa Apropa Cultura, el qual promou l’accés a la programació cultural per part de persones amb risc d’exclusió social. La iniciativa s’adreça específicament a entitats, centres i serveis dedicats a col·lectius d’inclusió. Així, els usuaris d’entitats socials de Tàrrega gaudiran d’una tarifació reduïda (de 0 a 3 euros) a l’hora de gaudir de les propostes del cicle teatral. També s’habilitaran a la sala places de cadires de rodes per a persones amb mobilitat reduïda. L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha manifestat durant la presentació que aquesta iniciativa “dóna un valor afegit a la cultura”.

Entrades a 5 euros per a menors de 18 anys

Quant a la venda de localitats, s'ofereixen opcions d'abonaments i s’apliquen descomptes destacant les entrades a 5 euros per als menors de 18 anys. “Volem promoure l'assistència de la gent jove al teatre i fidelitzar nou públic”, ha explicat el regidor de Cultura, Raül Palacios. Així mateix, Tàrrega es manté dins el programa Escena 25 de la Generalitat de Catalunya, el qual promou l’assistència dels joves de 18 a 25 anys als espectacles culturals.

Teatre infantil de La Xarxa i tres muntatges del Grup BAT

A més de les 9 obres de la programació estable, Fundació La Xarxa aporta fins al 4 de març un total de 6 muntatges per al públic infantil. Per la seva part, el Grup de Teatre BAT de Tàrrega ja té a punt per als propers mesos tres muntatges de comèdia i musical: “La gata salvatge”, “L’estranya parella” i “Un show de cine”.

Aquí, més informació de la Temporada de Teatre 2017 - 2018, venda d'entrades i abonaments, i modalitats de descomptes

  • Compartir a