Sou a: Inici / Esdeveniments / FESTA DE SANT MAGÍ: Missa amb interpretació dels goigs, tradicionals glops d’aigua i concert de música clàssica amb el DUO DELIS

FESTA DE SANT MAGÍ: Missa amb interpretació dels goigs, tradicionals glops d’aigua i concert de música clàssica amb el DUO DELIS

Diumenge 19 d'agost · 9 matí (actes tradicionals) i 9 nit (concert) · Parc de Sant Eloi
Quan 19/08/2018
de 09:00 a 21:00
On Parc de Sant Eloi
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

Parc de Sant Eloi

Missa honorant Sant Magí (9 matí, Ermita del Parc de Sant Eloi)

Tàrrega honora Sant Magí. Durant la missa a l’ermita del Parc de Sant Eloi s’interpretaran els goigs dedicats, amb lletra de Mossèn Climent Forner i música de Josep Maria Salisi. Aquesta tradició de l'ermita de Sant Eloi es remunta al segle XVIII. L'acte estrenarà les recents obres realitzades a l'accés de l'ermita, on s'han renovat les escales i s'ha construït una rampa per millorar l'accessibilitat. Fa uns mesos també es van instal·lar una reixa de forja als arcs de l'atri.

Tradició dels glops d’aigua (10 matí, Plaça de Sant Magí - Parc de Sant Eloi)

Tot seguit, la celebració continuarà amb els glops d’aigua portada des del Santuari de la Brufaganya. Aquesta tradició s’ha perpetuat a Tàrrega des de l’any 1953 davant la majòlica dedicada a Sant Magí, bastida dins una fornícula per part dels “magins” targarins en un dels bells racons del Parc de Sant Eloi. També es poden adquirir uns càntirs commemoratius en miniatura i degustar les galetes anomenades "gaiatons de Sant Magí". Enguany es presentarà el nou marc de forja amb vidre de seguretat que preserva la majòlica, recentment restaurada. Ho organitza l'Associació dels Amics de l’Arbre i la Parròquia de Tàrrega.

Concert de música clàssica amb DUO DELIS (9 nit, Ermita del Parc de Sant Eloi)

Duo DelisL’ermita de Sant Eloi és un marc excel·lent per gaudir de la música clàssica interpretada en directe. Es consolida aquesta proposta que forma part de la celebració de Sant Magí al Parc de Sant Eloi. Aquesta vegada s’oferirà un concert a càrrec d’Irma Bau al violoncel i Irina Veselova al piano. Les dues instrumentistes integren el Duo Delis, que interpretarà peces de Beethoven, Xostakovitx o Prokofiev entre altres. Gratuït. Ho organitza l'Associació dels Amics de l’Arbre i la Regidoria de Cultura.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

  • Compartir a