Sou a: Inici / Esdeveniments / Cicle de Conferències de Cultura i Història Jueves "TRAGÈDIA AL CALL · TÀRREGA 1348" · "Les xarxes d’evasió dels jueus a l’Alemanya nazi. El paper de Catalunya"

Cicle de Conferències de Cultura i Història Jueves "TRAGÈDIA AL CALL · TÀRREGA 1348" · "Les xarxes d’evasió dels jueus a l’Alemanya nazi. El paper de Catalunya"

Dijous 13 d'abril · 2/4 de 9 vespre · Museu Comarcal de l'Urgell (Carrer Major, 11)
Quan 13/04/2017
de 20:30 a 21:30
On Museu Comarcal de l'Urgell (Carrer Major, 11)
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

Tàrrega ofereix una nova edició del cicle de conferències dedicat al passat jueu medieval de la vila. És una proposta divulgativa que complementa el fons patrimonial exposat a la sala permanent “Tragèdia al Call – Tàrrega 1348” del Museu Comarcal de l’Urgell. Aquesta col·lecció permanent, testimoni de l’empremta que deixà la comunitat hebrea al territori, documenta les excavacions arqueològiques efectuades a la necròpoli de Les Roquetes, on es localitzaren les restes de víctimes de l’assalt al call de Tàrrega registrat l’any 1348. Enguany també s’obre el ventall més enllà de l’època medieval i s’ha programat una xerrada de temàtica contemporània sobre les rutes d’evasió dels jueus fugint del terror nazi. Altres eixos seran el paper de les dones jueves a la Catalunya medieval, la festa jueva del xàbat o les diferents formes de vestir entre jueus i cristians. Una altra novetat és el fet que les conferències s’enregistraran i es podran visionar posteriorment mitjançant les xarxes socials del Museu Comarcal de l’Urgell, possibilitant una difusió molt més àmplia dels continguts exposats.

Tàrrega 1348 Conferències 2017

Més informació sobre aquest esdeveniment…

  • Compartir a