Esports, Promoció de la Salut i Gent Gran

esports@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 10 h. a 13 h.
973 312 935
Pavelló Municipal d'Esports (Parc Esportiu) · 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Esports, Promoció de la Salut i Gent Gran / Notícies / Prevenció contra les malalties cardiovasculars i renals a Tàrrega mitjançant El Bus de la Salut

Prevenció contra les malalties cardiovasculars i renals a Tàrrega mitjançant El Bus de la Salut

Publicat el 15-11-2017
La capital de l’Urgell acull durant tres dies aquest servei de la Diputació de Lleida i la Fundació Jaume Arnó que aproxima les tecnologies més avançades en diagnòstic
Prevenció contra les malalties cardiovasculars i renals a Tàrrega mitjançant El Bus de la Salut

El Bus de la Salut ha rebut la visita del regidor de Promoció de la Salut, Jaume Folguera

El municipi de Tàrrega ha estat aquesta setmana un dels punts d’aturada d’El Bus de la Salut. El vehicle s’ha instal·lat davant el CAP els dies 13, 14 i 15 de novembre per a realitzar proves mèdiques a una vuitantena de persones, seleccionades atenent a factors de risc com hipertensió arterial o obesitat. Equipat amb tecnologia mèdica avançada, el Bus de la Salut estableix un diagnòstic precoç per a detectar patologies ocultes, bàsicament en els àmbits cardiovasculars i renals (aterosclerosi, diabetis, fibril·lació auricular).

Aquest servei itinerant, promogut per la Diputació de Lleida i la Fundació Renal Jaume Arnó, ha rebut la visita del regidor de Promoció de la Salut, Jaume Folguera. L’edil ha agraït la tasca dels facultatius que atenen els usuaris i ha subratllat la importància d’aproximar a tot el territori la tecnologia mèdica més avançada. “Amb el seu servei itinerant, El Bus de la Salut aposta per l’equitat territorial quant a diagnosi i prevenció”, ha afirmat Jaume Folguera.

Val a dir que, mitjançant El Bus de la Salut i amb una sola cita, l’usuari es beneficia d’un conjunt d’exploracions i analítiques mèdiques que immediatament són informades als metges de capçalera. Els pacients examinats són homes d'entre 45 i 65 anys, i dones d’entre 50 i 70 anys d’edat. El fet de ser o haver estat fumador també determina la selecció dels participants per part de l’ABS Tàrrega. La iniciativa compta amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i la Unitat de Diagnòstic i Tractament de Malalties Aterotrombòtiques.

Més informació a: www.elbusdelasalut.cat

  • Compartir a