Medi Ambient

serveis@tarrega.cat
Cal concertar cita prèvia
973 311 608
Plaça Major, 1 · (Casa Consistorial) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Medi Ambient / Notícies / Alta afluència de visitants a la 18a Fira del Medi Ambient de Tàrrega, amb èxit del nou espai de tast i cuina ecològica de proximitat

Alta afluència de visitants a la 18a Fira del Medi Ambient de Tàrrega, amb èxit del nou espai de tast i cuina ecològica de proximitat

Publicat el 15-10-2017
El certamen ha concentrat aquest cap de setmana una vuitantena d’expositors i un ampli ventall d’activitats pedagògiques sobre sostenibilitat i preservació de la biodiversitat · Èxit del taller de reciclatge creatiu impartit per Rafel Vives, conductor del programa “Ja t’ho faràs” de TV3 · El municipi treballa per augmentar el percentatge de recollida selectiva, actualment situat en un 33%, per sota de la mitjana catalana (39%)
Alta afluència de visitants a la 18a Fira del Medi Ambient de Tàrrega, amb èxit del nou espai de tast i cuina ecològica de proximitat

Les sessions de cuina ecològica de proximitat van omplir de públic el nou espai EcoTast

GALERIA DE FOTOS AL NOSTRE FACEBOOK, AQUÍ

Tàrrega ha celebrat aquest cap de setmana amb èxit la 18a Fira del Medi Ambient, gran aparador sobre ecologia. Les propostes del certamen han atret milers de visitants interessats a conèixer les últimes novetats en energies renovables, sostenibilitat i qualitat de vida. També ha estat força alta l’afluència de públic familiar en activitats de conscienciació ecològica, reciclatge creatiu i coneixement de la biodiversitat. En paral·lel, els tastos, maridatges i  tallers de cuina basats en productes d’alimentació de km 0 presents a la fira també han registrat una alta participació. En aquest sentit, la gastronomia de proximitat ha estat una de les principals apostes d’enguany, amb un balanç molt positiu des del consistori. A més dels atractius de la programació, el bon temps i el pont festiu han propiciat un augment de visites en relació a l’anterior edició de la fira.

Novetats del sector i dinamització econòmica

El regidor de Promoció Econòmica, Carles Pascual, ha assenyalat que la Fira del Medi Ambient de Tàrrega manté la seva vigència tant pel que fa a plataforma de divulgació ecològica com a dinamització de les empreses del sector. En aquesta 18a edició, per exemple, s’ha exhibit mobiliari sostenible o peces de tèxtil per a pells atòpiques a més de nous sistemes d’aprofitament tèrmic i vehicles elèctrics. Una de les novetats que ha suscitat gran expectació ha estat la desfilada de moda amb roba recuperada de segona mà, impulsada per l’empresa d’inserció social Cartaes. Es dóna la circumstància que Cartaes ha augmentat un 39% de la venda de roba de segona mà durant els últims dos anys. Al seu torn també s’ha promocionat la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Pera de Lleida i s’ha repetit la gimcana amb ponis d’Equaid. Per la seva part, l’Agència Catalana de Residus ha desenvolupat una campanya contra el malbaratament alimentari en forma d'espectacle de màgia.

Desfilada per promoure l’adopció de gossos

La Societat Protectora d’Animals de Tàrrega ha estat una altra de les entitats convidades i ha ofert una desfilada de gossos per a fomentar les adopcions. L’activitat també vol conscienciar sobre la tinença responsable d’animals de companyia. Pel que fa a l’apartat de benestar i teràpies alternatives, la fira ha estrenat l’Aula Sensorial amb sessions de ioga nidra i musicoteràpia de benestar. El ventall de suggeriments s’ha completat amb un planetari, una exposició sobre les varietats d’arbres o una demostració de com funcionaven els antics forns de guix. Organitzada per les regidories de Promoció Econòmica i Medi Ambient, la convocatòria ha tingut lloc com de costum a la Plaça de les Nacions sense Estat i recintes adjacents, on s’han concentrat una vuitantena d’expositors.

Inauguració amb la presència del divulgador Rafel Vives

Dins la programació ha destacat el taller de reciclatge creatiu de l’Associació Alba impartit per Rafel Vives, popular conductor del programa “Ja t’ho faràs” de TV3, dedicat al bricolatge i la reutilització. Vives també participà a l’acte inaugural, on va fer una crida a favor de la compra ecològica per a reduir el volum d’envasos. Així mateix, l’alcaldessa Rosa Maria Perelló afirmà que es treballa per augmentar el percentatge de recollida selectiva al municipi, actualment situat en un 33%, per sota de la mitjana catalana (39%). D’altra banda, valorà molt positivament el retorn al certamen del grup ecologista GEMA de Tàrrega arran de la seva reactivació.

  • Compartir a