unit
Portada   
unit
unit
L'Ajuntament   
unit
unit
La Ciutat   
unit
unit
Notícies   
unit
unit
Municipis Agregats   
Agenda Cultural   
unit
unit
Atenció al Ciutadà   
unit
unit
Contactes d'Interès   
unit
unit
Edictes   
unit
unit
Estudiar a Tàrrega   
unit
unit
Fires i Mercats   
unit
unit
Negocis i Polígons   
unit
unit
Oferta Pública d'Ocupació   
unit
unit
Ordenances i Reglaments   
unit
unit
Perfil del Contractant   
unit
unit
Plànol de la Ciutat   
unit
unit
POUM   
unit
unit
unit
unit
Turisme a Tàrrega   
unit
unit

unit
unit

Segueix-nos a:   Ràdio Tàrrega en Directe
                                                                    dimecres, 26 de novembre de 2014
 
Tàrrega dignifica l'entorn de l'antic pou del gel del segle XVI per fer visitable el vestigi
Preservació d'un tram de muralla medieval i arranjament de l’accés, dins el projecte global de millora del castell
     

30-10-13 02:00
Fotografia: L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, i el regidor de Cultura, Albert Rosinés, han visitat avui els treballs d’arranjament de l’accés al Pou del Gel acompanyats dels arqueòlegs · Visita a l'interior del pou del gel el maig de 2012

L’Ajuntament de Tàrrega treballa aquests dies en la museïtzació de l’antic pou del gel de la població, intervenció que facilitarà les visites a aquest vestigi arquitectònic del segle XVI. Les tasques, dutes a terme a través del Museu Comarcal de l’Urgell, se centren en arranjar la zona d’accés de l’estructura, que es trovaba en estat d’abandó, i deixar ordenat aquest indret, situat al costat nord-est del castell medieval. L’actuació inclou excavacions arqueològiques que han permès catalogar un tram de muralla del segle XIV, posat ara al descobert. Aquest segment quedarà visible de forma permanent al costat de l’entrada al pou del gel.

Plafons per interpretar el patrimoni
En aquest punt, situat a la confluència dels carrers del Pou del Gel i Mur del Castell, també s’instal·larà un tancament de protecció que servirà d’espai de recepció per als visitants amb plafons interpretatius del conjunt. El projecte gaudeix d’una subvenció de 30.000 euros per part del Servei d’Arqueologia de la Generalitat de Catalunya. L’empresa Iltirda, experta en excavacions arqueològiques i vinculada a la Universitat de Lleida, s’encarrega dels treballs.

Ordenar l'entorn del castell
L’actuació s’emmarca dins el projecte integral de dignificació de l’entorn del castell, el qual es desenvoluparà durant els propers mesos. La iniciativa es considera “prioritària per fer visitable la fortificació i potenciar els atractius del nucli antic”, segons ha manifestat el regidor de Cultura, Albert Rosinés. En aquest sentit, el pou del gel i el castell s’inclouran dins les rutes urbanes de Tàrrega orientades a fomentar el turisme a la ciutat.

Restes de titularitat municipal
El pou del gel de Tàrrega té 8 metres de diàmetre i 12 metres d’alçada. Les restes, en molt bon estat de conservació, són de titularitat municipal i han estat objecte d’intervencions puntuals des dels anys 90 per part del Museu Comarcal de l’ Urgell. Des de fa 2 anys s’ha obert al públic en dues ocasions amb motiu de la Festa Major de Maig a partir d’una col·laboració conjunta de l’Agrupament Escolta, l’Associació Agrat i el mateix museu targarí. El pou del gel era un dipòsit on es guardava el glaç destinat a la conservació d’aliments, la refrigeració de begudes i usos terapèutics.

Veure totes les Noticies
   Agenda Cultural Urgell 2014
   Digues prou
   Monogràfic imatge personal
   Monogràfic imatge personal
   Balanç Finances 2013
   presupost2013
   CURSOS D’ALFABETITZACIÓ
   Nereu
   Nereu
   Info Salut
   AECC
   Tàrrega ciència
   Parquin Tarrega
   Parquin Tarrega
   Sindic
   
(c) 2003 Ajuntament de Tàrrega · Avís legal · Política de cookies