unit
Portada   
unit
unit
L'Ajuntament   
unit
unit
La Ciutat   
unit
unit
Notícies   
unit
unit
Municipis Agregats   
Agenda Cultural   
unit
unit
Atenció al Ciutadà   
unit
unit
Contactes d'Interès   
unit
unit
Edictes   
unit
unit
Estudiar a Tàrrega   
unit
unit
Fires i Mercats   
unit
unit
Negocis i Polígons   
unit
unit
Oferta Pública d'Ocupació   
unit
unit
Ordenances i Reglaments   
unit
unit
Perfil del Contractant   
unit
unit
Plànol de la Ciutat   
unit
unit
POUM   
unit
unit
unit
unit
Turisme a Tàrrega   
unit
unit

unit
unit

Segueix-nos a:   Ràdio Tàrrega en Directe
                                                                    dimarts, 25 de novembre de 2014
 
El Ple de l'Ajuntament de Tàrrega aprova el nou tipus de l'IBI que garantirà mantenir els ingressos derivats d'aquest impost
L'equilibri financer de l'ens obliga a augmentar el coeficient en 0,61% davant la recent rebaixa dels valors cadastrals

20-01-14 09:30
El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat avui en sessió extraordinària el nou tipus de l’Impost de Béns Immobles (IBI) per a l’exercici 2014. L’actualització respon a la necessitat de mantenir els ingressos per a les arques municipals una vegada el Ministeri d’Hisenda ha rebaixat els valors cadastrals al municipi un 27%, segons fixa la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat. L’Ajuntament sol·licità aquesta revisió a la baixa després de l’augment cadastral que determinà la ponència de l’any 2007, moment de boom immobiliari. Tot i aquesta rebaixa, el tipus impositiu augmenta ara del 0,570% al 0,615%, fet que garantirà mantenir els ingressos derivats de l’IBI, uns 5,6 milions d’euros, segons ha puntualitzat l'alcaldessa Rosa Maria Perelló.

Mantenir la pressió fiscal per garantir la solvència financera
L’IBI, ha afegit, "és la principal font de finançament dels ens locals i la conjuntura actual ens obliga a mantenir la pressió fiscal d’aquest tribut per poder fer front a la despesa i a les amortitzacions de crèdit”. En aquest sentit es recorda que l’Ajuntament de Tàrrega haurà de liquidar enguany uns 3,5 milions d'euros en préstecs. Tanmateix, ha subratllat l'alcaldessa, els nous valors cadastrals sí repercutiran a la baixa al contribuent en altres impostos vinculats als immobles com plusvàlues o successions.

Tipus impositius
- Béns immobles de naturalesa urbana: 0,615 %
- Béns immobles de naturalesa rústica: 0,573 %
- Béns immobles de característiques especials: 0,63 %


Votacions
La modificació del tipus de l'IBI ha rebut els vots favorables dels grups CiU i Rcat/SI (Equip de Govern) i AIPN-PSC, i en contra de PP, ERC i el regidor no adscrit Josep Maria Estadella. El grup del PP ha argumentat que la disminució dels valors s'hauria de traduir alhora en una rebaixa de l'IBI mentre que Estadella ha reclamat minorar els impostos a les famílies. ERC ha esgrimit que les últimes liquidacions generen romanents positius i que per contra es demana massa esforç fiscal a la ciutadania.

AIPN-PSC, a més d'afirmar que és difícil concretar els ingressos que es recaptaran, ha proposat de demanar a l'Agència Cadastral una nova ponència revisada que fixi el valor real dels solars urbanitzables, els quals són ara una càrrega per als propietaris. D'altra banda, el Ple ha aprovat per unanimitat dues operacions de tresoreria amb BANKIA (1.050.000 euros) i amb Banco de Santander (300.000 euros).

Veure totes les Noticies
   Agenda Cultural Urgell 2014
   Digues prou
   Monogràfic imatge personal
   Monogràfic imatge personal
   Balanç Finances 2013
   presupost2013
   CURSOS D’ALFABETITZACIÓ
   Nereu
   Nereu
   Info Salut
   AECC
   Tàrrega ciència
   Parquin Tarrega
   Parquin Tarrega
   Sindic
   
(c) 2003 Ajuntament de Tàrrega · Avís legal · Política de cookies