Sou a: Inici / Notícies / L’Embarrat - Festival de Creació Contemporània de Tàrrega rep 215 propostes per participar a l’edició del 2017

L’Embarrat - Festival de Creació Contemporània de Tàrrega rep 215 propostes per participar a l’edició del 2017

Publicat el 16-03-2017
45 treballs són de procedència internacional · La tria final inclourà una vintena d’obres per exhibir al públic · La lentitud enfront de l’acceleració de la societat actual, l’eix temàtic · El certamen dedicat a l'art d'avantguarda se celebrarà el darrer cap de setmana de maig al Museu Cal Trepat sota l'organització de la Regidoria de Cultura

L’Embarrat 2017 - Festival de Creació Contemporània de Tàrrega ha rebut un total de 215 propostes artístiques per participar a la quarta edició del certamen, la qual se celebrarà el darrer cap de setmana de maig. Els treballs provenen majoritàriament de Catalunya i la resta de l’Estat mentre que 45 són internacionals. En concret, des d’altres països han respost a la convocatòria artistes de l’Argentina, Uruguai, Cuba, Mèxic, Perú, Brasil, Emirats Àrabs, Corea del Sud, Regne Unit, Alemanya, Dinamarca, Suècia, Rússia, Itàlia, República Txeca, Portugal, França, Noruega i Eslovènia. Les procedències des de tres continents posen de relleu la internacionalització de l’Embarrat, una de les principals apostes de la Regidoria de Cultura de la capital de l’Urgell.

Selecció d’una vintena de treballs

Els comissaris Jesús Vilamajó i Alexandra Laudo procediran ara a seleccionar la vintena d’obres que es mostraran dins l’exposició central de l’Embarrat, anomenada La Gran Màquina. El llistat es farà públic a principis d’abril. L’Embarrat ha plantejat enguany als creadors que reflexionin sobre el concepte de lentitud i necessitat de pausa en contraposició a la rapidesa i l’acceleració que impera a la societat actual. D’aquí el lema “As slow as possible” (“tan a poc a poc com sigui possible”). El títol s’inspira en l’obra homònima que el compositor John Cage va escriure l’any 1987 i que, com el seu nom indica, s’ha d’interpretar tan a poc a poc com es pugui. Fidel a la seva vocació avantguardista, el festival targarí anima els autors a expressar-se mitjançant diferents disciplines com el vídeoart, la fotografia, el disseny, l’street-art, el còmic, la música electrònica, les arts escèniques experimentals o qualsevol altre tipus de manifestació del pensament.

Cal Trepat repeteix com a escenari de l’Embarrat

Els artistes participants optaran al Premi Embarrat, dotat amb 1.500 euros, i al Premi Institut d’Estudis Ilerdencs, amb el qual es produirà una exposició de l’obra guanyadora. El marc del certamen serà un any més el Museu Cal Trepat, espai que des del passat industrial del territori interactuarà amb l’art modern que s’hi exhibirà. L’Embarrat és organitzat per la Regidoria de Cultura amb tasques de direcció a càrrec de Jesús Vilamajó i Natàlia Lloreta, creadors del festival. Una de les novetats és la incorporació de la comissària convidada, Alexandra Laudo, qui ha treballat pel MACBA i la Fundació Tàpies entre altres.

Web del festival www.embarrat.org

  • Compartir a