Urbanisme

urbanisme@tarrega.cat
Dimarts i dijous, de 8:30 h a 14:30 h (cal concertar cita prèvia)
973 311 608
Plaça Major, 1 · (Casa Consistorial) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Urbanisme / Notícies / Avancen a bon ritme les obres de renovació del Carrer Urgell de Tàrrega

Avancen a bon ritme les obres de renovació del Carrer Urgell de Tàrrega

Publicat el 08-03-2017
Culminada la instal·lació de les xarxes de serveis bàsics al subsòl, es col·loquen ja les primeres llambordes del paviment · El vial esdevindrà de plataforma única amb prioritat per als vianants

Dos mesos després del seu inici, les obres de reurbanització del Carrer Urgell de Tàrrega marxen a bon ritme. Durant la darrera setmana ja han culminat els treballs al subsòl, principalment la instal·lació de les noves xarxes de clavegueram i subministrament d’aigua de boca. Els operaris se centren ara en les tasques a la superfície, amb la col·locació de les primeres llambordes de formigó que configuraran el nou paviment. D’aquesta forma, el carrer Urgell ja desvela com serà la seva fesomia, caracteritzada per la creació d’una plataforma única a tot l’ample de carrer, eliminant les voreres. El regidor d’Urbanisme, Martí Pijuan, ha valorat molt positivament el resultat de les obres executades fins al moment i ha pronosticat que el projecte s’enllestirà ajustant-se al calendari fixat.

D’altra banda, les excavacions arqueològiques realitzades en un segment del carrer no han endarrerit els treballs de reurbanització. La campanya és a punt de finalitzar una vegada documentades les restes de l’antiga muralla medieval que es van posar al descobert a la cruïlla dels carrers Urgell, Capellans i Pou del Gel. Són estructures de l’antic Portal d’Urgell, datades del segle XIV, les quals es colgaran de nou per completar la reforma del carrer. Les darreres avaluacions de la prospecció arqueològica se centraran aquesta setmana en la base d’una torre defensiva, d’una llargada de 5,60 metres, que també sortí a la llum en el mateix indret.

La renovació integral del carrer posarà fi al mal estat que patia aquest cèntric vial ubicat al nucli antic i una de les principals connexions d’accés a la Plaça Major. El projecte respon a criteris de pacificació del trànsit i a la millora de l’accessibilitat, concedint prioritat als vianants. Mobiliari urbà i jardineres arrodoniran el canvi. La reforma es materialitza en el tram del Carrer Urgell comprès entre la Plaça Urgell i el Carrer Sant Joan, de 138 metres de longitud. Els treballs s’adjudicaren per un import de 120.758 euros, dels quals el PUOSC aporta 80.583 euros. La resta serà sufragada pel consistori (34%) i els veïns mitjançant contribucions especials (66%).

Mentre durin les obres no es permet aparcar a la plaça Major

Mentre es desenvolupin les obres, el Carrer Urgell queda tallat a la circulació de vehicles. Els veïns residents que no puguin accedir als garatges particulars poden fer ús gratuït del pàrquing municipal de l’Avinguda de Catalunya. D’altra banda, els veïns de la zona centre i persones amb discapacitat poden circular amb el seu vehicle fins a la Plaça Major excepcionalment a través del Carrer Major.

D’altra banda, també es prohibeix estacionar o aturar el vehicle a la Plaça Major mentre durin els treballs. Aquesta mesura s’aprofitarà com a prova pilot per avaluar una possible vianalització de la plaça Major en el futur.

Durant el mateix període també s’anul·len les places de càrrega i descàrrega a la Plaça Major i com a alternativa se n’habiliten de noves a la Plaça del Carme. Les parades del mercat del dilluns a la plaça Major podran continuar fent ús d’aquest espai.

Mobilitat Carrer Urgell

  • Compartir a