Urbanisme

urbanisme@tarrega.cat
Dimarts i dijous, de 8:30 h a 14:30 h (cal concertar cita prèvia)
973 311 608
Plaça Major, 1 · (Casa Consistorial) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Urbanisme / Notícies / L'Ajuntament de Tàrrega inicia les obres de reurbanització del Carrer Urgell, vial que connecta amb la plaça Major i que esdevindrà de plataforma única

L'Ajuntament de Tàrrega inicia les obres de reurbanització del Carrer Urgell, vial que connecta amb la plaça Major i que esdevindrà de plataforma única

Publicat el 15-01-2017
Els treballs s’han adjudicat per un import de 120.758 euros, finançats entre el PUOSC, el consistori i els veïns · Substitució integral del ferm i dels serveis bàsics al subsòl · Restriccions de trànsit al nucli antic a causa de les obres, que duraran tres mesos · Entre altres mesures, no es pot estacionar a la Plaça Major

L’Ajuntament de Tàrrega ha iniciat les obres de renovació integral del Carrer Urgell, vial del centre urbà que connecta amb la Plaça Major i el nucli antic. Les primeres tasques, realitzades amb maquinària pesada, consisteixen a aixecar i retirar el vell paviment. Tot seguit es procedirà a substituir les xarxes de serveis bàsics ubicats al subsòl com clavegueram i subministrament d’aigua de boca. També es milloraran les xarxes de gas i telecomunicacions. Posterioment es pavimentarà la superfície amb llambordes de formigó a tot l’ample del carrer, eliminant les voreres. Es crearà així un vial de plataforma única com ja s’ha fet en altres carrers com l’avinguda de Catalunya. La reurbanització s’ajusta així a criteris de pacificació del trànsit i a la millora de l’accessibilitat, amb prioritat per als vianants. Mobiliari urbà i jardineres arrodoniran la reforma.

Segment comprès entre la plaça Urgell i el carrer Sant Joan

El projecte es materialitza en el segment del Carrer Urgell comprès entre la Plaça Urgell i el Carrer Sant Joan, de 138 metres de longitud. Els treballs s’han adjudicat a l’empresa Icart Obra Pública SL per un import de 120.758 euros, quantitat un 27% inferior al pressupost previ a la licitació. Pel que fa al finançament, el Pla d’Obres i Serveis (PUOSC), a través de la Diputació de Lleida, aportarà 80.583 euros. La resta serà sufragada pel consistori (34%) i els veïns mitjançant contribucions especials (66%). Les obres es desenvoluparan durant un termini de tres mesos, per la qual cosa es preveu enllestir la intervenció urbanística abans de la primavera.

Mentre durin les obres no es permet aparcar a la plaça Major

Mentre es desenvolupin les obres, el Carrer Urgell queda tallat a la circulació de vehicles. Els veïns residents que no puguin accedir als garatges particulars poden fer ús gratuït del pàrquing municipal de l’Avinguda de Catalunya. D’altra banda, els veïns de la zona centre i persones amb discapacitat poden circular amb el seu vehicle fins a la Plaça Major excepcionalment a través del Carrer Major.

D’altra banda, també es prohibeix estacionar o aturar el vehicle a la Plaça Major mentre durin els treballs. Aquesta mesura s’aprofitarà com a prova pilot per avaluar una possible vianalització de la plaça Major en el futur.

Durant el mateix període també s’anul·len les places de càrrega i descàrrega a la Plaça Major i com a alternativa se n’habiliten de noves a la Plaça del Carme. Les parades del mercat del dilluns a la plaça Major podran continuar fent ús d’aquest espai.

Mobilitat Carrer Urgell

  • Compartir a