Urbanisme

urbanisme@tarrega.cat
Dimarts i dijous, de 8:30 h a 14:30 h (cal concertar cita prèvia)
973 311 608
Plaça Major, 1 · (Casa Consistorial) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Urbanisme / Notícies / L'Ajuntament de Tàrrega i la Diputació de Lleida renoven el ferm de la carretera que uneix el nucli urbà i El Talladell

L'Ajuntament de Tàrrega i la Diputació de Lleida renoven el ferm de la carretera que uneix el nucli urbà i El Talladell

Publicat el 25-04-2017
Els treballs es desenvolupen de forma paral·lela a la construcció del nou itinerari natural per a vianants en un dels laterals del vial

L’Ajuntament de Tàrrega i la Diputació de Lleida duen a terme obres d’asfaltatge a la carretera que uneix la capital de l’Urgell i El Talladell. Es renova així el ferm de la calçada, que es trobava força malmès, i alhora s’aplica aglomerat asfàltic al nou carril per a vianants que s’ha construït en un dels laterals del vial. Ambdues administracions actuen conjuntament per desenvolupar alhora les dues intervencions urbanístiques. Amb una longitud de 1.035 metres, el nou carril esdevindrà un itinerari natural no motoritzat a disposició de les nombroses persones que hi surten a caminar sovint. Prèviament, durant les últimes setmanes, la carretera s’ha eixamplat fins a habilitar una plataforma lateral de 2,5 metres d’amplada destinada exclusivament al pas de vianants.

La materialització de l’itinerari natural suposa una inversió de 124.000 euros, sufragats per la Diputació de Lleida. D’altra banda, la renovació del ferm de la calçada per a vehicles compta amb un pressupost de 60.000 euros. En total es renova una superfície de 6.700 m2. Les obres també inclouen nous ressalts a la calçada amb l’objectiu de reduir la velocitat i millorar la seguretat entre vehicles i vianants. L’itinerari natural, que s’enllestirà abans de l’estiu, discorrerà entre l’extrem est de l’avinguda de la Generalitat a Tàrrega fins a l’accés al Talladell pel carrer de Les Parres. Així mateix, ara també s’ha asfaltat el tram restant de carretera fins al carrer Major d’El Talladell.

L'eixamplament del vial ha requerit ocupar franges de terreny en 6 finques de titularitat privada mitjançant un procés d’expropiació. Així mateix, el projecte habilitarà una cuneta per evacuar les aigües pluvials i diversos passos d’enllaç amb els camins existents. Val a dir que el vial que uneix Tàrrega i El Talladell forma part del Camí de Sant Jaume i del Camí Ignasià.

Us demanem disculpes per les molèsties que us puguin causar les obres. Gràcies per la vostra col·laboració.

Ruta alternativa Talladell

  • Compartir a