Acció Social, Treball i Família, i Centre Obert

acciosocial@tarrega.cat
mas@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 311 608
Plaça Major, 1 · (Casa Consistorial) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Acció Social, Treball i Família, i Centre Obert / Notícies / Tàrrega recull 18.300 quilos d’aliments i productes solidaris durant el Gran Recapte

Tàrrega recull 18.300 quilos d’aliments i productes solidaris durant el Gran Recapte

Publicat el 03-12-2018
Donacions que serviran per cobrir les necessitats bàsiques de persones amb vulnerabilitat social · Escoles i entitats col·laboren en les tasques de recompte i classificació al Magatzem d'Aliments Solidaris (MAS) de la ciutat
Tàrrega recull 18.300 quilos d’aliments i productes solidaris durant el Gran Recapte

Alumnes de l'Escola Pia, avui a les tasques de classificació a Tàrrega

El teixit associatiu de Tàrrega ha col·laborat un any més en les tasques de classificació dels productes recollits durant el Gran Recapte. S’ha posat de relleu així la contribució del voluntariat per a fer realitat aquesta iniciativa solidària que cobreix les necessitats bàsiques de les persones més vulnerables. Nombroses entitats i col·lectius s’han bolcat, també avui dilluns, en les tasques de recompte i classificació de productes a la seu del Magatzem d’Aliments Solidaris (MAS) de Tàrrega, on s’han dipositat les donacions recollides. Són els casos, per exemple, de l’Agrupament Escolta, l’Associació Alba, l’Escola Pia, el Col·legi Sant Josep, l’alumnat del Pla de Transició al Treball i Creu Roja a més dels altres voluntaris inscrits.

La Regidoria d’Acció Social i Creu Roja Tàrrega expressen l’agraïment al voluntariat i a totes les persones i entitats que han efectuat aportacions. El Gran Recapte 2018 a la capital de l’Urgell s’ha saldat amb 18.300 quilos de productes alimentaris i articles de neteja i higiene personal donats els dies 30 de novembre i 1 de desembre. La xifra és similar a la comptabilitzada l’any passat. Oli, llegums, sucre, farina, llet desnatada i sense lactosa, productes de neteja i d'higiene personal,... han estat enguany els productes més demandats. Els punts de recollida s’han habilitat als mercats i supermercats Caprabo, PlusFresc, Esclat, Lidl, Condis, BonÀrea i Mercadona.

Totes les famílies perceptores dels ajuts del MAS són derivades pels serveis socials. Habitualment l’ajut es prescriu per 6 mesos i posteriorment és revisat pels serveis socials a l’hora de prorrogar-lo. Durant el present any, el MAS de Tàrrega ha atès 127 famílies, xifra que suposa 369 persones beneficiàries. D'aquestes, 155 són menors i 25 són infants de menys de 2 anys. En total, en el decurs del 2018, s’han efectuat 1.479 entregues d’aliments.

  • Compartir a