Acció Social d'Intervenció i Habitatge

De dilluns a divendres, de 8 h. a 15 h.
973 314 161
Carrer de Sant Pelegrí, 74 (Oficina d'Acció Social) · 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Acció Social d'Intervenció i Habitatge / Notícies / Tàrrega recull 10.000 quilos de productes durant el Gran Recapte 2022

Tàrrega recull 10.000 quilos de productes durant el Gran Recapte 2022

Publicat el 28-11-2022
Donacions que serviran per cobrir les necessitats bàsiques de persones amb vulnerabilitat social · Escoles i entitats col·laboren en les tasques de recollida, recompte i classificació al Magatzem d'Aliments Solidaris de la ciutat

Tàrrega ha recollit més de 10.000 quilos de productes alimentaris, de neteja i per a la higiene personal en el marc del Gran Recapte 2022 celebrat el divendres 25 i el dissabte 26 de novembre en 6 punts de recollida de la ciutat (dos menys que en edicions anteriors de la convocatòria). Totes les donacions han estat dipositades al Magatzem d’Aliments Solidaris de la capital de l’Urgell, on s’estan ultimant les tasques de classificació. El teixit associatiu ha col·laborat un any més en aquesta iniciativa solidària del Banc d’Aliments per ajudar a cobrir les necessitats bàsiques de les persones més vulnerables.

A més de les donacions de la ciutadania, Tàrrega també posa de relleu la contribució del voluntariat. En aquest sentit, moltes entitats i centres educatius de Tàrrega han col·laborat en la iniciativa, com alumnes del Pla de Transició al Treball, l’Institut Alfons Costafreda, l’Escola Pia, l’Institut Manuel de Pedrolo i Vedruna Tàrrega. També s’hi han afegit la cooperativa L’Olivera i l’Associació de Dones Esclat de Castellserà. Cal destacar la participació de molta gent jove en aquesta edició del Gran Recapte, fet que ha contribuït a poder cobrir tots el torns de matí i tarda en la totalitat dels punts de recollida durant els dos dies de recollida.

Recordem que la 14a edició del Gran Recapte se celebra en un format mixt. Així doncs, a banda de la recollida física d’aliments que s’ha dut a terme els dies 25 i 26, es manté la recollida monetària que es va iniciar amb la pandèmia. Per tant, es poden continuar fent donacions monetàries a les caixes dels establiments adherits a la campanya (els dos establiments Caprabo, Esclat, Plusfresc, BonÀrea i Condis, als quals cal afegir-hi Lidl i Mercadona) i al web www.granrecapte.com fins al 6 de desembre.

Vora 200 persones voluntàries ajuden en les tasques de recollida i classificació

En total, s’han comptabilitzat 165 persones voluntàries als punts de recollida i una quarantena més que comptaran i classificaran el productes al Magatzem d’Aliments Solidaris durant aquesta setmana. Els productes preferents d’enguany han estat oli, conserves de peix, llegums cuits, farina, sucre, brou, galetes, productes d’higiene personal i de neteja de la llar. La Regidoria d’Acció Social i Cartaes expressen l’agraïment a totes les persones i entitats que han fet donacions i han desenvolupat tasques de voluntariat. Val a dir que totes les famílies perceptores dels ajuts del Magatzem d’Aliments Solidaris de Tàrrega són valorades i derivades des dels serveis socials.

El Banc d’Aliments de Tàrrega, actualment gestionat per l’empresa d’inserció social Cartaes, cobreix aquest mes les necessitats alimentàries bàsiques d’una setantena de famílies amb pocs recursos (175 persones) si bé en el decurs de l’any 2022 ha atès gairebé mig miler de persones de 182 unitats familiars diferents. Les fonts de proveïment habituals procedeixen del Fons Espanyol de Garantia Agrària, el Banc d’Aliments de Lleida, el Gran Recapte, donacions d’establiments comercials i compra directa per part del consistori, que cada any destina una partida del pressupost municipal per completar la cistella bàsica.

Més presència a les xarxes socials

En motiu de la celebració del Gran Recapte d’Aliments i amb la recent adjudicació de la gestió del servei a l’empresa d’inserció social Cartaes, el MAS Tàrrega ha estrenat compte a Instagram (@mastarrega) per tal de donar a conèixer la seva activitat i les campanyes que impulsa el Banc d’Aliments de Catalunya, alhora que vol incidir en informació que ajudi la ciutadania a lluitar contra el malbaratament alimentari. Així doncs, el Magatzem d’Aliments Solidaris incrementa la seva presència a les xarxes socials, ja que també és present a Twitter (@MAStarrega) i Facebook (@MAStarrega); canals que es reforcen a través dels comptes de l’àrea d’Acció Social de l’Ajuntament de Tàrrega i de Cartaes.

  • Compartir a