Acció Social Associativa, Igualtat i Salut

De dilluns a divendres, de 8 h. a 15 h.
973 314 161
Carrer de Sant Pelegrí, 74 (Oficina d'Acció Social) · 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Acció Social Associativa, Igualtat i Salut / Esdeveniments / Exposicions del DIA INTERNACIONAL DE LES DONES a Tàrrega: 'VINDIQUEM, CELEBREM 8-M' (fotografies) i '12 MESOS · 12+1 DONES' (il·lustracions)

Exposicions del DIA INTERNACIONAL DE LES DONES a Tàrrega: 'VINDIQUEM, CELEBREM 8-M' (fotografies) i '12 MESOS · 12+1 DONES' (il·lustracions)

Fins al divendres 31 de març · Plaça Major, Biblioteca Germanes Güell i comerços
Quan 28/03/2023 a 10:00 a
31/03/2023 a 20:00
On Plaça Major, Biblioteca Germanes Güell i establiments comercials
Assistents Activitat gratuïta
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

8M 2023

En el marc de la commemoració del 8-M, Tàrrega celebra un extens programa d’activitats sota l’organització de la Regidoria d’Igualtat. El lema de la nova campanya, ‘Vindiquem i celebrem’, posa el focus en la genealogia femenina i feminista amb tres objectius: reconèixer les dones referents, celebrar els drets aconseguits i reivindicar aquelles fites que encara queden per conquerir. En aquesta acció han participat les associacions de dones del municipi i una trentena de dones de diferents professions i orígens. 

La campanya s’ha plasmat en 17 imatges que es fan visibles en establiments comercials (amb la col·laboració de Foment Tàrrega); en una exposició situada a la plaça Major fins al 31 de març; i a les xarxes socials. Les fotografies, captades al Museu Trepat, són obra de Dani Hernández amb disseny de Rosa Colilles.

>> Cartells de la campanya <<

Celebrem 8M

Es tracta, per tant, de recuperar la memòria històrica del feminisme com a moviment de transformació social i de continuar lluitant per assolir, per exemple, la paritat en els llocs de poder o eliminar la bretxa salarial de gènere. Les imatges de la campanya transmeten també un missatge d’unitat entre dones que han estat referents les unes de les altres i per a altres dones (vincles familiars, amistat, sororitat, activisme). Al mateix temps es vol desmuntar el mite patriarcal que les dones són enemigues les unes de les altres.

D'altra banda, i fins al 31 de març, la Biblioteca Germanes Güell (plaça de Sant Antoni) acull l'exposició '12 MESOS · 12+1 DONES · ON SÓN LES DONES TARGARINES?' amb il·lustracions de David Aguilera (LoCigronet) divulgant la figura de dones targarines (de naixement o d’adopció) que han destacat per la seva trajectòria vital i professional.

Vindiquem 8M

  • Compartir a