Acció Social Associativa, Igualtat i Salut

acciosocial@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 311 608
Plaça Major, 1 · (Casa Consistorial) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Acció Social Associativa, Igualtat i Salut / Esdeveniments / Activitats de sensibilització contra les violències masclistes · Campanya "DIGUES PROU, NO ESTÀS SOLA": Conferència "VIOLÈNCIES SEXUALS I MITJANS DE COMUNICACIÓ" a càrrec d’ANA BURGOS GARCÍA (Observatori Noctàmbul@s)

Activitats de sensibilització contra les violències masclistes · Campanya "DIGUES PROU, NO ESTÀS SOLA": Conferència "VIOLÈNCIES SEXUALS I MITJANS DE COMUNICACIÓ" a càrrec d’ANA BURGOS GARCÍA (Observatori Noctàmbul@s)

Dijous 10 de desembre · A les 7 de la tarda · Activitat online
Quan 10/12/2020
de 19:00 a 20:30
On Activitat online
Assistents Activitats gratuïtes
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

Amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que es commemora cada 25 de novembre, l’Ajuntament de Tàrrega reactiva la campanya ‘Digues prou, no estàs sola’. Es tracta d’una iniciativa amb què la capital de l’Urgell treballa des de l’any 2014 en la prevenció i sensibilització contra les violències masclistes. La Regidoria d’Igualtat coordina una desena d’activitats de conscienciació que compten amb suport de diferents entitats, institucions i ciutadania.

PROGRAMA D'ACTES (Pdf)

25N 2018

Dijous 10 de desembre, a les 7 de la tarda, xerrada virtual

"Violències sexuals i mitjans de comunicació" 
a càrrec d’Ana Burgos Garcíaantropòloga, periodista i coordinadora de l’Observatori Noctàmbul@s. Inscripció prèvia a: politiquesigualtat@tarrega.cat

Exposicions a la Biblioteca i al barri del Sol Ixent

L’apartat d’exposicions presenta Amparo Poch i Gascón. El compromís d’una dona lliure” a la Biblioteca Pública de Tàrrega – Germanes Güell. La mostra fa un recorregut sobre la trajectòria vital i professional de la destacada metgessa, escriptora, activista, anarcofeminista i cofundadora el 1934 de la revista ‘Mujeres Libres’. Pionera en aquest àmbit, l’Amparo lluità a favor dels drets sexuals i reproductius de les dones i la seva manera d’entendre la medicina des de la militància social. Al mateix temps, el barri del Sol Ixent acull la instal·lació “Mirabal”, una producció de la Regidoria d’Igualtat que simbolitza una gàbia d’on pengen un miler de cadenes en record de les dones assassinades per violència masclista.

Material pedagògic per a entitats, associacions i centres educatius

Fruit de les diverses accions desenvolupades d’uns anys ençà dins la campanya “Digues prou, no estàs sola”, Tàrrega disposa d’un ampli ventall de material didàctic per prevenir i lluitar contra la violència masclista. La Regidoria d’Igualtat ha aplegat banderoles, fulletons, “violentòmetres” i punts de llibre en un lot que es posa a disposició dels centres educatius i entitats. També s’hi ha afegit una nova guia de recursos pedagògics editada aquest any pel consistori. La regidora d’Acció Social Associativa i Igualtat, Assumpta Pijuan, ha destacat “la implicació del teixit associatiu, que cada any ens ajuda a alçar la veu contra aquesta xacra i a construir una societat que defensa els drets fonamentals de les dones”. La iniciativa ‘Digues prou, no estàs sola’ integra esforços d’entitats, institucions i persones a títol individual que reafirmen el lema “Juntes som més fortes”.

  • Compartir a