Acció Social Associativa, Igualtat i Salut

acciosocial@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 311 608
Plaça Major, 1 · (Casa Consistorial) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Acció Social Associativa, Igualtat i Salut / Notícies / L’Ajuntament de Tàrrega forma la plantilla municipal per detectar i eradicar possibles casos de LGTBIQfòbia

L’Ajuntament de Tàrrega forma la plantilla municipal per detectar i eradicar possibles casos de LGTBIQfòbia

Publicat el 15-03-2019
Assessorament al personal de diferents àrees de l’ens a càrrec de l’associació Colors de Ponent · La iniciativa contribueix a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, trangèneres i intersexuals
L’Ajuntament de Tàrrega forma la plantilla municipal per detectar i eradicar possibles casos de LGTBIQfòbia

Sessió d'assessorament a Tàrrega per prevenir la LGTBIQfòbia a càrrec de Colors de Ponent

L’Ajuntament de Tàrrega imparteix sessions de formació a la plantilla municipal en relació als drets de les persones LGTBIQ+ (lesbianes, gais, transgèneres, bisexuals i intersexuals). L’objectiu és orientar i sensibilitzar els treballadors i les treballadores de l’ens en la detecció i l’eradicació de possibles conductes d’homofòbia, bifòbia i transfòbia a la societat. Les sessions s’adrecen a professionals de la salut, l’educació, el món laboral, els serveis socials, els cossos de seguretat, l’esport, el lleure o la comunicació entre altres. L’associació Colors de Ponent desenvolupa el programa de sessions, organitzat en diversos torns per facilitar l’assistència de tot el personal.

L’objectiu és orientar i sensibilitzar els treballadors i les treballadores de l’ens en la detecció i l’eradicació de possibles conductes de LGTBIQfòbia a la societat

“Amb aquesta iniciativa promovem la igualtat efectiva de les persones LGBTIQ+”, ha apuntat el regidor de l’Àrea de Polítiques de la Ciutadania, Jaume Folguera Baix, alhora que “donem compliment a la llei 11/2014 segons la qual les administracions públiques hem de garantir la formació del personal en aquest àmbit”. Segons l’esmentada llei, els i les professionals de les administracions han de comunicar als cossos de seguretat i als òrgans competents si tenen coneixement d’una situació de risc o sospita fonamentada de discriminació o violència per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

La formació també capacita la plantilla municipal de Tàrrega a adquirir habilitats i coneixements per abordar situacions que vulneren els drets de les persones LGTBIQ+. A la vegada es promou el treball coordinat i efectiu. Una altra de les sessions de formació també s’ha adreçat a regidors i regidores de l’arc consistorial (govern i oposició), a càrrec de Maria Lluïsa Jiménez Gusi, responsable de l’Àrea per a la Igualtat de Tracte i No-discriminació de Persones LGBTIQ+ de la Generalitat de Catalunya, i de Regina Cairol Berengueres, referent de la DGACC, DGF i DGI dels Serveis Territorials de Lleida del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Servei d’Atenció Integral a Tàrrega

Campanya Drets LGTBI 2016L’Ajuntament de Tàrrega habilità l’any passat, amb suport de la Direcció General d’Igualtat, el Servei d’Atenció Integral (SAI). Es tracta d’un punt de suport i acompanyament a persones que hagin patit o estiguin en risc de patir LGTBIQfòbia per la seva orientació sexual o identitat de gènere. També té com a objectius fer visible la diversitat sexual; dissenyar estratègies de sensibilització; i elaborar informes sobre la situació de les persones LGTBIQ al territori.

La Regidoria de Polítiques d’Igualtat gestiona en xarxa aquest servei amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. El SAI de Tàrrega s’ubica a l’edifici municipal de l’antic escorxador, al carrer de La Solana. És un espai d’accés obert a la comunitat i garantint la discreció de l’atenció.

  • Compartir a