Acció Social Associativa, Igualtat i Salut

acciosocial@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 311 608
Plaça Major, 1 · (Casa Consistorial) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Acció Social Associativa, Igualtat i Salut / Notícies / Tàrrega es mobilitza contra l’alzheimer amb activitats benèfiques de sensibilització

Tàrrega es mobilitza contra l’alzheimer amb activitats benèfiques de sensibilització

Publicat el 17-09-2019
L’Associació Alzheimer Tàrrega convoca una conferència, una marxa popular i un espectacle musical amb el suport d’altres entitats i la Regidoria d’Acció Social
Tàrrega es mobilitza contra l’alzheimer amb activitats benèfiques de sensibilització

Presentació de les activitats celebrada al local de l'Associació Alzheimer Tàrrega, al carrer d'Alonso Martínez

L’Associació Alzheimer Tàrrega ha organitzat un nou programa d'activitats amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre els estralls que provoca aquesta malaltia neuro-degenerativa en les persones que la pateixen i els seus familiars. Serà en el marc del Dia Mundial de l’Alzheimer 2019, amb una conferència, una caminada popular i un espectacle musical benèfic entre altres propostes. La iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Tàrrega i altres entitats del teixit associatiu local. A més de fer visible la malaltia al conjunt de la societat, les activitats serviran per recaptar fons que garantiran la continuïtat del servei assistencial de l’Associació Alzheimer Tàrrega, la qual atén actualment 65 usuaris.

Han presentat la programació la presidenta i la directora de l’Associació Alzheimer Tàrrega, Teresa Robert i Ramona Moix respectivament, acompanyades de la regidora d’Acció Social, Igualtat, Salut i Habitatge, Assumpta Pijuan, la qual ha posat de relleu la tasca d’acompanyament específic i assessorament que desenvolupa l’entitat per fer front a la malaltia. Així mateix, ha reiterat el suport del consistori als nous projectes que l’associació té damunt la taula per millorar i intensificar el seu servei.

Activitats participatives, pedagògiques i lúdiques

Alzheimer TàrregaEl programa s’iniciarà el divendres 20 de setembre amb la conferència “Dret a morir dignament” a càrrec de Concepció Canut, coordinadora del DMD Lleida, a 2/4 de 9 del vespre, al Local de la Societat Ateneu. El dissabte 21, Dia Mundial de l’Alzheimer, s’habilitaran punts d’informació i meses petitòries en diversos carrers de la ciutat.

Posteriorment, el diumenge 22 se celebrarà la 18a Marxa Popular contra l’Alzheimer Tàrrega – Verdú – Tàrrega, coordinada pel Club d’Atletisme 100x100 Fondistes. La sortida tindrà lloc a la plaça del Carme (9 matí, caminadors; 10 matí, corredors). L’activitat s’emmarcarà alhora dins la Setmana Europea de la Mobilitat, amb què es promouen hàbits sostenibles i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta o transport públic. A l’arribada, també a la plaça del Carme, els participants gaudiran d’un esmorzar amenitzat pels acordionistes Solfa 3.

També el diumenge 22, a 2/4 de 7 de la tarda, el Teatre Ateneu serà escenari d’un espectacle benèfic de cançons populars interpretades per la Coral Infantil Mestre Güell, a les quals seguiran una escala en hi-fi a càrrec del grup Hi-Fi Anglesola. El preu de l’entrada és de 5 euros. L’Associació Alzheimer Tàrrega també té preparades altres activitats de sensibilització a les localitats urgellenques d’Agramunt, Bellpuig i Sant Martí de Maldà.

DIVENDRES 20 DE SETEMBRE A 2/4 de 9 del vespre, al Local de la Societat Ateneu (Plaça del Carme)
Conferència "DRET A MORIR DIGNAMENT" amb CONCEPCIÓ CANUT, coordinadora del DMD Lleida + Refrigeri

DISSABTE 21 DE SETEMBRE Durant tot el dia, en diferents carrers de Tàrrega
Punts d’informació i meses petitòries

DIUMENGE 22 DE SETEMBRE A les 9 del matí, des de la Plaça del Carme · Aportació voluntària
18a MARXA POPULAR CONTRA L’ALZHEIMER Tàrrega – Verdú – Tàrrega, organitzada pel Club d’Atletisme 100x100 FONDISTES + Esmorzar de germanor amenitzat pel grup d’acordionistes SOLFA 3

DIUMENGE 22 DE SETEMBRE A 2/4 de 7 de la tarda, al Teatre Ateneu (Plaça del Carme) · Preu: 5 euros
Cançons populars amb la CORAL INFANTIL MESTRE GÜELL i espectacle d’escala en hi-fi amb HI-FI ANGLESOLA

  • Compartir a