Acció Social Associativa, Igualtat i Salut

acciosocial@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 311 608
Plaça Major, 1 · (Casa Consistorial) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Acció Social Associativa, Igualtat i Salut / Notícies / L’Ajuntament de Tàrrega impulsa una campanya per donar visibilitat als homes que lluiten en favor del feminisme

L’Ajuntament de Tàrrega impulsa una campanya per donar visibilitat als homes que lluiten en favor del feminisme

Publicat el 27-04-2020
La Regidoria d’Igualtat divulga referents positius de masculinitat mitjançant una catorzena d’imatges que es difondran a les xarxes

Mitjançant el teletreball, la Regidoria d’Igualtat de Tàrrega continua la seva activitat i prepara noves campanyes de conscienciació adreçades a la ciutadania. Així, és a punt de llançar a les xarxes una nova acció divulgativa per posar de relleu els homes que lluiten en favor del feminisme. La iniciativa suposa una nova línia de treball a l’hora de difondre els valors feministes, aquesta vegada des de referents positius de masculinitat. En aquest sentit, Tàrrega vol donar visibilitat a homes declaradament feministes, fet que contribueix a assolir una societat igualitària. La campanya es dirigeix sobretot a la gent jove per educar-los en aquests nous models de masculinitat positiva. Així, es vol eradicar el prototip de masculinitat associat a l’agressivitat i la temeritat, que dissortadament es tradueix de vegades en conductes de violència masclista.

Homes feministesLa campanya consta de 14 cartells presentant homes feministes o aliats del feminisme a més d’un dossier de lectures recomanades. Entre els homes figuren celebritats prou conegudes del cinema i la música com Daniel Radcliffe, Will Smith, Daniel Craig, Patrick Stewart, David Schwimmer, Mark Ruffalo i Justin Timberlake; periodistes com Carles Francino i Iñaki Gabilando; o experts dels camps social i educatiu com Ritxar Bacete, Luis Bonino Méndez, Carles Cabrera Lorente i Víctor Pérez Segarra a més del filòsof John Stuart Mill (1806-1873), precursor del pensament feminista. Les imatges, que inclouen frases i cites dels seus protagonistes, es divulgaran a través de les xarxes socials de la Regidoria d’Igualtat i l’Ajuntament de Tàrrega en el decurs dels propers dies.

La proposta també vol generar reflexions, pedagogia i debat constructiu aprofitant les estones de confinament a casa. Titulada “On són els homes feministes?”, la campanya complementa altres accions anteriors impulsades per la Regidoria d’Igualtat de Tàrrega donant visibilitat al moviment feminista i a referents femenins en diversos àmbits de la societat. Cal remarcar les accions que han servit per treure de l’anonimat dones targarines que brillaren en el seus camps professionals.

  • Compartir a