Ciutadania, Educació i Treball

De dilluns a divendres, de 10 h. a 14 h.
973 313 577
Plaça Major, 1 (Casa Consistorial) 25300 - Tàrrega
Sou a: Inici / Ciutadania, Educació i Treball / Notícies / Alumnes de centres educatius de Tàrrega ofereixen una cantata com a preludi de la Festa Major 2022

Alumnes de centres educatius de Tàrrega ofereixen una cantata com a preludi de la Festa Major 2022

Publicat el 11-05-2022
Espectacle coral en el marc del Pla Educatiu d’Entorn 0-20 que ha aplegat dalt l’escenari infants de 6è de Primària de les escoles Àngel Guimerà, Jacint Verdaguer, Maria-Mercè Marçal, Pia i Vedruna junt amb les classes de cant coral de l’Escola Municipal de Música
Alumnes de centres educatius de Tàrrega ofereixen una cantata com a preludi de la Festa Major 2022

Cantata interpretada avui a la plaça de les Nacions sense Estat per escolars de la ciutat

Més de 250 alumnes de diversos centres educatius de Tàrrega s’han aplegat avui dimarts a la plaça de les Nacions sense Estat per oferir una cantata com a preludi a la Festa Major 2022. La cita, organitzada per la Comissió Brass Band del Pla Educatiu d’Entorn 0-20 de la capital de l’Urgell, ha aplegat dalt l’escenari infants de 6è de Primària de les escoles Àngel Guimerà, Jacint Verdaguer, Maria-Mercè Marçal, Pia i Vedruna junt amb les classes de cant coral de l’Escola Municipal de Música. Aquest mateix centre ha aportat a més la direcció musical de l’espectacle i l’acompanyament instrumental per part d’alumnes i professorat. L’Escola d’Art Ondara també hi ha col·laborat dissenyant elements escenogràfics.

Plegats han interpretat la cantata Boix el bruixot i la ciutat de la meravella, un text de Manel Justícia amb música de Jordi González. L’espectacle neix com alternativa al projecte Brass Band, que aquest curs es va suspendre temporalment a causa de la pandèmia. Mitjançant aquesta iniciativa es vol fomentar els valors de la inclusió i el reconeixement envers les persones que tenen capacitats diferents. La Comissió Brass Band del Pla Educatiu d'Entorn 0-20 és un projecte d’àmbit comunitari en què participen les escoles d'Educació Primària de Tàrrega, l'Escola Municipal de Música i l'Escola d'Art Ondara amb suport logístic de l'Ajuntament i el Departament d'Educació.

El concert ha anat precedit per unes paraules de l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú, la qual ha lloat el paper del Pla Educatiu d’Entorn “per fomentar el coneixement i l’aprenentatge entre infants i joves”. La cantata, juntament amb un taller fotogràfic organitzat per la Regidoria d’Educació i els assajos del ball de l’Eixida, ha servit per escalfar motors de cara a la Festa Major que arrenca demà amb mig centenar de propostes fins diumenge. Pel que fa a la primera jornada de dijous, destaquen la celebració de l’Eixideta (18:30h), acte que agrupa expressions de cultura popular amb els infants com a protagonistes, i el pregó (20:30h) a càrrec de l’atleta local Josep Ramon Sanahuja.

Podeu consultar la programació completa a: www.culturatarrega/festamajor

Programa en PDF

  • Compartir a