Ciutadania, Educació i Treball

educacio@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 10 h. a 14 h.
973 313 577
Plaça Major, 1 (Casa Consistorial) 25300 - Tàrrega
Sou a: Inici / Ciutadania, Educació i Treball / Notícies / La Generalitat de Catalunya iniciarà la setmana vinent les obres d'ampliació de l'Institut Alfons Costafreda

La Generalitat de Catalunya iniciarà la setmana vinent les obres d'ampliació de l'Institut Alfons Costafreda

Publicat el 20-02-2020
Amb un pressupost d'adjudicació d'1,8 M.€, el projecte possibilitarà construir més aules i tallers per a cicles formatius · L’Ajuntament de Tàrrega ha cedit uns terrenys municipals adjacents de 1.711 metres quadrats que s’adequaran com a zona esportiva i lúdica per a ús del centre
La Generalitat de Catalunya iniciarà la setmana vinent les obres d'ampliació de l'Institut Alfons Costafreda

Imatge de l'Institut Alfons Costafreda de Tàrrega, situat a l'avinguda de Tarragona · Foto: Laia Pedrós (Comarques de Ponent)

El Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya iniciarà la setmana vinent les obres d'ampliació de l'Institut Alfons Costafreda de Tàrrega. L’actuació, adjudicada a l’empresa M. i J. Gruas S.A, té un pressupost d'adjudicació de 1.851.579 euros (IVA inclòs) i consistirà a ampliar les instal·lacions del centre amb més aules i tallers destinats a cicles formatius. La nova edificació constarà de planta baixa més dues i es construirà a la part davantera del recinte, situat a l'avinguda de Tarragona. El nou edifici acollirà 6 aules a cada planta mentre que a la planta baixa hi haurà els espais d'ús comú com lavabos, biblioteca i despatxos. Es preveu que les obres s’allarguin uns 10 mesos i mig.

El director del centre, Jordi Capdevila, ha explicat a l'emissora municipal Ràdio Tàrrega que tota la infraestructura d’obres ocuparà la vorera i part de pàrquing de davant del recinte per la qual cosa no es podrà estacionar ni aturar vehicles particulars. Aquest espai quedarà restringit als autocars així com per a vehicles de les obres i/o emergències. Actualment, l'Institut Alfons Costafreda està format per una sèrie d'edificacions construïdes en èpoques diferents i la necessitat d'ampliació s'ha fet evident des que es van haver d'instal·lar mòduls prefabricats, els quals ocupen part del pati.

L'ampliació de l'Institut Alfons Costafreda s'acompanya d'una intervenció complementària: l'adequació d'uns terrenys municipals adjacents per convertir-los en zona esportiva i lúdica per a ús del centre docent. Per a fer possible aquesta acció, el Ple de l'Ajuntament de Tàrrega va aprovar de forma unànime el passat mes de maig la cessió dels terrenys, que ocupen 1.711 metres quadrats dins el recinte del Càmping Municipal.

  • Compartir a