Ciutadania, Educació i Treball

educacio@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 10 h. a 14 h.
973 313 577
Plaça Major, 1 (Casa Consistorial) 25300 - Tàrrega
Sou a: Inici / Ciutadania, Educació i Treball / Notícies / Tàrrega posa en valor la convivència intercultural en el marc del Dia Escolar de la No Violència i la Pau

Tàrrega posa en valor la convivència intercultural en el marc del Dia Escolar de la No Violència i la Pau

Publicat el 29-01-2021
La comunitat educativa del municipi realitza un rètol de gran format en favor de la diversitat i el respecte · Activitat del Pla Educatiu d’Entorn que es fa extensiva a les xarxes socials
Tàrrega posa en valor la convivència intercultural en el marc del Dia Escolar de la No Violència i la Pau

Acte celebrat avui de forma simbòlica a la Plaça de Sant Antoni de Tàrrega

Tàrrega ha commemorat avui el Dia Escolar per la No Violència i la Pau amb un format atípic a causa de la pandèmia. L’acte s’ha celebrat com cada any a la plaça de Sant Antoni si bé els alumnes dels centres educatius no hi han pogut ser presencialment. Tot i les restriccions sanitàries, la capital de l’Urgell ha mantingut l’esperit de la trobada gràcies a un rètol gegant que s’ha exhibit davant la Biblioteca Pública Germanes Güell amb el lema: “Tantes persones, tantes cultures + Sumem”. Tota la comunitat educativa de Tàrrega ha col·laborat en la realització i la decoració de les lletres que integren el missatge, tasca que han dut a terme a les respectives aules.

Manifest DENIP 2021

El regidor d’Educació, Xavier Rossell-Aparicio, ha encapçalat l’acte posant de relleu el lema del rètol: “si sumem esforços, si convivim, si compartim amb tolerància i respecte, el conjunt de la societat se’n beneficia”. L’edil ha agraït la participació de tots els centres d’ensenyament del municipi així com la plena implicació de la comunitat educativa en el seu conjunt. El Dia Escolar per la No Violència i la Pau s’ha completat amb la lectura del Manifest acompanyada de la cançó “Imagine” de John Lennon. “Ara més que mai, en el context de pandèmia, és el moment de teixir aquesta gran xarxa de ciutat que fa de Tàrrega un municipi inclusiu, respectuós, artístic, de gran riquesa cultural i exemple de pau i convivència”, diu el Manifest.

Tàrrega ha emmarcat el Dia Escolar per la No Violència i la Pau dins el seu Pla Educatiu d’Entorn (PEE). En aquest sentit, també han participat a l’acte Anna Teixidó i Eric Hernández, orientadora d’àmbit comunitari i tècnic docent del PEE respectivament, junt amb la tècnica municipal d’Educació, Mar López. Totes les accions que Tàrrega desenvolupa dins el Dia Escolar per la No Violència i la Pau es divulguen a través de les xarxes socials del PEE. A més, el rètol gegant romandrà exposat a l’interior de la Biblioteca durant la primera quinzena de febrer. Val a dir que les tres llars d’infants de Tàrrega també s’hi han sumat plasmant murals als centres. El Dia Escolar per la No Violència i la Pau es commemora cada 30 de gener en record de la mort de Mahatma Gandhi, assassinat l’any 1948.

  • Compartir a