Ciutadania, Educació i Treball

educacio@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 10 h. a 14 h.
973 313 577
Plaça Major, 1 (Casa Consistorial) 25300 - Tàrrega
Sou a: Inici / Ciutadania, Educació i Treball / Notícies / Tàrrega inicia demà divendres amb un taller virtual el seu nou projecte participatiu adreçat a la gent jove: l’EDhack

Tàrrega inicia demà divendres amb un taller virtual el seu nou projecte participatiu adreçat a la gent jove: l’EDhack

Publicat el 05-11-2020
Primera activitat en línia de l’EDhack Tàrrega, que ajorna fins a l’abril la trobada presencial · Iniciativa del consistori i la Fundació Jaume Bofill que vol redefinir l’espai públic
Tàrrega inicia demà divendres amb un taller virtual el seu nou projecte participatiu adreçat a la gent jove: l’EDhack

Presentació de l’EDhack Tàrrega el passat 6 d’octubre amb l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú; el regidor de Ciutadania, Educació i Treball, Xavier Rossell-Aparicio; i representants d’entitats que participen en aquesta iniciativa

EDhack TàrregaL’Ajuntament de Tàrrega i la Fundació Jaume Bofill posen en marxa demà divendres 6 de novembre el seu nou projecte participatiu adreçat a la gent jove. Es tracta de l’Edhack Tàrrega, un laboratori d’idees que convida a dissenyar propostes que millorin la convivència, el civisme, la sostenibilitat, l’educació, la cultura, la igualtat de gènere i altres aspectes en l’espai públic.

Tal i com s’informà, l’Edhack Tàrrega s’havia de celebrar de forma presencial els dies 6 i 7 de novembre. Les noves mesures de seguretat sanitària, però, han obligat a ajornar la trobada fins als dies 16 i 17 d’abril del 2021. Tot i això, la capital de l’Urgell ha convocat per demà (18h) un taller en línia, obert a tothom, sota el títol “Hackejar la realitat”. Per participar-hi, cal inscriure’s prèviament per correu electrònic a: edhack@tarrega.cat.

“Preveiem organitzar fins a l’abril diferents activitats de preparació i escalfament de l’EDhack amb periodicitat mensual, tant en format virtual com presencial sempre i quan ho permetin les circumstàncies”, ha manifestat Xavier Rossell-Aparicio, regidor de Ciutadania, Educació i Treball. Tàrrega esdevé la primera ciutat de la demarcació de Lleida a impulsar aquesta iniciativa, que ja s’ha celebrat amb èxit a Girona i al barri del Raval de Barcelona.

L’EDhack Tàrrega convocarà a l’abril gent jove, entitats, activistes, tècnics i educadors que desenvoluparan activitats de dinamització, un esdeveniment que es coneix com a “hackató”

L’EDhack Tàrrega convocarà a l’abril gent jove, entitats, activistes, tècnics i educadors que desenvoluparan activitats de dinamització, un esdeveniment que es coneix com a “hackató”. Durant la trobada es generaran propostes que ajudin a construir entorns de convivència i aprenentatge a l’espai públic de la ciutat. “Volem animar la gent jove a repensar espais i equipaments per ajustar-los als seus neguits i inquietuds”, destaca Xavier Rossell-Aparicio.

Per valorar les solucions proposades, hi haurà una primera tria dels prototips més prometedors. Les propostes que passin a les presentacions finals seran valorades per un jurat que tindrà en compte criteris de rellevància, viabilitat, originalitat, xarxa, transferència, desenvolupament i comunicació. La Fundació Jaume Bofill acompanyarà i assessorarà durant un any els dos projectes guanyadors i l’Ajuntament de Tàrrega dotarà econòmicament part del que quedi primer per contribuir a fer-los realitat.

El punt de partida de la “hackató” es basarà en els següents subreptes:

· Subrepte 1: Com impulsem espais d’opinió, diàleg i debat per a fomentar l'apoderament dels joves?

· Subrepte 2: Com connectem els actors educatius i socials de la ciutat per crear més i millors oportunitats?

· Subrepte 3: De quines maneres es pot construir itineraris educatius personalitzats que esdevinguin exitosos?

· Subrepte 4: Com podem fomentar noves experiències educatives i culturals  amb la tecnologia i l’entorn digital?

  • Compartir a