Ciutadania, Educació i Treball

educacio@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 10 h. a 14 h.
973 313 577
Plaça Major, 1 (Casa Consistorial) 25300 - Tàrrega
Sou a: Inici / Ciutadania, Educació i Treball / Notícies / Tàrrega esdevé per segon any consecutiu una de les seus lleidatanes per acollir les proves de selectivitat

Tàrrega esdevé per segon any consecutiu una de les seus lleidatanes per acollir les proves de selectivitat

Publicat el 06-06-2021
L'Institut Manuel de Pedrolo rebrà 206 estudiants de l'Urgell i la Segarra a partir del dimarts 8 de juny garantint el compliment de les mesures de seguretat sanitària davant la Covid-19
Tàrrega esdevé per segon any consecutiu una de les seus lleidatanes per acollir les proves de selectivitat

Imatge d'arxiu · Entrada principal de l'Institut Manuel de Pedrolo

Text i foto: Emissora municipal Ràdio Tàrrega · Tàrrega acollirà 206 estudiants de l'Urgell i la Segarra per fer les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) des del dimarts 8 i fins al divendres 11 de juny. La pandèmia torna a marcar l'organització d'aquests exàmens, que es faran seguint les habituals mesures de prevenció contra la covid-19. En aquest sentit, a la província de Lleida s'ha establert tribunals situats a Lleida, Tàrrega, La Seu d'Urgell, Tremp i Vielha.

A Tàrrega, les proves es faran a l'Institut Manuel de Pedrolo. Des del consistori targarí s'ha demanat que la capital de l'Urgell es mantingui definitivament com a seu de la selectivitat per als propers anys, fet que encara no ha estat confirmat. En línies generals es mantenen les mateixes mesures que ja es van aplicar en l'organització de l'any passat: entrades esglaonades, l'ús obligatori de la mascareta i la distància entre persones, tot i que es reduirà de 2,5 a 1,5 metres.

A nivell de tot Catalunya, del total de matriculats, 31.821 són estudiants amb matrícula ordinària que han acabat aquest curs el batxillerat. D'altra banda, hi ha 4.130 de matrícula lliure, que vol dir que provenen de batxillerat d'altres anys que no van fer les PAU, que volen millorar la nota obtinguda o que només s'examinen d'assignatures de la fase específica. A més, hi ha 3.824 estudiants provinents de cicles formatius de grau superior que s'examinen d'alguna assignatura en la fase específica.

La convocatòria ordinària de la PAU d'enguany mobilitzarà més de 45.000 persones entre estudiants, professors i personal de suport que, en aquests dos últims casos, també enguany, s'incrementa donat que s'amplia el nombre de seus on es constituiran els tribunals. El resultat de la selectivitat es podrà consultar a partir del 25 de juny al portal d'accés a la universitat.

  • Compartir a