Ciutadania, Educació i Treball

educacio@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 10 h. a 14 h.
973 313 577
Plaça Major, 1 (Casa Consistorial) 25300 - Tàrrega
Sou a: Inici / Ciutadania, Educació i Treball / Notícies / Tàrrega se solidaritza vers les famílies que pateixen càncer infantil amb una xocolatada popular

Tàrrega se solidaritza vers les famílies que pateixen càncer infantil amb una xocolatada popular

Publicat el 14-02-2020
Acte celebrat a la Plaça del Carme i impulsat pel Pla Educatiu d’Entorn en favor de la investigació de la malaltia a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona · La Font del Pati s'ha il·luminat de color groc com a expressió de suport
Tàrrega se solidaritza vers les famílies que pateixen càncer infantil amb una xocolatada popular

La Font del Pati s'ha il·luminat de color groc en solidaritat amb els nens i nenes que pateixen càncer infantil

Tàrrega ha impulsat avui a la ciutat un nou acte benèfic en favor de la lluita contra el càncer infantil. La iniciativa, una xocolatada solidària, s’ha emmarcat dins el Pla Educatiu d’Entorn i ha comptat amb la participació de l’àmbit comunitari i regidors i regidores de l'arc consistorial. La convocatòria s'ha desenvolupat a la Plaça del Carme la vigília del Dia Internacional contra el Càncer Infantil (15 febrer) amb l'ànim d'ajudar a recaptar fons destinats a la investigació de la malaltia a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. En el decurs de l’acte també s'ha fet l’encesa dels brolladors de la Font del Pati il·luminats de groc, el color que distingeix la solidaritat contra el càncer infantil. En total s'han despatxat 300 racions de xocolata i s'han recaptat uns 600 euros.

“Volem donar visibilitat a la lluita contra la malaltia i expressar el suport a les famílies que hi fan front”, ha afirmat el regidor de Ciutadania i Educació, Xavier Rossell–Aparicio. No ha faltat la lectura del Manifest "8 raons per a l'esperança", que ha tancat l'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú. A la xocolatada solidària han col·laborat tots els centres educatius de primària i secundària del municipi (Jacint Verdaguer, Àngel Guimerà, Maria Mercè Marçal, Escola Pia, Vedruna Tàrrega, Escola Alba, Manuel de Pedrolo, Alfons Costafreda), les tres llars d’infants (La Pau, El Niu i Sant Eloi) i l’Associació d’Amics dels Escoltes de Tàrrega.

D’aquesta forma, la capital de l’Urgell ha posat de manifest l’aliança de tota la comunitat educativa per fer front al càncer infantil i solidaritzar-se amb les persones que el pateixen. Val a dir que les AMPES de les escoles de Tàrrega s’han unit recentment a un altre projecte contra el càncer infantil, les polseres Candela, que van posar a la venda durant la darrera festa dels Tres Tombs. La idea va sorgir quan es diagnosticà la malaltia a dos alumnes de 4 i 10 anys de l’escola Jacint Verdaguer. Les AMPES s’hi van bolcar i les polseres Candela van rebre molt bona resposta per part de la ciutadania.

  • Compartir a