Cultura, Participació Ciutadana i Habitatge

De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació Ciutadana i Habitatge / Esdeveniments / Exposició: 'TÀRREGA RERE EL TAULELL. EL COMERÇ TARGARÍ ALS SEGLES XIX I XX' · Història de l'activitat comercial de la ciutat amb objectes, testimonis i anuncis publicitaris

Exposició: 'TÀRREGA RERE EL TAULELL. EL COMERÇ TARGARÍ ALS SEGLES XIX I XX' · Història de l'activitat comercial de la ciutat amb objectes, testimonis i anuncis publicitaris

Fins al diumenge 21 de gener de 2024 · Museu Tàrrega Urgell (carrer Major, 11)
Quan 26/09/2023 a 10:00 a
21/01/2024 a 20:00
On Museu Tàrrega Urgell (carrer Major, 11)
Assistents Activitat gratuïta
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

Tàrrega repassa els orígens i l’evolució del sector comercial a través de la nova exposició temporal que acull el Museu Tàrrega Urgell. Així doncs, fins al 21 de gener de 2024 s’hi pot visitar la mostra titulada Tàrrega rere el taulell. El comerç targarí als segles XIX i XX, integrada per més de 350 peces vinculades a una de les activitats econòmiques més arrelades a la ciutat ja des de l’Edat Mitjana. L’objectiu d’aquesta proposta del Museu Tàrrega Urgell, que compta amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida, és donar a conèixer els resultats d’una investigació realitzada per l’equip del Museu sobre aquest sector a la ciutat.

La mostra té un enfocament didàctic i de difusió, que el Museu Tàrrega Urgell ha traduït en una proposta pensada per a persones de totes les edats. Així, descobreix als visitants els antecedents del sector comercial i menestral a la Tàrrega del segle XVIII i explica els efectes de la revolució del comerç entre 1830 i 1870, de la primera i segona revolució industrial, de la Guerra Civil i la postguerra i del pas a la societat de consum. Segons el director tècnic del Museu, Oriol Saula, “oferim una visió històrica del comerç parant atenció als diversos sectors comercials que han tingut pes a la nostra ciutat, com són l’alimentació, el tèxtil i el calçat o el parament de la llar, per esmentar-ne uns quants. Alhora, volem recordar establiments amb una llarga trajectòria, referents a tot Ponent”.

Per fer aquest viatge en el temps a partir de les botigues que han omplert els carrers i places de Tàrrega, el Museu reuneix en aquesta mostra 355 objectes cedits per establiments com Casa Delfín, Cal Cort, Ca l’Alba, Ca l’Argelich, l’antiga fàbrica i botiga de sabates Badias Roig, Ca l’Avelino (ara Distribuidora Bosch Hermanos), Magatzems Costa, Cal Miralles, Pastisseria Nicolau, Pastisseria Pío, Colmado Sant Antoni, Comercial Sans, Joieria Andreu, Merceria La Central, Magatzems l’Estrella, Sabateria Vda. Badías, Restaurant T’estimo Tant, Cristalleria Mateu, Ferreteria Cal Clavetaire i Drogueria Ramon; així com particulars com Josep Manel Serret, Roberto G. Alonso, Joan Solé, Montserrat Camps, Oriol Saula, Mercè Rovira, Marcel·la Terés i Àngels Pijuan. 

HORARIS

· De dilluns a dimecres, de 10 a 14 h.
· Dijous i divendres, de 10 a 14 h. i de 17 a 20 h.
· Dissabtes, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.
· Diumenges, d’11 a 14 h

Més informació sobre aquest esdeveniment…

  • Compartir a