Cultura, Participació Ciutadana i Habitatge

De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació Ciutadana i Habitatge / Notícies / Tàrrega celebra el Dia Internacional dels Museus 2024 amb èxit de públic

Tàrrega celebra el Dia Internacional dels Museus 2024 amb èxit de públic

Publicat el 19-05-2024
La visita guiada a l'exposició que el Museu Tàrrega Urgell dedica als artistes Miquel Solé i Josep Argelich s'amplia a dos passis · Un sopar temàtic i el concert del cantautor Tripulante arrodoneixen una jornada que posa en valor la tasca en favor del patrimoni
Tàrrega celebra el Dia Internacional dels Museus 2024 amb èxit de públic

Maria Antònia Argelich ha ofert una visita guiada a l'exposició dedicada al seu pare Josep Argelich i Miquel Solé

La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran (XMTLiA) ha celebrat una nova edició del Dia Internacional dels Museus (DIM), fixat en el calendari cada 18 de maig per difondre les col·leccions patrimonials. El Museu Tàrrega Urgell s'ha afegit al DIM 2024 posant en valor l'exposició temporal que acull actualment: ‘Miquel i Josep. Una amistat transatlàntica’.

En aquesta mostra de producció pròpia, el Museu Tàrrega Urgell treu a la llum el vincle entre els artistes targarins Miquel Solé (1931 - 2016) i Josep Argelich (1933 - 2019), una relació d’amistat i creativa que va durar tota la vida malgrat la separació geogràfica entre Catalunya i Veneçuela. L'exposició aplega una seixantena d’obres que transiten per la pintura i el dibuix (en el cas de Josep Argelich, també l’escultura).

Així, Maria Antònia Argelich, filla de Josep Argelich, ha ofert una visita guiada a l'esmentada exposició. La proposta ha gaudit de molt èxit i finalment s'han organitzat dos passis. Val a dir que la mostra encara romandrà oberta fins al diumenge 9 de juny al Museu Tàrrega Urgell.

Després s'ha servit un sopar amb cuina de Catalunya i Veneçuela homenatjant els llaços entre els dos artistes. Com a colofó, i ja en el format de la Nit dels Museus, la música ha esdevingut protagonista amb un concert del cantautor Tripulante al terrat del museu.

ACCIÓ COL·LECTIVA DELS MUSEUS DE LA XARXA

Els museus de la XMTLiA també han dut a terme una acció conjunta a les xarxes socials per reivindicar el paper central de la investigació en el context museístic. A través de petits vídeos, investigadores i conservadores expliquen algunes de les recerques que s’han portat a terme darrerament als museus.

  • Compartir a