Cultura, Participació Ciutadana i Habitatge

De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació Ciutadana i Habitatge / Notícies / Tàrrega escull la desena de projectes que arribaran a la votació final dels pressupostos participatius

Tàrrega escull la desena de projectes que arribaran a la votació final dels pressupostos participatius

Publicat el 05-07-2024
El regidor de Participació Ciutadana, Miquel Nadal, destaca que “aquest procés obre les administracions i fa que la democràcia sigui més propera” · Totes les propostes finals (també les desestimades) es poden consultar al web ‘participa.tarrega.cat’
Tàrrega escull la desena de projectes que arribaran a la votació final dels pressupostos participatius

Sessió - taller TOP 10 celebrada a la Biblioteca Pública Germanes Güell de Tàrrega

Tàrrega ha decidit la desena de projectes que arribaran a la votació final popular dels pressupostos participatius del 2024. La Regidoria de Participació Ciutadana  va celebrar ahir a la tarda una sessió oberta a la Biblioteca Germanes Güell per a triar les propostes, ja dins la tercera fase del procés i anomenada Taller TOP 10!.

Les persones assistents van triar d’entre les 42 propostes validades pels serveis tècnics municipals segons el compliment dels requisits i en ajustar-se al pressupost previst, fixat en 100.000 euros del capítol d’inversions. Cal destacar que en total s’havien rebut més de 200 propostes, de les quals van passar el triatge les 42 que ahir es van portar a debat. La desena de projectes que arribaran a la votació final que es convocarà a la tardor són els següents:

Pumptrack a la zona esportiva: construcció d’un circuït asfaltat amb diferents traçades, corbes, desnivells i salts per a la utilització de tot tipus de vehicles de rodes no motoritzats (bicicletes, patinets, patins en línia).

Rugbi al camp de futbol: habilitació i adequació del camp de futbol perquè també s’hi pugui practicar el rugbi. També s’adquiririen porteries, protectors de seguretat i pals de la zona de marca.

Millora de l’accessibilitat de vianants: eliminació de barreres arquitectòniques a les voreres de més concurrència i en punts estratègics del municipi per tal de millorar l’accessibilitat dels vianants.

Millora de les pistes de bàsquet i futbol de Can Colapi: substitució de les porteries i les cistelles, il·luminació de l’espai i pintura de les marques i línies al terreny de joc

Millora del parc de cal·listènia: instal·lació de noves barres al parc de cal·listènia del carrer de Joan Brossa. També s’afegirien punts de llum per a il·luminar l’espai i una font.

Aula d’estudi a l’Escola Municipal de Música: construcció d’una aula d’estudi a l’Escola Municipal de Música per tal que l’alumnat puguin gaudir d’un espai confortable i adient per a treballar i fer deures.

Il·luminació de passos de vianants: col·locació de punts de llum per a reforçar la seguretat als passos de vianants més estratègics en horari nocturn i/o en hores de poca llum o visibilitat.

Incrementar l’arbrat de Tàrrega: augmentar la quantitat de vegetació autòctona mitjançant la plantació de nous arbres en zones estratègiques (amb reg automàtic si s’escau). S’incrementen així les zones d’ombra.

Cobrir la pista esportiva d’Altet: amb aquesta inversió es proporcionaria ombra a l’estiu i aixopluc els dies de puja en un dels punts de trobada habituals d’aquesta població.

Establir i senyalitzar punts concrets on dipositar ajuda alimentària als gats ferals: instal·lació de casetes, menjadores i abeuradores per reduir l’impacte visual als carrers, fent més eficient l’alimentació i la higiene.

Tots aquests projectes (així com també els descartats) es poden consultar al web participa.tarrega.catMiquel Nadal, regidor de Participació Ciutadana, ha manifestat que “aquests espais de decisió generen intel·ligència col·lectiva més enllà dels càrrecs electes i tècnics municipals. El procés obre les administracions i fa que la democràcia sigui cada cop més propera”. El regidor també ha destacat l’elevada xifra de propostes rebudes en el decurs del procés d’enguany.

Aquesta és la tercera edició dels pressupostos participatius de Tàrrega. La votació final de la tardor serà tant telemàtica com presencial i hi podran participar totes les persones empadronades al municipi de Tàrrega majors de 16 anys. S’ha de recordar que els projectes susceptibles de ser presentats i votats han de ser de competència municipal; que no contradiguin els plans aprovats; que siguin tècnicament realitzables i econòmicament viables; i que respectin el marc jurídic i legal. A més, han de ser projectes d’inversions complets, amb principi i fi (i no executats per fases).

SEGÜENTS FASES DEL PROCÉS

Fase 4: Votació final de les propostes. El procés culminarà el proper mes d’octubre sotmetent a votació ciutadana les propostes finalistes. Serà una votació telemàtica i presencial en què podran participar totes les persones empadronades al municipi de Tàrrega majors de 16 anys.

Recordem que la votació final de la primera edició comptà amb la participació de 1.204 persones. La proposta que va rebre més suports fou la reparació dels jocs infantils dels parcs públics de Tàrrega (367 vots). Quant a la segona edició, un total de 1.399 persones van escollir entre els deu projectes finalistes, dels quals la millora de la zona esportiva per a la pràctica de l'atletisme fou el que va rebre més suport popular (834 vots).

  • Compartir a