Cultura, Participació Ciutadana i Habitatge

De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació Ciutadana i Habitatge / Notícies / El cicle de concerts Tàrrega Sona s'acomiada amb 2.700 entrades venudes

El cicle de concerts Tàrrega Sona s'acomiada amb 2.700 entrades venudes

Publicat el 22-05-2023
La festa dels 25 anys del festival Paupaterres clou l'edició 2023 del cicle organitzat per la Regidoria de Cultura · Un miler de persones assisteixen a l'actuació de La Terrasseta de Preixens i l'Escola Municipal de Música
El cicle de concerts Tàrrega Sona s'acomiada amb 2.700 entrades venudes

Imatges de la festa per celebrar 25 anys de Paupaterres al Museu Trepat. FOTOS: JORDI PRAT

El cicle de concerts Tàrrega Sona 2023, organitzat per la Regidoria de Cultura, s’ha acomiadat amb molt bones xifres d’assistència de públic. Concretament, la darrera edició del cicle ha atret un total de 2.700 persones. Enguany, la programació musical de la capital de l’Urgell ha ofert una desena de concerts (alguns amb doble proposta) per a paladars ben diversos incloent diversos gèneres com el jazz, el pop-rock, la cançó d’autor o la música de cambra. El Tàrrega Sona ha arribat a la 17a edició amb el favor del públic i la certificació de la qualitat de la programació. El balanç final es valora molt positivament des del consistori.

De fet, el cicle musical va acomiadar-se dissabte 20 de maig amb un concert multitudinari que van oferir al recinte del Museu Trepat La Terrasseta de Preixens i alumnes de l’Escola Municipal de Música. Un miler de persones van assistir a l’esdeveniment coorganitzat per l’Associació Paupaterres i la Regidoria de Cultura de Tàrrega per tal de celebrar 25 anys de trajectòria del festival d’estiu de Ponent. La festa va començar amb l’actuació del duet Talkual i els parlaments de diversos membres de l’organització del festival, que en van repassar la trajectòria. De la mateixa manera, van anunciar la creació de la plataforma Paupaterres Produccions l’objectiu de la qual és impulsar la contractació de grups musicals de les terres de Ponent més enllà del festival i de fer de la cultura musical un motor econòmic.

La proposta que cloïa la programació del Tàrrega Sona 2023 és justament la que ha gaudit de major assistència de públic seguida, tot i que a força distància, pel recital que va oferir l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) el passat 29 de gener amb 481 entrades venudes. Ocupa el darrer calaix del podi, el concert de rumba gratuït en el marc dels actes per commemorar el Dia Internacional del Poble Gitano que van oferir Miliu Calabuch i Diego Cortés a la plaça de Sant Antoni, que va aplegar 300 persones.

En el marc de la programació del Tàrrega Sona 2023 han actuat en diversos escenaris de la capital de l’Urgell Edu Escaño, Quimi Portet, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell, Selva Nua, Julieta, Roger Gutiérrez Quintet, Cia. Pels Més Menuts, Momi Maiga, el duet format per Miliu Calabuch i Diego Cortés, La Terrasseta de Preixens i Maria Jaume. Val a dir que la cantautora mallorquina va cantar a Tàrrega en el marc de la  col·laboració del cicle amb el festival Barnasants, el projecte cultural de referència de la cançó d’autor als Països Catalans, encetada l’any passat.

  • Compartir a