Cultura, Participació i Pobles

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació i Pobles / Esdeveniments / Cicle de CONFERÈNCIES del Museu Tàrrega Urgell: "CREENCES I PRÀCTIQUES MÀGIQUES JUEVES AL MEDITERRANI OCCIDENTAL DURANT L'EDAT MITJANA" a càrrec de CARMEN CABALLERO, Doctora en Filologia Hebrea

Cicle de CONFERÈNCIES del Museu Tàrrega Urgell: "CREENCES I PRÀCTIQUES MÀGIQUES JUEVES AL MEDITERRANI OCCIDENTAL DURANT L'EDAT MITJANA" a càrrec de CARMEN CABALLERO, Doctora en Filologia Hebrea

Dijous 17 de juny · A les 7 de la tarda · Presencial al Museu Tàrrega Urgell (Carrer Major, 11) i virtual via Zoom
Quan 17/06/2021
de 19:00 a 20:30
On Museu Tàrrega Urgell (Carrer Major, 11) i virtual via Zoom
Assistents Activitat gratuïta
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

Slide Museu 1348


El Museu Tàrrega Urgell ofereix un nou cicle de conferències vinculades a la seva sala permanent “Tragèdia al Call – Tàrrega 1348”, la qual exhibeix nombrosos objectes i vestigis de la comunitat hebrea que residí a l’antiga vila medieval a més de significatives obres d'art de l’època. En aquest 2021, les xerrades aprofundeixen en la màgia i la mística del món jueu medievalLa segona cita del cicle, el dissabte 17 de juny, du per títol "Creences i pràctiques màgiques jueves al Mediterrani occidental durant l'Edat Mitjana" i anirà a càrrec de Carmen Caballero Navas, Doctora en Filologia Hebrea i professora titular del Departament d’Estudis Semítics de la Universidad de Granada.

Activitat presencial i alhora virtual en línia via Zoom. En ambdós casos, cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic a:

Els vestigis preservats a la sala “Tragèdia al Call – Tàrrega 1348” constitueixen un valuós testimoni de la vida dels jueus a l’Edat Mitjana. Els objectes exposats provenen en la seva majoria de la necròpolis hebrea de Tàrrega, Les Roquetes. El context museístic inclou escultures de gran valor com cinc dels dotze apòstols de l'antiga església romànico-gòtica o la creu de terme restaurada. Tàrrega també ha senyalitzat amb plafons informatius diferents punts del seu call jueu. A més, hi ha publicada la novel·la “Una aventura al call de Tàrrega” de Gemma Peris i Maria Alba Minguell, la qual divulga de forma amena entre els joves el coneixement sobre el passat jueu de la localitat.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

  • Compartir a