Cultura, Participació i Pobles

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació i Pobles / Esdeveniments / Exposició: 'GRAVATS' del pintor targarí FRANCESC RUFES · Recorregut per la seva faceta com a mestre gravador

Exposició: 'GRAVATS' del pintor targarí FRANCESC RUFES · Recorregut per la seva faceta com a mestre gravador

Fins al diumenge 27 de febrer · Museu Tàrrega Urgell (Carrer Major, 11)
Quan 08/12/2021 a 11:00 a
27/02/2022 a 20:00
On Museu Tàrrega Urgell (Carrer Major, 11)
Assistents Activitat gratuïta
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

Tàrrega repassa la faceta com a mestre gravador d’un dels seus pintors més apreciats, Francesc Rufes (1946). El Museu Tàrrega Urgell exhibeix fins al 27 de febrer una exposició integrada per 78 obres que recorre la dilatada trajectòria de Rufes usant la tècnica del gravat. La col·lecció aplega treballs realitzats des de finals de la dècada dels 60 i fins a l’actualitatAlgunes peces, les més actuals, són inèdites ja que s’exhibeixen per primera vegada al públic.

El gravat és una tècnica que consisteix a dibuixar un motiu damunt d’una planxa (feta de linòleum, coure, zinc, metacrilat...) que es va perfilant amb burins, gúbies o àcids, i que posteriorment es tinta de diferents colors per a fer les estampacions oportunes color a color. Rufes s’inspira tant en paisatges de les rodalies de Tàrrega com en situacions quotidianes, imatges que plasma en estils figuratiu i abstracte.

Mai presoner d’una sola tècnica o temàtica, però sempre captivat per l’ofici, Francesc Rufes va rebre formació especialitzada en gravat a l’escola Massana de Barcelona. Fou deixeble de Joan Albiol i s’especialitzà en la tècnica del gravat al burí damunt d’acer i altres tipus de metalls. La multiplicitat de tècniques és patent en aquesta mostra, que permet recórrer la seva llarga trajectòria com a gravador. Hi podem veure des d’obres figuratives de formació, com les vistes emboirades de Tàrrega, a semiabstraccions orgàniques dels darrers anys de la sèrie ‘Configuracions’ (que justament és la darrera mostra que el Museu Tàrrega Urgell va dedicar a Rufes l’any 2019).

HORARIS DE L'EXPOSICIÓ · Museu Tàrrega Urgell (Carrer Major, 11)

· De dilluns a dimecres, de 10 a 14 h.
· Dijous i divendres, de 10 a 14 h. i de 17 a 20 h.
· Dissabtes i diumenges, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.
Tancat els dies 25 i 26 de desembre

Més informació sobre aquest esdeveniment…

  • Compartir a