Cultura, Participació i Pobles

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació i Pobles / Esdeveniments / Exposició literària: "SOTA CENSURA · MANUEL DE PEDROLO, RETRAT D’UN SEGLE DE LLUITA"

Exposició literària: "SOTA CENSURA · MANUEL DE PEDROLO, RETRAT D’UN SEGLE DE LLUITA"

Fins al diumenge 11 d'octubre · Museu Tàrrega - Urgell (Carrer Major, 11)
Quan 26/09/2020 a 11:00 a
11/10/2020 a 21:00
On Museu Tàrrega - Urgell (Carrer Major, 11)
Assistents Activitat gratuïta
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

Pedrolo

El Museu Tàrrega Urgell presenta una nova exposició temporal dedicada a l’escriptor Manuel de Pedrolo (1918-1990) en la seva dimensió més política i social. La mostra, que romandrà oberta fins a l’11 d’octubre, és una iniciativa del Museu Comarcal de Cervera a partir d’un encàrrec de l’Any Pedrolo 2018. Amb caràcter itinerant, la proposta acosta al públic com l’autor de L’Aranyó abordà en els seus textos episodis característics de la història contemporània del país com el catalanisme polític, la lluita obrera, l’alliberament de la dona o la llibertat d’expressióL’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, és també la comissària de l’exposició coordinant un treball de recerca que arrancà el novembre del 2017. Pijuan defineix l’escriptor com “un lluitador amb un ideari avançat al seu temps i que entenia la literatura com una eina per aconseguir canviar la societat”.

Expo Pedrolo - Sota censura

El treball s’estructura en tres àmbits: un primer dedicat al funcionament de la censura espanyola (Pedrolo fou un dels autors que més en va patir els efectes). El segon apartat plasma com Pedrolo es va comprometre amb la lluita social i política des de la premissa de l’alliberament total (lluita antifranquista, lluita obrera, alliberament de la dona, llibertat sexual). El tercer àmbit il·lustra com el versàtil autor se servia de les lletres per transformar la societat a través de la seva admiració vers l’existencialisme i Jean-Paul Sartre així com a través de gèneres trencadors com el teatre de l’absurd o la ciència-ficció.

HORARIS DE L'EXPOSICIÓ · Museu Tàrrega Urgell (Carrer Major, 11)

Visites amb aforament limitat (màxim de 5 persones duent mascareta)

· De dilluns a dimecres, de 12 a 14 h.
· Dijous i divendres, de 12 a 14 h. i de 19 a 21 h.
· Dissabtes, d’11 a 14 h i de 19 a 21 h.
· Diumenges i altres dies festius, d’11 a 14 h.

Sota censura

Més informació sobre aquest esdeveniment…

  • Compartir a