Cultura, Participació i Pobles

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació i Pobles / Esdeveniments / Exposició: "LA MUDA" d’ESTER GASOL (fotografia) · Treball que reflexiona sobre la identitat · Imatges captades a Cal Trepat

Exposició: "LA MUDA" d’ESTER GASOL (fotografia) · Treball que reflexiona sobre la identitat · Imatges captades a Cal Trepat

Prorrogada fins al diumenge 28 de març · Museu Tàrrega - Urgell (Carrer Major, 11)
Quan 05/03/2021 a 12:00 a
28/03/2021 a 14:00
On Museu Tàrrega - Urgell (Carrer Major, 11)
Assistents Activitat gratuïta
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

La Muda Ester Gasol

El Museu Tàrrega Urgell exhibeix una nova mostra temporal dedicada aquesta vegada a la fotografia: la sèrie d’imatges titulada “La muda” de l’artista Ester Gasol de Mollerussa. L’exposició havia d’obrir-se al públic el passat 5 de febrer però s’ajornà a causa del tancament d’equipaments per l’evolució negativa de la pandèmia al municipi. Ara, amb la millora dels indicadors epidemiològics, l’Ajuntament de Tàrrega reprèn la seva agenda cultural. En aquest cas, la mostra d’Ester Gasol romandrà oberta fins al 28 de març.

“La muda” guarda un estret lligam amb Tàrrega ja que les imatges foren captades a l’interior de les antigues naus industrials del Museu Trepat de la ciutat. Servint-se de la tècnica del clarobscur, l’autora planteja una contraposició entre la foscor i la fredor de l’espai fabril vers la llum i l’escalfor personificades en una nena“Les fotografies s’han de llegir com una seqüència narrativa en què la protagonista és arrencada de mica en mica de la infantesa i abocada a la cruesa del món real”, descriu l’autora. Tot i això, afegeix que “predomina un missatge d’empoderament en què l’individu té la força per transformar la societat”.

Ester Gasol és una creadora polifacètica que també estén el seu talent al món del disseny gràfic i la il·lustració: “La creativitat i l’art formen part de la meva vida”, manifesta. Per la seva part, la regidora de Patrimoni, Ivonne Pont, destaca que el Museu Trepat és font d’inspiració per a molts artistes de diferents disciplines i ha assenyalat que “portant el treball d’Ester Gasol al Museu Tàrrega Urgell, aconseguim agermanar els dos museus targarins”.

HORARIS DE L'EXPOSICIÓ · Museu Tàrrega Urgell (Carrer Major, 11)

Visites amb aforament limitat (màxim de 5 persones duent mascareta)

· De dilluns a dimecres, de 12 a 14 h.
· Dijous i divendres, de 12 a 14 h. i de 19 a 21 h.
· Dissabtes, d’11 a 14 h i de 19 a 21 h.
· Diumenges i altres dies festius, d’11 a 14 h.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

  • Compartir a