Cultura, Participació i Pobles

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació i Pobles / Esdeveniments / Cicle de conferències "I DESPRÉS DE L’EXPULSIÓ": "USOS FUNERARIS DELS CONVERSOS" a càrrec de JORDI CASANOVAS MIRÓ, Doctor en Filologia Hebrea i conservador del MAC + Sopar temàtic

Cicle de conferències "I DESPRÉS DE L’EXPULSIÓ": "USOS FUNERARIS DELS CONVERSOS" a càrrec de JORDI CASANOVAS MIRÓ, Doctor en Filologia Hebrea i conservador del MAC + Sopar temàtic

Dijous 25 de juliol · 2/4 de 9 vespre · Museu Tàrrega Urgell (Carrer Major, 11)
Quan 25/07/2019
de 20:30 a 23:30
On Museu Tàrrega Urgell (Carrer Major, 11)
Assistents Conferència amb assistència gratuïta · Sopar amb reserva prèvia
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

Tàrrega ofereix una nova edició del cicle de conferències dedicat al passat jueu del territori. És una proposta divulgativa que complementa el fons patrimonial exposat a la sala permanent “Tragèdia al Call – Tàrrega 1348” del Museu Tàrrega - Urgell. A la conferència del dijous 25 de juliol, el Dr. Jordi Casanovas ens descobirà com eren els ritus funeraris dels jueus convesos. Després, s'oferirà la possibilitat de tastar un sopar temàtic titulat "EL SOPAR DELS CONVERSOS" servit per Restaurant Artapa als jardins del Museu. Preu: 30 euros (reserva prèvia a la Botiga del Museu · Carrer Major, 11 · Tel. 973 312 960).

La sala permanent “Tragèdia al Call – Tàrrega 1348” exposa el llegat històric del passat jueu de la ciutat així com significatives obres d'art medieval de temàtica religiosa. L'espai museogràfic se centra en l’avalot registrat l'any 1348 a la vila contra els jueus, generant centenars de víctimes mortals. En aquest sentit, la sala documenta les excavacions arqueològiques efectuades l’any 2007 a la necròpolis hebrea de Tàrrega, Les Roquetes, on es localitzaren nombroses restes de les víctimes de l’esmentat assalt.

El visitant accedeix primer a una galeria que proporciona una panoràmica sobre la Tàrrega medieval i les tensions socials, econòmiques i religioses que, junt amb la pesta negra, va causar el juliol de 1348 l’assalt al call. Aquí és on es mostren per primera vegada en un context museístic escultures de gran valor com cinc dels dotze apòstols de l'antiga església romànico-gòtica o la creu de terme recentment restaurada. L’itinerari condueix després a les peces més significatives localitzades a la necròpolis com anells, braçalets, collarets, agulles, gerretes i altres ornaments.

Visita comentada el primer diumenge de cada mes a les 10:30 h (cal reservar prèviament)
Tel. 973 31 29 60 · info@museutarrega.com

Més informació sobre aquest esdeveniment…

  • Compartir a