Cultura, Participació i Pobles

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació i Pobles / Esdeveniments / Propostes per al confinament · Conferència del Museu Tàrrega Urgell: "ALMOINA PER UN LEPRÓS. LA PERCEPCIÓ DE LA LEPRA A LA CATALUNYA MEDIEVAL" amb la historiadora Clara Jàuregui

Propostes per al confinament · Conferència del Museu Tàrrega Urgell: "ALMOINA PER UN LEPRÓS. LA PERCEPCIÓ DE LA LEPRA A LA CATALUNYA MEDIEVAL" amb la historiadora Clara Jàuregui

Dijous 28 de maig · 7 tarda · Aplicació Zoom
Quan 28/05/2020
de 19:00 a 20:00
On Aplicació Zoom
Assistents Activitat gratuïta
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

El Museu Tàrrega Urgell ofereix un nou programa de conferències, aquesta vegada per via telemàtica. L’eix temàtic gira al voltant dels estralls de la pesta durant l’Edat Mitjana, donant a conèixer així altres pandèmies històriques que assotaren el territori en segles anteriors. Les ponències es difonen gratuïtament mitjançant l’aplicació Zoom i per gaudir-ne només cal una inscripció prèvia al correu electrònic info@museutarrega.cat.

La proposta virtual ve a substituir l’habitual cicle de conferències que el Museu Tàrrega Urgell dedica al passat jueu medieval del territori complementant el fons exposat a la sala permanent “Tragèdia al Call – Tàrrega 1348”. L'espai museogràfic se centra en l’avalot registrat l'any 1348 a la vila contra els jueus, generant centenars de víctimes mortals. En aquest sentit, la sala documenta les excavacions arqueològiques efectuades l’any 2007 a la necròpolis hebrea de Tàrrega, Les Roquetes, on es localitzaren nombroses restes de les víctimes de l’esmentat assalt.

Almoina per un leprós: la percepció de la lepra a la Catalunya medieval
Dijous 28 de maig, a les 7 de la tarda, la Clara Jàuregui, llicenciada en Història (UAB), Màster en Cultures Medievals (UB) i Doctora (UB) especialitzada en judaisme i medicina medieval, centrada en l'estudi de la comunitat jueva de Barcelona, els hospitals medievals i la lepra en particular, explicarà com era aquesta malaltia.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

  • Compartir a