Cultura, Participació i Pobles

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació i Pobles / Esdeveniments / TRANS-DOCUMENTAR: Programa de residències de creació i investigació de l'Arxiu Comarcal de l'Urgell: Presentació dels treballs d'ELISABETTA CUNEGATTI i SIMÓN CONTRA

TRANS-DOCUMENTAR: Programa de residències de creació i investigació de l'Arxiu Comarcal de l'Urgell: Presentació dels treballs d'ELISABETTA CUNEGATTI i SIMÓN CONTRA

Dijous 29 de juliol · A les 7 de la tarda i a les 8 del vespre · Arxiu Comarcal de l'Urgell (Carrer de les Sitges, 4) i al Museu Tàrrega Urgell (Carrer Major, 11)
Quan 29/07/2021
de 19:00 a 21:00
On Arxiu Comarcal de l'Urgell (Carrer de les Sitges, 4) i al Museu Tàrrega Urgell (Carrer Major, 11)
Assistents Activitat gratuïta
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

L’Arxiu Comarcal de l’Urgell (ACUR) impulsa la quarta edició del seu programa de residències de creació i investigació. Torna aquesta iniciativa que fomenta des de diferents disciplines els treballs artístics i de recerca al voltant dels documents i l’arxivística. Per aquest motiu, l’ACUR posa a disposició dels participants el seu fons per tal de desenvolupar els projectes a Tàrrega. Al mateix temps, la iniciativa es caracteritza per facilitar el diàleg cultural i la interacció entre els artistes i investigadors residents i la ciutadania.

En aquest sentit, els participants presenten els seus projectes al públic en el marc de les jornades “Trans-documentar”Els actes, oberts a tothom, tenen aforament limitat amb cita prèvia. Els projectes del 2021 ja foren seleccionats l’any passat però es van haver de cancel·lar per la pandèmia. Ara tenen una nova oportunitat per arribar al gran públic.

· Projecte “On a date with the archive” d’Elisabetta Cunegatti (Itàlia): instal·lació artística sobre arxivística que es mostrarà a la ciutadania el dijous 29 de juliol, a les 7 de la tarda, a l’Arxiu Comarcal de l’Urgell.

· Projecte “Exp.Capsula.Temps.Creu.Terme.TRG” de Simón Contra (Catalunya): videocreació sobre patrimoni històric que s’estrenarà el dijous 29 de juliol, a les 8 del vespre, al Museu Tàrrega Urgell.

Els treballs seleccionats apleguen per tant diversos camps de les arts i les ciències socials, contribuint així a noves interpretacions del patrimoni documental alhora que obren originals enfocaments transdisciplinaris al voltant dels arxius. Amb suport de l’Ajuntament de Tàrrega i el Consell Comarcal de l’Urgell.

Inscripció prèvia a: acurgell.cultura@gencat.cat · Tel. 973 312 411

PROJECTES DEL MES D'AGOST

· Projecte "Tocar de peus a terra" de Marta Bisbal (Catalunya): taller de reflexió, memòria i reinterpretació del món agrari i la cura dels llocs que habitem. Presentació el dijous 12 d'agost, a les 7 de la tarda, a l’Arxiu Comarcal de l’Urgell

· Projecte "Workers in progress" de Daniel Gasol (Catalunya): acció consistent a voltar en cotxe per la ciutat de Tàrrega el divendres 13 d'agost, durant 8 hores, amb una de les imatges triades de l’Arxiu

Més informació sobre aquest esdeveniment…

  • Compartir a