Cultura, Participació i Pobles

De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació i Pobles / Esdeveniments / Visita guiada a la sala 'TRAGÈDIA AL CALL · TÀRREGA 1348', call jueu i Casa d'Avraham Xalom

Visita guiada a la sala 'TRAGÈDIA AL CALL · TÀRREGA 1348', call jueu i Casa d'Avraham Xalom

Diumenge 4 de juny · A 2/4 d'11 del matí · Museu Tàrrega Urgell i nucli antic
Quan 04/06/2023
de 10:30 a 12:00
On Museu Tàrrega Urgell (carrer Major, 11)
Nom de contacte
Telèfon de contacte 973 31 29 60
Assistents Activitat gratuïta
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

El Museu Tàrrega Urgell custodia i divulga el llegat jueu de l'antiga vila medieval. A la sala permanent 'Tragèdia al Call - Tàrrega 1348' es conserven valuoses peces extretes de la necròpoli hebrea de Les Roquetes i d'algunes edificacions del call, al nucli antic. El fons es completa amb obres d'art de la mateixa època d'origen religiós, destacant cinc escultures dels apòstols que ornamentaven la façana de l'antiga església romànica de la població. El discurs se centra en el sagnant pogrom que la comunitat jueva de Tàrrega va patir l'any 1348, quan la pesta negra assotava Europa, i que deixà nombroses víctimes mortals.

A més, Tàrrega ha obert un nou equipament cultural que consolida la capital de l’Urgell com un dels centres divulgadors sobre el judaisme català. Es tracta de la Casa d'Avraham Xalom, edifici deshabitat del nucli antic que ha estat objecte d’un acurat procés d’adequació i museïtzació. El vestigi, que ara s’ha fet visitable, esdevé una peça clau per interpretar el passat jueu de la vila medieval de Tàrrega. Situada al carrer de l'Estudi, la Casa d’Avraham Xalom fou el lloc de residència del reconegut metge i filòsof jueu targarí.

Concerteu la visita a través del correu electrònic o bé al tel. 973 312 960

Més informació sobre aquest esdeveniment…

  • Compartir a