Cultura, Participació i Pobles

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació i Pobles / Notícies / Tàrrega amplia els clubs de lectura de la Biblioteca arran de l’èxit d’aquesta iniciativa de dinamització cultural

Tàrrega amplia els clubs de lectura de la Biblioteca arran de l’èxit d’aquesta iniciativa de dinamització cultural

Publicat el 27-09-2019
A l’octubre s’estrenaran dues altres propostes: un repàs a la memòria del segle XX a través de la novel·la històrica i un descobriment cap a l’àlbum il·lustrat per a infants
Tàrrega amplia els clubs de lectura de la Biblioteca arran de l’èxit d’aquesta iniciativa de dinamització cultural

Presentació dels clubs de lectura de la Biblioteca Comarcal de Tàrrega el passat mes de març

La Biblioteca Comarcal de Tàrrega posarà en marxa a l’octubre dos nous clubs de lectura, els quals se sumaran als dos ja existents que es desenvolupen des del passat març. L’èxit d’aquesta iniciativa i l’elevada demanda de participació ha animat la Regidoria de Cultura a ampliar la proposta, la qual fomenta el plaer de la lectura i el diàleg entre els lectors.

D’una banda, a partir del 23 d’octubre s’iniciarà un club de lectura centrat en el gènere de la novel·la històrica. Sota la direcció de l’historiador Gerard Corbella, es farà un repàs de la memòria del segle XX a Europa mitjançant autors com Joseph Roth, Stefan Zweig, Simone de Beauvoir o Günter Grass entre altres. Es traçarà així un recorregut històric i literari entre l’esclat de la Primera Guerra Mundial (1914) i la caiguda del Mur de Berlin (1989). El club de lectura tindrà una cita mensual (el penúltim dimecres de cada mes, a les 7 de la tarda) fins al 20 de maig.

D’altra banda, el 26 d’octubre s’estrenarà el primer club de lectura infantil, que girarà al voltant dels àlbums il·lustrats. La iniciativa s’adreça a infants d’entre 6 i 8 anys d’edat amb la finalitat d’estimular l’esperit crític dels petits i fomentar el coneixement del món de les lletres. Tindrà lloc en dissabte amb periodicitat mensual, a les 11 del matí, fins al 23 de maig.

Inscripcions a la Biblioteca Comarcal de Tàrrega (Plaça de Sant Antoni · Tel. 973 500 428)

Tàrrega ha recuperat aquesta acció de dinamització lectora després d’un parèntesi de deu anys. L’acceptació per part dels usuaris ha estat molt alta i la Regidoria de Cultura es planteja fins i tot de continuar ampliant l’agenda de clubs de lectura per satisfer més peticions. Els clubs de lectura que es desenvolupen des del passat mes de març són dirigits per la llibretera Núria Sauret (que pren el relleu a la periodista Anna Sàez) i l’escriptor Eduard Ribera, i s’allargaran fins a finals d’any. Núria Sauret, amb el títol de “La brúixola”, ofereix recomanacions de diversos gèneres de la literatura catalana que mantenen la seva vigència tot i el pas del temps. Maria Barbal, Jesús Moncada o Marta Rojals són alguns dels autors presents al programa. Per la seva part, Eduard Ribera proposa a “Narratives del segle XX” un viatge en el temps des de la societat victoriana fins a l’actualitat a través d’autors representatius de la literatura universal com Truman Capote o Raymond Carver.

  • Compartir a