Cultura, Participació i Pobles

De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació i Pobles / Notícies / El 33è Concurs de Grups de Teatre Ciutat de Tàrrega aposta per la comèdia i els musicals del 5 de març al 9 d'abril

El 33è Concurs de Grups de Teatre Ciutat de Tàrrega aposta per la comèdia i els musicals del 5 de març al 9 d'abril

Publicat el 27-02-2022
Portarà al Teatre Ateneu sis muntatges procedents de Sant Joan de Vilatorrada, Arbúcies, Blanes, Lleida, Puigcerdà i Terrassa · Certamen organitzat pel Grup de Teatre BAT amb suport de la Regidoria de Cultura
El 33è Concurs de Grups de Teatre Ciutat de Tàrrega aposta per la comèdia i els musicals del 5 de març al 9 d'abril

Presentació del certamen amb Maria Nadal, delegada del concurs; Joan Ribó, president de BAT; Alba Pijuan Vallverdú, alcaldessa de Tàrrega; Carlos Vílchez, regidor de Cultura; i Carles Domingo, responsable de comunicació del concurs, davant l'Ateneu

El Grup de Teatre BAT presenta la 33a edició del Concurs de Grups de Teatre Ciutat de Tàrrega on la comèdia i el gènere musical seran els eixos principals de la programació d’enguany. A partir del 5 de març i fins el 9 d’abril, el Teatre Ateneu de Tàrrega acollirà cada dissabte a les 9 del vespre les sis representacions a càrrec de companyies procedents de tot el territori. Després d’haver rebut més de 45 propostes, les escollides són agrupacions no professionals de Sant Joan de Vilatorrada i Arbúcies, que s’estrenen al concurs, i de Blanes, Lleida, Puigcerdà i Terrassa, que ja hi havien participat amb anterioritat.

Així ho van donar a conèixer el president del Grup de Teatre BAT, Joan Ribó, la delegada del concurs, Maria Nadal, i el responsable de comunicació del certamen, Carles Domingo, en la presentació de la 33a edició del concurs que es va celebrar al Local Social de la Societat Ateneu i que va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, i el regidor de Cultura, Carlos Vílchez.

Tots van coincidir en remarcar que el certamen és un referent del teatre amateur a Catalunya i compta amb un gran al·licient per a l’agrupació guanyadora, ja que tindrà la possibilitat d’actuar a la propera edició de FiraTàrrega. Els sis muntatges que participaran en el concurs aposten per diferents temàtiques i s’hi podrà veure des d’un muntatge musical basat en les cançons d’Abba fins a un cabaret musical al voltant del feminisme, passant per comèdies delirants on el riure està garantit.

La Regidoria de Cultura de Tàrrega ha manifestat la voluntat de seguir apostant per la cultura i les companyies locals en un concurs que des dels inicis ha tingut una gran assistència de públic i que és molt ben valorat per les agrupacions, com es comprova amb el nombre de propostes rebudes.

El preu de l’entrada és de 7 euros per al públic general, 5 per als posseïdors del Carnet Jove i també s’ofereix un abonament complert per a les sis representacions al preu de 30 euros. Les entrades es podran comprar a partir d’una hora abans de la funció al Teatre Ateneu de Tàrrega i els abonaments, a la Cristalleria Mateu (c/ del Carme, 17). També es manté una de les iniciatives amb més èxit dels últims anys i es podran aconseguir butlletes de descompte 2 x 1 a tots els establiments adherits a Foment Tàrrega i als locals de restauració D'Tapes, El Traginer, Nostàlgics i Cafeteria Ateneu.

El pressupost del concurs gira al voltant dels 10.000 euros i compta amb el suport de la Regidoria de Cultura de Tàrrega, el Departament de Cultura de la Generalitat i l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida. A més, també cal sumar-hi la col·laboració d’una trentena de cases comercials i empreses de la ciutat.

PROGRAMACIÓ

Dissabte 6 de març: SUPER TROUPER (comèdia romàntica) · El grup Anem de Canto de Sant Joan de Vilatorrada proposa aquesta comèdia romàntica que contrasta els somnis i aspiracions d’una mare i la seva filla. A través de la màgia narrativa de les cançons d’ABBA coneixem la història de la mare soltera, independent, i de la seva filla de vint anys, que vol romanticisme a cada moment. La noia somia amb el seu pare portant-la a l’altar. Si la seva mare sabés qui és el seu pare!.

TerapeuticDissabte 12 de març: Terapèutic (comèdia) de Jordi Ferragut · Maçateatre d'Arbúcies arriba a Tàrrega amb una comèdia que simultanieja l’insòlit amb l’absurd, una joguina teatral amb “anades d’olla” que pretén aconseguir rialles de complicitat de l’espectador, ja que la teràpia no és només del personatge de l’obra, sinó també pel públic que passarà una bona estona i podrà evadir-se dels mals de cap de la quotidianitat..

Dissabte 19 de març: GARRÍ AL FORN AMB COMPOTA DE POMA musical) · El Mirall de Balnes du a escena una proposta musical que, tot i estar presentada en un embolcall un punt frívol i cabareter (música, dansa, humor...), es fa ressò dels temps que vivim, especialment pel que fa a la reivindicació d’un veritable respecte i igualtat entre sexes i opcions sexuals.Garri al forn

Dissabte 26 de març: LA IMPORTÀNCIA DE SER FRANK (comèdia) d'Oscar Wilde · Teatre del Talión de Lleida protagonitzen un retrat crític, àcid i sobretot còmic de l’alta societat. Una comèdia alegre, amb uns diàlegs intel·ligentment irònics i fins i tot absurds, on res és el que sembla. Un malentès originat per un nom fals transporta l’espectador a un enfilall d’embolics amatoris. En definitiva, una comèdia alegre, amable i fresca.

Dissabte 2 d'abril: BOJOS PER LA PASTA (comèdia) de Sébastien Thiéry · Inestable Ceretana de Teatre de Puigcerdà proposen una peça que ens presenta un matrimoni d’edat i classe mitjana que veu trastocada la seva tranquil·la i equilibrada vida per l’aparició sobtada, inexplicable i absurda de diners a casa seva. A partir d’aquest fet anecdòtic, que juga amb els límits de la realitat i la ficció, la relació entre la mateixa parella i amb la resta de personatges, la seva dona de fer feines i un veí del tot inusual, s’anirà embolicant d’allò més, produint un seguit d’escenes delirants.  .

Taverna de la RositaDissabte 9 d'abril: LA TAVERNA DE LA ROSITA (comèdia) de Ramon Alcaraz · Qollunaka de Terrassa ens traslladen a un poble català de pescadors viuen dos cosins, en Joan i en Carles, companys de jocs des de xics. En Carles, fill d’un ric “americanu” és cridat a files. Tots dos, des de petits, han crescut enamorats de la Marina, la filla de la Rosita, la tavernera del poble. Un triangle amorós amb la Guerra de Cuba de fons, que ens remunta a èpoques pretèrites no tant llunyanes..

Preu de l’entrada: 7 euros (Carnet Jove: 5 euros)
A la venda a les taquilles del Teatre Ateneu des d'una hora abans de cada funció

  • Compartir a