Cultura, Participació i Pobles

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació i Pobles / Notícies / Tàrrega obre el Correllengua amb una lectura de textos de Pere Calders i un concert dels Xicots de l’Esplai

Tàrrega obre el Correllengua amb una lectura de textos de Pere Calders i un concert dels Xicots de l’Esplai

Publicat el 25-10-2020
Cicle d'activitats organitzat per Agenta i la Regidoria de Cultura que s’allargarà fins al 13 de novembre · S’oferirà també un concert de Feliu Ventura i la presentació d’un llibre de la lingüista Carme Junyent
Tàrrega obre el Correllengua amb una lectura de textos de Pere Calders i un concert dels Xicots de l’Esplai

Concert dels Xicots de l'Esplai a la Plaça de les Nacions sense Estat, en el marc del Correllengua 2020

Tàrrega ha celebrat avui diumenge la primera activitat englobada dins el Correllengua 2020. La Plaça de les Nacions sense Estat ha acollit amb èxit una lectura de textos de Pere Calders, escriptor del qual s’ha commemorat recentment els 25 anys de la seva mort. Els Xicots de l’Esplai, quartet targarí que recrea cançons catalanes, ha arrodonit la trobada, que s’ha desenvolupat amb aforament limitat i reserva prèvia de localitats. Així mateix, s’ha vetllat per la resta de mesures sanitàries com la desinfecció prèvia de l’espai, distància interpersonal, ús de mascareta i gel hidroalcohòlic.

Correllengua 2020Organitzat per Agenta (Agrupació d’Entitats de Tàrrega) i la Regidoria de Cultura, el Correllengua reivindica l’ús social del català. En aquest sentit, la portaveu d’Agenta, Mariona Solé, ha llegit avui el manifest escrit enguany pel director de teatre Joan Lluís Bozzo. Per la seva part, el regidor de Cultura, Carlos Vílchez, ha posat de relleu la col·laboració entre el consistori i el teixit associatiu per continuar oferint activitats en el context actual sota el lema que “la cultura és segura”.

La següent proposta arribarà el divendres 30 d’octubre, quan Feliu Ventura desgranarà el seu cançoner al Teatre Ateneu. Nou horari: a les 8 del vespre. Entrades al preu de 3 euros a la venda a www.culturatarrega.cat. Amb una trajectòria que ja s’estén al llarg d’un quart de segle, el cantautor valencià ha rebut diversos premis destacats en les categories de cançó d’autor. El seu darrer treball du per nom “Convocatòria” i conté temes propis presentats en format de llibre-disc.

El programa culminarà el divendres 13 de novembre (20h) amb la presentació a la Casa Consistorial del llibre “El futur del català depèn de tu” de Carme Junyent, professora de la UB i lingüista. L’autora és especialista en l'estudi de llengües amenaçades arreu del món i en el seu llibre alerta sobre el perill de desaparició del català. Inscripció prèvia mitjançant formulari a www.culturatarrega.cat. El Correllengua també promociona el nou servei “Castanyera Express” de l’Agrupament Escolta de Tàrrega, que portarà a domicili castanyes torrades.

  • Compartir a