Cultura, Participació i Pobles

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació i Pobles / Notícies / Tàrrega exhibeix la seva riquesa històrica patrimonial en el marc del Dia Internacional dels Museus

Tàrrega exhibeix la seva riquesa històrica patrimonial en el marc del Dia Internacional dels Museus

Publicat el 19-05-2019
El lema vertebrador del DIM 2019 ha estat "Els museus com a eixos culturals: el futur de la tradició" i s'ha dissenyat una programació centrada en la multiculturalitat · Portes obertes i visites guiades al Museu Comarcal de l'Urgell - Tàrrega, propostes que congreguen un nombrós públic
Tàrrega exhibeix la seva riquesa històrica patrimonial en el marc del Dia Internacional dels Museus

Jaume Espinagosa, director dels Museus de Tàrrega, va donar detalls sobre les peces artístiques exhibides

Tàrrega s'ha sumat amb èxit a la commemoració del Dia Internacional dels Museus (DIM), una iniciativa que vol consolidar aquests equipaments com a centres d'activitat cultural oberts a la ciutadania. El lema vertebrador del DIM 2019 ha estat "Els museus com a eixos culturals: el futur de la tradició" i s'ha dissenyat una programació centrada en la multiculturalitat.  Així, des de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran s'ha volgut crear un diàleg entre cultures i tradicions pròpies i d’arreu del món. Fidel a aquesta premisa, el Museu Comarcal de l'Urgell - Tàrrega exhibí el dissabte 18 de maig la talla gòtica de fusta de Santa Anna, un dels principals tresors del fons del museu targarí, al costat d'una imatge de Nossa Senhora Aparecida, patrona del Brasil. La peça, procedent del continent sud-americà, ha estat cedida per un particular de l'Urgell.

Topografia urbanaTambé en horari de vespre (i dins La Nit dels Museus) s'oferí una visita guiada a la nova exposició temporal dedicada a la topografia urbana de la Tàrrega medieval i de l'herència que n'ha perdurat fins al present. Es tracta d'un treball de recerca innovador i pioner, amb ús d'ortofotografies de gran resolució, que ha produït el Museu Comarcal de l'Urgell - Tàrrega. El nombrós públic participant també va tenir ocasió de fer un recorregut per alguns dels carrers del centre històric evocant curiositats i anècdotes de l'època medieval.

Finalment, a les 11 de la nit, les Sales Nobles van acollir la projecció del documental "Vents del Mustang" de Josep Maria Canyameras, que narra l'estada del director l'any 2002 a l’Alt Mustang amb els artistes Keiju Kawashima (Osaka), Jaume Amigó (Barcelona) i Lluís Sans (Barcelona). L'acció s'emmarcà dins del projecte Contemporary Art Game, impulsat per Toru Kondo per tal de realitzar obres artístiques als Himalaies, entre el Nepal i el Tíbet. Canyameras va rodar tot el viatge, donant peu a aquest documental seleccionat en diversos festivals internacionals.

  • Compartir a