Cultura, Participació i Pobles

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació i Pobles / Notícies / Tàrrega dedicarà l’edició 2020 del festival de creació contemporània Embarrat a analitzar els efectes del “poder”

Tàrrega dedicarà l’edició 2020 del festival de creació contemporània Embarrat a analitzar els efectes del “poder”

Publicat el 28-01-2020
Ja és obert fins al 29 de febrer el termini de recepció de propostes per participar a l’exposició central “La Gran Màquina VII”, que tindrà lloc els dies 29 i 30 de maig · El certamen d’art radical i avantguardista repetirà escenari al Museu Trepat
Tàrrega dedicarà l’edició 2020 del festival de creació contemporània Embarrat a analitzar els efectes del “poder”

Un dels treballs exposats l'any 2019 al festival Embarrat de Tàrrega · Foto: Chiara Fabro

Tàrrega celebrarà els dies 29 i 30 de maig la setena edició del festival de creació contemporània Embarrat, certamen que difon l'art més avançat i radical. L'exposició col·lectiva “La Gran Màquina VII”, activitat central del festival, focalitzarà enguany els seus objectius a analitzar i explorar el concepte de “poder”. En aquest sentit, es proposa als artistes participants que “indaguin i reflexionin sobre els camins polisèmics del poder i com influeixen, afecten i modifiquen els hàbits i el pensament individual i col·lectiu”. L’Embarrat 2020 ja ha obert la convocatòria internacional adreçada a creadors de qualsevol disciplina i nacionalitat. El termini de presentació de propostes finalitzarà el proper 29 de febrer. Les bases es poden consultar al web www.embarrat.org.

Embarrat 2020L'objectiu, una vegada més, és omplir d'art les naus del Museu Trepat de Tàrrega. Els artistes seleccionats optaran al Premi Embarrat – IEI, patrocinat per l'Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida. El comissari convidat de l'exposició “La Gran Màquina VII” serà Jordi Antas, membre de l'equip del Centre d'Art La Panera i de l'equip curatorial d'Orbital Resideny a Santander, que compartirà aquesta tasca amb Jesús Vilamajó, director de l'Embarrat.

La Gran Màquina, que al llarg de les seves sis edicions ha portat a Tàrrega més de 140 creadors emergents de tot el món, és una proposta del tot singular que barreja la radicalitat dels joves artistes amb el patrimoni industrial i arquitectònic del Cal Trepat, fàbrica de maquinària agrícola construïda l'any 1931 que, per la seva especificitat, és única a Europa. L’Embarrat és organitzat per la Regidoria de Cultura i el Museu Trepat de Tàrrega amb la col·laboració de Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Lleida i Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI).

  • Compartir a