Cultura, Participació i Pobles

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació i Pobles / Notícies / Balanç molt positiu de la Festa Major de Tàrrega, que certifica el seu caràcter obert, plural i referent

Balanç molt positiu de la Festa Major de Tàrrega, que certifica el seu caràcter obert, plural i referent

Publicat el 14-05-2019
Expressió ciutadana a través de la cultura popular i programació musical de qualitat, claus de l’èxit de la celebració
Balanç molt positiu de la Festa Major de Tàrrega, que certifica el seu caràcter obert, plural i referent

Seguici de les Santes Espines amb la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga; Ball de l'Eixida; i la cantant Pavvla al Museu de Tàrrega

Tàrrega tanca avui els cinc dies d’activitats de la Festa Major 2019, celebració que ha certificat el seu caràcter obert, plural i referent. L’àrea de Cultura fa un balanç molt positiu de la programació, formada per una cinquantena d’actes gratuïts que han registrat una elevada afluència de públic. La Festa Major i les seves manifestacions de cultura popular, amb participació activa del teixit associatiu, es consoliden com a vehicle d’expressió ciutadana. En paral·lel, la programació musical s’apuntala com un altre dels principals atractius gràcies a un cartell d’alta qualitat i artistes de capçalera. Doctor Prats, Sense Sal, The Sey Sisters, Mambo Jambo o Pavvla han atansat els seus nous treballs fins a la capital de l’Urgell. En aquest apartat han brillat també noms propis de la ciutat com The Targarians, Apastafunk!, Ariga Soul, Carlitos Miñarro o Perifèrics.

Programació musical amb veu de dona

Concert de Sey Sisters

Al mateix temps, la programació musical ha apostat per la paritat i ha donat veu a artistes femenines carismàtiques, com les ja esmentades The Sey Sisters, tres catalanes d'origen ghanès que fusionen ritmes ètnics, jazz i gospel; la cantant i actriu Pavvla, revelació femenina de l’indie-folk; la vocalista d’Ariga Soul, duet que recrea clàssics moderns del rhythm’n’blues embolcallats d’electrònica; o l’aclamada DJ Blanca Ros.

Unió de tradició i cultura

Arquets

Multitudinària i integradora són adjectius que s’escauen a la Festa Major de Tàrrega. “La unió de tradició i cultura és el signe identificador de la celebració”, apunta l’alcaldessa Rosa Maria Perelló. En aquest mateix sentit s’ha expressat la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, que dilluns presidí el Seguici Festiu de les Santes Espines. “La cultura popular és un fet que ajuda a la cohesió social”, assenyalà tot posant com a exemple la vitalitat associativa de Tàrrega. Així es posà de manifest dilluns durant els balls tradicionals encapçalats per l’Àliga, exponent solemne del bestiari, i l’Eixida, que obrí l’alcaldessa i membres del consistori. El repertori continuà amb els balls de l'Esbart Albada; La Fal·lera Gegantera; l’Agrupació Sardanista; i els Nans, Arquets, Cavallets, La Verreta i Lo Tossino de l’Associació Guixanet. Les coreografies comptaren amb música en directe a càrrec de la Cobla Tàrrega, Grallers Corral Nou i Grallers de la Barra.

Vermut amenitzat per l’Orquestra de Vent de l’Escola Municipal de Música

Vermut Festa Major

Avui dimarts han pres el relleu els actes en honor a la Mare de Déu de l’Alba, copatrona de Tàrrega junt amb les Santes Espines. Han destacat l’Ofici Solemne a l’Església Parroquial, que ha tingut com a convidat d’honor el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Lleida, Ramon Alturo; i el vermut popular amenitzat per l’Orquestra de Vent de l’Escola Municipal de Música de Tàrrega a la plaça de les Nacions sense Estat. Els joves instrumentistes han desgranat un repertori de versions de grans estrelles del pop com Stevie Wonder o Bruno Mars i tampoc han faltat adaptacions d’estàndards del jazz. L’Orquestra Banda Sonora ha posat el colofó a una Festa Major que també s’ha vist beneficiada pel bon temps.

  • Compartir a