Cultura, Participació i Pobles

De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació i Pobles / Notícies / La Festa Major de Tàrrega viu una lluïda jornada de cultura popular en honor a les Santes Espines

La Festa Major de Tàrrega viu una lluïda jornada de cultura popular en honor a les Santes Espines

Publicat el 13-05-2022
El Seguici Festiu i els balls tradicionals de l’Eixida omplen de color la plaça Major amb elevada assistència de públic · Un vermut popular, jocs familiars i el concert de l’Orquestra de Vent de l’Escola Municipal de Música amenitzen el migdia a la plaça de les Nacions sense Estat
La Festa Major de Tàrrega viu una lluïda jornada de cultura popular en honor a les Santes Espines

Els balls de l'Àliga i l'Eixida han obert les exhibicions d'avui divendres en honor a les Santes Espines

>> Podeu consultar la programació completa a: www.culturatarrega/festamajor <

L’ampli ventall de cultura popular esdevé, un any més, un dels protagonistes indiscutibles de la Festa Major de Tàrrega. Avui divendres, jornada en què la capital de l’Urgell ha honorat les Santes Espines, s’ha celebrat l’Eixida, trobada que aglutina els balls tradicionals de la ciutat. Després de dos anys de pandèmia, l’acte s’ha recuperat en el seu format habitual a la plaça Major, escenari on s’ha congregat un nombrós públic. L’exhibició ha anat encapçalada per l’Àliga, element solemne del bestiari, i la dansa de l’Eixida, que per primera vegada ha obert l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i l’actual consistori.

Les actuacions s’han completat de la mà de l’Esbart Albada, la Fal·lera Gegantera, Nans, Arquets, Cavallets, La Verreta, Lo Tossino, Bastons i les Gitanes de La Soll, les quals han expressat una fèrria defensa de l’ús del català. La música en directe ha anat a càrrec de la Cobla Tàrrega i Grallers de la Barra. Tot plegat ha anat precedit per la Processó de les Santes Espines i el Seguici Festiu, que ha viscut el seu moment emblemàtic quan s’han submergit les relíquies en aigua per invocar la pluja al peu de la creu gòtica de la plaça Major. Ha presidit el seguici el bisbe de Solsona, Francesc Conesa.

Abans, al migdia, també s’ha respirat un ambient familiar a la plaça de les Nacions sense Estat amb jocs infantils de fusta, un vermut popular i el concert de l’Orquestra de Vent de l’Escola Municipal de Música, que ha amenitzat la trobada amb peces de jazz, swing i soul. A la tarda, torn per l’Orquestra Banda Sonora i l’espectacle d’il·lusionisme de les Magic Girls, que també han captivat el públic. A la nit es clourà la segona jornada de Festa major amb els concerts de la rapera valenciana Tesa, el grup urgellenc Bredda i sessions de DJ.

  • Compartir a