Cultura, Participació i Pobles

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació i Pobles / Notícies / FiraTàrrega es fa forta a l'espai públic

FiraTàrrega es fa forta a l'espai públic

Publicat el 09-09-2018
El certamen ha acollit 50 companyies nacionals i internacionals i més de 1.000 professionals acreditats de 588 organitzacions procedents dels 5 continents · Elevada participació del públic i un 96% d'ocupació en els espectacles de pagament · L'alcaldessa Rosa Maria Perelló posa de relleu que "Tàrrega és un referent a l’hora d’entendre la creativitat i la cultura"
FiraTàrrega es fa forta a l'espai públic

Roda de premsa final de valoració avui amb l'alcaldessa Rosa Maria Perelló; el director exsecutiu, Oriol Martí; i el director artístic de FiraTàrrega, Jordi Duran

Avui tanca FiraTàrrega 2018. Durant quatre dies, del dijous 6 al diumenge 9 de setembre, la ciutat ha esdevingut la capital de les arts escèniques amb una gran participació de públic, així com del sector professional. La Fira ha donat el tret de sortida de la programació de la temporada teatral al nostre país. El conjunt de la programació  ha ofert un cartell ric en formats, gèneres i estils: per a tot tipus de públics i edats, on s'han pogut veure 50 espectacles nacionals i internacionals, 12 dels quals han comptat amb el suport a la creació de FiraTàrrega. Durant els quatre dies hi ha hagut un total de 227 sessions, ubicades en 22 espais d’exhibició.

Enguany FiraTàrrega ha registrat un total de 1.013 professionals de 588 entitats, superant així la barrera del miler d'acreditats. D'aquests, 616 són catalans, 173 de la resta de l'Estat i 224 internacionals. La Llotja ha acollit un total de 59 expositors i 54 activitats, reunions i presentacions professionals.

Aquest 2018 FiraTàrrega ha posat el focus en la relectura de l’espai públic per actualitzar-ne la mirada, entendre i celebrar el carrer. Durant aquests quatre dies s'han pogut veure obres com la trilogia de la companyia Adhok, que ha estrenat a FiraTàrrega tres espectacles que reflexionen sobre la joventut i la vellesa; també destaquen els polonesos Teatr KTO que han estrenat als carrers de Tàrrega "Peregrinus" així com dos muntatges de la reconeguda companyia anglesa Chameleon.

La programació és una aposta per la novetat, la riquesa d’estils i categories escèniques i, sobretot, per la voluntat d’innovar en les arts de carrer.

El tret de sortida oficial fou, com és costum, l'acte inaugural a La Llotja, el mercat d'espectacles del certamen. Laura Borràs, consellera de Cultura, encapçalà l'acte i elogià FiraTàrrega per centrar l'eix temàtic d'enguany en l'ús de l'espai públic. També recordà el pensament de Manuel de Pedrolo i traslladà el suport del president Carles Puigdemont des de Brussel·les

Inauguració FiraTàrrega2018Per la seva part, l'alcaldessa Rosa Maria Perelló afirmà que "Tàrrega és un referent a l’hora d’entendre la creativitat i la cultura". "El nostre municipi té el privilegi d’organitzar i acollir la gran festa de les arts de carrer del nostre país. Arts de carrer que ens connecten amb l’essència de la democràcia, amb la participació de la comunitat", manifestà. I no faltaren paraules d'agraïment vers Jordi Duran, que en el decurs dels darrers 8 anys ha exercit amb èxit la direcció artística del certamen. A l'acte també assistiren Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida, i Fernando Cerón, subdirector general de teatre del Ministerio de Cultura, Educación y Deporte.

Compagnie LucamorosPosteriorment se celebrà al Parc de Sant Eloi l'espectacle inaugural d'aquesta 38a edició de FiraTàrrega a càrrec dels francesos Compagnie Lucamoros. Titulat "La Tortue de Gauguin", es tracta d'un muntatge de carrer interdisciplinari que combina la pintura en directe, el teatre d'ombres i la música escènica. La peça encisà el públic per la seva poètica dramatúrgia visual en una estructura vertical de 9 metres, amb sis pintors, una 

www.firatarrega.com

FiraTàrrega 2018

  • Compartir a