Cultura, Participació i Pobles

De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació i Pobles / Notícies / Cap de setmana d’activitats culturals al Museu Trepat de Tàrrega per promoure el seu patrimoni industrial

Cap de setmana d’activitats culturals al Museu Trepat de Tàrrega per promoure el seu patrimoni industrial

Publicat el 03-10-2022
El McTrepat rememora el vincle de l’antiga factoria amb els Estats Units oferint activitats de música, poesia i art per a tots els públics · The Swing Moment, Brand New Band, Ondara Gospel i Blinpoint, protagonistes de l'apartat musical a la Nau 18 del complex museístic
Cap de setmana d’activitats culturals al Museu Trepat de Tàrrega per promoure el seu patrimoni industrial

La Nau 18 del Museu Trepat s'ha omplert aquest cap de setmana de swing i rock dur

El patrimoni industrial que custodia el Museu Trepat de Tàrrega ha conviscut durant aquest passat cap de setmana amb la música, la poesia i l’art. Ha estat en el marc de la sisena edició del McTrepat, esdeveniment que rememora els vincles de l’antiga factoria targarina de maquinària agrícola amb els Estats Units (la dalladora que s’hi fabricava es va inspirar en el model McCormick original de Chicago). Per això, bona part de les activitats programades duen accent nord-americà.

És el cas de les dues cites musicals que ahir diumenge van omplir de bones vibracions la nau 18: The Swing Moment van fer ballar el públic amb el seus ritmes de jazz mentre que els barcelonins Brand New Band van interpretar clàssics del pop i el rock de l’altre costat de l’Atlàntic. L’apartat musical també va incloure dissabte el cant espiritual negre de la coral Ondara Gospel i el heavy metal del grup Blinpoint, ambdues formacions de les terres de Lleida.

En paral·lel, el McTrepat ha reservat espai per a la poesia nord-americana que va recitar l’escriptora targarina Montserrat Aloy. D’altra banda, els tallers familiars d’arts plàstiques s’han centrat enguany en les figures de Jasper Johns, promotor del neodadaisme, i Gerald Murphy, un dels precursors del pop-art. Quant a audiovisuals, entre altres treballs, s’ha projectat el vídeo commemoratiu del 10è aniversari de la inauguració del Museu Trepat.

D’altra banda, l’apartat de xerrades es va obrir dissabte amb The Reverend Hotfood Jackson, que va parlar sobre la diversitat d’estils musicals autòctons dels Estats Units. Fou l’acte inaugural de dissabte, al qual van assistir la regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, i el director del Museu Trepat, Jaume Espinagosa.

Organitzat per la Regidoria de Patrimoni i Turisme, el McTrepat vol dinamitzar el complex museístic i acostar-lo a la societat establint alhora un diàleg amb diverses disciplines artístiques. Es tracta d’un model de gestió cultural que el Museu Trepat també desenvolupa amb èxit mitjançant el festival d’art contemporani Embarrat.

  • Compartir a