Cultura, Participació i Pobles

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació i Pobles / Notícies / La Regidoria de Cultura edita un llibre - caixa que evoca la influència de Tàrrega en l'obra de Pedrolo

La Regidoria de Cultura edita un llibre - caixa que evoca la influència de Tàrrega en l'obra de Pedrolo

Publicat el 28-12-2018
Acurat treball de recerca de Xavier García que detalla els paisatges de la ciutat que inspiraren alguns fragments de la novel·la "Mecanoscrit del Segon Origen"
La Regidoria de Cultura edita un llibre - caixa que evoca la influència de Tàrrega en l'obra de Pedrolo

Un instant de la presentació de l'obra, acte celebrat a la Casa Consistorial · Foto: Ràdio Tàrrega

La Regidoria de Cultura de Tàrrega ha editat una singular obra sobre Manuel de Pedrolo amb motiu del centenari del naixement de l'escriptor de L'Aranyó. Embolcallada en un format inèdit de caixa-llibre, la publicació ret homenatge al vincle entre Tàrrega i l’autor del “Mecanoscrit del Segon Origen” a través d’un amè treball de recerca realitzat per l’estudiós Xavier García. Dins la caixa s'hi troba una selecció de textos i imatges on es detallen els paisatges de Tàrrega que serviren d'inspiració a Pedrolo per ambientar alguns fragments de la seva novel·la més famosa.

La novetat editorial du per títol "TÀRREGA, CIUTAT DEL MECANOSCRIT – PEDROLO PAS A PAS, MOT A MOT" i es completa amb un poema d’Enric Casasses i uns mots encreuats de Màrius Serra inspirats en l’univers pedrolià i creats per a l’ocasió

La novetat editorial du per títol "TÀRREGA, CIUTAT DEL MECANOSCRIT – PEDROLO PAS A PAS, MOT A MOT" i es completa amb un poema d’Enric Casasses i uns mots encreuats de Màrius Serra inspirats en l’univers pedrolià i creats expressament per a l’ocasió. Editat per la Regidoria de Cultura amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), el treball veu la llum en el marc de l’Any Pedrolo. La presentació se celebrà el passat 18 de desembre a la Casa Consistorial amb la participació de Xavier García; el regidor de Cultura, Raül Palacios; i l'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló. La primera edil destacà la significativa tasca d'investigació de García al voltant de la figura de Pedrolo, a la qual ha dedicat molts anys de la seva vida.

Durant els darrers mesos, Tàrrega ha evocat amb diversos actes la memòria de l'escriptor Manuel de Pedrolo. Així, destacà una exposició a la Sala Marsà en què el públic s’endinsà en l’obra de Pedrolo parant atenció en la seva coneguda novel·la de ciència ficció publicada l’any 1974, "Mecanoscrit del Segon Origen".

Pedrolo, pas a pas

La capital de l’Urgell posa així en valor el conjunt de l’obra pedroliana. Nascut a L’Aranyó, Manuel de Pedrolo (1918 – 1990) residí a Tàrrega durant part de la seva vida. Considerat un dels autors més prolífics de les lletres catalanes, fou novel·lista, poeta, dramaturg i traductor. La seva intenció fou apropar la literatura catalana a tot tipus de lectors i va experimentar amb la novel·la negra, la ciència-ficció o el teatre de l’absurd. El 1979 va ser guardonat amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes.

  • Compartir a