Cultura, Participació i Pobles

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació i Pobles / Notícies / Tàrrega porta aquest dimecres 24 de març al Teatre Ateneu el monòleg "Infanticida" de Caterina Albert amb música composta per Clara Peya

Tàrrega porta aquest dimecres 24 de març al Teatre Ateneu el monòleg "Infanticida" de Caterina Albert amb música composta per Clara Peya

Publicat el 19-03-2021
Òpera electrònica protagonitzada per l’actriu Neus Pàmies i el músic Gerard Marsal · Nova cita del programa Dimecres Escena Jove que impulsa la Regidoria de Cultura

Arriba al Teatre Ateneu de Tàrrega la peça escènica Infanticida, una actualització del conegut monòleg de Caterina Albert, escriptora que adoptà el pseudònim de Víctor Català pel masclisme de la seva època. Adaptat aquí per Marc Rosich, el text té com a protagonista una dona abocada a una situació límit que la du a assassinar el seu propi fill. Més d’un segle després de la seva publicació, Infanticida continua commovent per la seva duresa, força i dramatisme. La cita és el dimecres 24 de març (20 h) dins el cicle Dimecres Escena Jove;-) impulsat per la Regidoria de Cultura i adreçat especialment al públic adolescent i jove. A la vegada, la programació vol ser una plataforma per autors inquiets amb ganes d’explorar noves vies d’expressió en la dramatúrgia.

Amb direcció de Marc Angelet, l’acció d’Infanticida se situa a la sala d’interrogatoris d’una comissaria just després d’uns tràgics esdeveniments. La reconstrucció dels fets es barreja amb el món interior de la protagonista, encarnada per l’actriu Neus Pàmies. Els seus pensaments onírics es plasmen mitjançant els sons electrònics de la compositora Clara Peya. Repeticions, distorsions i “loops” de veu configuren un disseny de so avantguardista que interpreta el músic Gerard Marsal. La singular textura sonora creada per Clara Peya ha propiciat que Infanticida sigui qualificada com una òpera electrònica. Preu: 5 euros.

El cicle continuarà el dimecres 14 d’abril (20h), quan la companyia Dara portarà a escena una visió demolidora sobre l’addicció a les pantalles i de com l’excés de comunicació, paradoxalment, ens pot acabar aïllant. Reflexions que aboquen en el seu muntatge iMe, comèdia profètica sobre què passaria si caiguessin tots els servidors. Igual de pertorbador resulta Suicide notes de Marc Caellas & David G. Torres, que parla sobre el suïcidi i el tabú que representa a partir de les notes reals de comiat que deixaren brillants escriptors, artistes i músics. El muntatge s’aturarà a Tàrrega el dimecres 28 d’abril (20 h) en qualitat d’obra finalista del Premi BBVA de Teatre, certamen que té a la ciutat un dels seus altaveus més fidels.

Venda anticipada d'entrades al web www.culturatarrega.cat i a la Botiga del Museu (Carrer Major, 11)
Taquilles del Teatre Ateneu des d'una hora abans de cada funció

Programa en PDF

TEATRE FAMILIAR

Roseland MusicalD'altra banda, continua a Tàrrega el cicle d’espectacles familiars, dins el qual també s’integra una de les propostes del Tàrrega Sona, el concert – espectacle per a nadons de Cia Pels Més Menuts, que torna al Teatre Ateneu adaptant fragments de coneguts musicals. L’agrupació dissenya un colorista univers de fantasia i màgia per als infants amb títols tan cèlebres com El Mag d’OzEl Rei LleóMar i cel o West Side Story. Serà el diumenge 28 de març (17 h i 18:30h).

L’agenda familiar es clourà el diumenge 2 de maig (18 h) amb el moviment de Roseland Musical. Els infants gaudiran de projeccions en 3D que divulgaran de forma amena una de les ciències més antigues de la humanitat: la geometria (aquest és també el títol del muntatge). Un cercle, un quadrat i un triangle són tres figures destacades d'aquesta fascinant creació que també integra dansa contemporània, acrobàcies i hip-hop.

  • Compartir a