Cultura, Participació i Pobles

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació i Pobles / Notícies / Gran èxit del concert del grup Manel dins el cicle Tàrrega Sona 2020

Gran èxit del concert del grup Manel dins el cicle Tàrrega Sona 2020

Publicat el 08-02-2020
Organitzada per la Regidoria de Cultura, la cita omple el Teatre Ateneu i referma el vincle de la banda amb la capital de l’Urgell, on debutà fa tretze anys
Gran èxit del concert del grup Manel dins el cicle Tàrrega Sona 2020

Un dels moments del concert que Manel oferí al Teatre Ateneu, sala que s'omplí de gom a gom

L’agrupació Manel ha refermat el seu vincle amb Tàrrega després d’oferir anit un aplaudit concert al Teatre Ateneu. La capital de l’Urgell fou precisament la ciutat on la banda va debutar en directe l’any 2007 (en el marc del Paupaterres) i on posteriorment, el 2011, va omplir la plaça de l’Hort del Barceloní en una altra memorable actuació. Aquesta vegada, el quartet ha tornat a Tàrrega per presentar les composicions del seu cinquè àlbum, Per la bona gent, en un escenari més íntim, el Teatre Ateneu, també plena de gom a gom. La banda obrí la vetllada recordant precisament aquell primer concert a Tàrrega, quan eren uns totals desconeguts i aplegaren només una desena d’espectadors. “Tornar a Tàrrega sempre ens fa especial il·lusió”, van dir.

Manel a Tàrrega

En una escenografia sòbria marcada pel joc de llums i ombres, Manel desgranà el darrer treball, caracteritzat per un ús accentuat de l’electrònica, però tampoc s’oblidà de grans èxits anteriors com Ai Dolors o La cançó del soldadet. El públic es rendí al grup de forma incondicional i en alguns moments no va reprimir les ganes d’aixecar-se de la butaca i ballar les cançons. Manel, convertits en artistes referents del panorama musical català, van posar de relleu la solidesa del seu directe i la vigència d’un repertori que guanya en creativitat amb cada nou disc.

Per la bona gent  ha estat escollit com a millor disc en català de la dècada per La Vanguardia i millor disc de l’any 2019 segons El Periódico i Enderrock. També ha aconseguit cinc nominacions als Premis Enderrock 2020. Publicat dins el propi segell del grup, batejat amb el nom de Ceràmiques Guzmán, Per la bona gent compta amb producció de Jake Aron, responsable també del so de l’anterior Jo competeixo. El concert de Manel ha suposat la segona cita del Tàrrega Sona 2020, cicle d’espectacles musicals programats per la Regidoria de Cultura. La propera convocatòria serà el divendres 13 de març (21h, Teatre Ateneu) amb un doble concert a càrrec d’El Petit de Cal Eril i Ferran Palau, exponents del pop-rock català d’avantguarda.

Programa en format PDF

Més espectacles del Tàrrega Sona 2020

El Petit de Cal ErilDIVENDRES 13 DE MARÇ: EL PETIT DE CAL ERIL i FERRAN PALAU (pop metafísic) Doble concert amb les veus d'El Petit de Cal Eril i Ferran Palau endinsant-nos en el seus polièdrics universos de pop metafísic. Joan Pons (El Petit de Cal Eril) torna amb el disc Energia fosca, que ja vam poder gaudir al darrer Embarrat i on alterna moments de màxima luminància amb atmosferes inquietants. D’altra banda, Ferran Palau, membre del grup Anímic, desgranarà les cançons de Kevin, el seu quart disc com a solista. Es tracta d’un treball més pausat i amarat de soul melòdic. El Petit de Cal Eril hi toca la bateria, refermant la singular aliança de dos creadors inclassificables. La cita, el divendres 13 de març (21h). Preu: 10 euros.

Orquestra Julià CarbonellDIUMENGE 22 DE MARÇ: ORQUESTRA SIMFÒNICA JULIÀ CARBONELL (clàssica) Danses del Segre és el títol del darrer espectacle de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell, que arribarà  a Tàrrega el diumenge 22 de març (19h). Els instruments de corda i percussió adquireixen un protagonisme rellevant en el repertori. Així, el percussionista Juan Francisco Ruiz actuarà com a solista, situat entre el mig i el fons de l’orquestra. Un singular format per a tambor i orquestra amb obres de X. Montsalvatge, R. Moreno i del propi J.F. Ruiz sota la direcció d’Alfons Reverté. Preu: 5 euros.

DIUMENGE 29 DE MARÇ: Cia. PELS MÉS MENUTS (música per a nadons) Arran de l’èxit assolit en darreres edicions del Tàrrega Sona, la Cia. Pels Més Menuts torna a la capital de l’Urgell el diumenge 29 de març en diferents passis. L’agrupació adaptarà fragments de coneguts musicals contemporanis dissenyant un colorista univers de fantasia i màgia per als infants. Hi seran representats títols tan cèlebres com El fantasma de l’òpera, El Mag d’Oz, El Rei Lleó, Mar i cel, West Side Story o Grease entre molts d’altres. Preu: 5 euros.

DIJOUS 14 DE MAIG: PAU RIBA i XAVIER MAYORA (cançó-rock d’autor) Pau Riba és un nom majúscul dins la història de la cançó en català. L’artista reviurà els temes del seu mític disc Dioptria mig segle després de la seva publicació. Serà el dijous 14 de maig (19h) en el marc de la Festa Major. Han passat 50 anys i Dioptria manté l’estatus de disc avançat al seu temps. La banda De Mortimers, companys de viatge de Pau Riba, secundaran el cantautor dalt l’escenari. I si es tracta de compartir cartell, qui millor que Xavier Mayora, una altra veu inconformista i revolucionària que durà el seu segon treball en solitari, Anartista. Mayora fou l’organitzador del festival alternatiu Figa Rock, que tingué Pau Riba com a inspiració. En la seva nova aventura, Mayora interpreta un cançoner profund, madur i arrelat a la terra. Preu: 5 euros.

  • Compartir a