Cultura, Participació i Pobles

De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació i Pobles / Notícies / Èxit del concert de Pau Riba avui diumenge al Teatre Ateneu celebrant els 50 anys de la publicació del seu mític disc ‘Dioptria’

Èxit del concert de Pau Riba avui diumenge al Teatre Ateneu celebrant els 50 anys de la publicació del seu mític disc ‘Dioptria’

Publicat el 28-02-2021
La Regidoria de Cultura ha reprès així la programació del cicle Tàrrega Sona 2021 · La sala s'ha reobert aquest cap de setmana, juntament amb una actuació del Grup de Teatre BAT, després del tancament decretat per les restriccions sanitàries
Èxit del concert de Pau Riba avui diumenge al Teatre Ateneu celebrant els 50 anys de la publicació del seu mític disc ‘Dioptria’

Actuació de Pau Riba & De Mortimers avui diumenge a Tàrrega · Foto: Eva Balcells

El veterà cantautor Pau Riba, considerat un dels gegants i referents del rock català, ha actuat avui diumenge a Tàrrega en el marc de la gira de commemoració dels 50 anys del seu disc 'Dioptria'. L'artista ha tornat així a la capital de l'Urgell després dels seus recordats concerts a l'enyorat FigaRock que se celebrava a la Figuerosa. En aquest 2021, la presència de Pau Riba a l'escenari del Teatre Ateneu ha format part de la programació del cicle Tàrrega Sona 2021 organitzat per la Regidoria de Cultura. ‘Dioptria’ fou, efectivament un treball avançat al seu temps, que transformà el panorama sonor de la música del país i que, mig segle després, és considerat com el millor disc de la història del pop-rock catalàL’incombustible Pau Riba ha recuperat aquesta vegada el repertori acompanyat de la formació De Mortimers. La proposta ha obtingut un llarg aplaudiment del públic.

Pau Riba 28 febrer 2021

El concert de Pau Riba d'avui diumenge, juntament amb l'actuació del Grup de Teatre BAT d'ahir dissabte, ha suposat la reobertura del Teatre Ateneu aquest cap de setmana després que s’hagin aixecat les restriccions sanitàries especials decretades el passat 5 de febrer a la capital de l’Urgell, les quals obligaren a clausurar equipaments. Ja des de l’any passat, la sala s’ajusta als protocols de seguretat sanitària amb la reducció de l’aforament al 50%, circuits d’entrada i sortida, desinfecció de l’espai i ús obligat de mascareta i gel hidroalcohòlic. El cicle Tàrrega Sona 2021 ofereix fins a l’abril una programació d’espectacles musicals on conflueixen jazz, fado, soul, rock o clàssica,... Altres noms destacats de la programació són Maria Ribera, Cia. Pels Més Menuts, Renaldo & Clara, Txema Riera Quartet o Carolina Blàvia.

Maria RiberaMARIA RIBERA GIBAL (clàssica)
La música clàssica prendrà el relleu el diumenge 14 de març (19 h) de la mà de Maria Ribera Gibal, guitarrista que presentarà un concert pedagògic en homenatge al mestre lleidatà Emili Pujol. L’any 2018 ja publicà un disc de tribut a l’eminent músic i també a ell dedicà la seva tesi doctoral, guardonada amb el premi Sant Jordi 2019 de l’IEC. Nascuda a Guissona, Maria Ribera presenta amb només 30 anys un extens currículum: actuacions arreu del món, treball en arxius i exposicions, i col·laboracions en publicacions. Preu: 5 euros.

Cia. PELS MÉS MENUTS (música per a nadons)
Arran de l’èxit assolit en darreres edicions del Tàrrega Sona, la Cia. Pels Més Menuts torna a la capital de l’Urgell el diumenge 28 de març en dos passis (17 h i 18:30 h). L’agrupació adaptarà fragments de coneguts musicals dissenyant un colorista univers de fantasia i màgia per als infants. Hi seran representats títols tan cèlebres com “El Mag d’Oz”, “El Rei Lleó”, “Mar i cel” o “West Side Story” entre altres. Preu: 5 euros.

Renaldo & ClaraRENALDO & CLARA (pop)
Renaldo & Clara, el projecte liderat per Clara Viñals, torna amb “L’amor fa calor”, un pas endavant en l’evolució del grup lleidatà. El dissabte 10 d’abril (20 h) desplegaran a Tàrrega noves cançons plenes de lletres que oscil·len entre l’honestedat desarmant i la ironia més punyent. Amb una dècada de fèrtil trajectòria a les espatlles, Renaldo & Clara eixamplen la seva paleta sonora fugint de prejudicis i encasellaments. Preu: 10 euros.

TXEMA RIERA QUARTET (jazz) i CAROLINA BLÀVIA (fados)
El jazz i els fados protagonitzaran la cita del Tàrrega Sona del dissabte 17 d’abril (20 h). D’una banda, el teclista Txema Riera estrenarà el seu disc “Allegoria” secundat pels seus col·laboradors habituals: Dani Pérez a la guitarra i el targarí Roger Gutiérrez a la bateria. També s’ha convidat el saxofonista Santi de la Rubia. El resultat és un jazz modern i permeable a multitud d’influències sonores. La proposta s’arrodonirà amb l’essència dels fados portuguesos que transmet la lleidatana Carolina Blàvia, antiga vocalista del grup EnFado. Ara presenta un espectable d’homenatge a la cantant Amália Rodrigues commemorant el centenari del seu naixement. Preu: 10 euros.

  • Compartir a