Cultura, Participació i Pobles

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació i Pobles / Notícies / La 31 edició del Concurs de Grups de Teatre Ciutat de Tàrrega, del 9 de març al 13 d’abril, aposta pel gènere de la comèdia

La 31 edició del Concurs de Grups de Teatre Ciutat de Tàrrega, del 9 de març al 13 d’abril, aposta pel gènere de la comèdia

Publicat el 03-03-2019
El certamen oferirà sis propostes escèniques de les comarques de Lleida i Barcelona · Organitzat per BAT amb suport de la Regidoria de Cultura, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida - IEI
La 31 edició del Concurs de Grups de Teatre Ciutat de Tàrrega, del 9 de març al 13 d’abril, aposta pel gènere de la comèdia

Presentació del 31è Concurs de Grups de Teatre Ciutat de Tàrrega

La 31a edició del Concurs de Grups de Teatre Ciutat de Tàrrega portarà sis muntatges escènics en competició tots els dissabtes del 9 de març al 13 d’abril. El certamen, organitzat pel Grup de Teatre BAT de la capital de l’Urgell, aposta enguany de forma exclusiva pel gènere de la comèdia. “Volem que els espectadors gaudeixin de nits plenes de bon humor”, ha argumentat el president de BAT, Joan Ribó. D’altra banda, el concurs targarí ha eliminat la paraula “amateurs” del nom “ja que les agrupacions participants assoleixen una qualitat escènica equiparable al teatre professional”, ha indicat Ribó. Una altra de les novetats és l’estrena d’un nou disseny de cartelleria “més dinàmic i modern”.

El concurs elimina la paraula “amateurs” del nom ja que les agrupacions participants assoleixen una qualitat escènica equiparable al teatre professional

De la quarantena de propostes rebudes, els programadors n’han seleccionat quatre procedents de les comarques barcelonines (Impuls Teatre de Molins de Rei, Companyia 8 de Terrassa, Pierrot Teatre de Centelles i Casal Corpus Grup de Teatre de Barcelona); i dues de terres lleidatanes (Baobap Teatre d’Alcarràs i Teatre del Talión de Lleida). Les funcions tindran lloc al Teatre Ateneu i s’avança l’hora de les funcions a 2/4 de 10 de la nit.

El pressupost ascendeix a 10.000 euros i es confia a mantenir les bones xifres de públic de l’anterior edició, que congregà 1.500 espectadors. La gala de cloenda tindrà lloc el dissabte 25 de maig a La Granja. El palmarès distingirà les millors interpretacions principals i secundàries en les categories masculina i femenina; escenografia; direcció i grup. L’agrupació guanyadora tindrà la possibilitat d’actuar a la 38a edició de FiraTàrrega el proper mes de setembre. Establiments de restauració de Tàrrega oferiran vals de descompte 2x1 a l’hora d’adquirir localitats. Foment Tàrrega col·labora per primera vegada amb aquesta proposta cultural lliurant també vals de descompte.

BAT CRIM QUALIFICATEl 31è Concurs de Grups de Teatre Ciutat de Tàrrega compta amb el suport de la Regidoria de Cultura; el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; i la Diputació de Lleida a través de l’lnstitut d’Estudis llerdencs. Han presentat el concurs en roda de premsa Rosa Maria Perelló, alcaldessa de Tàrrega i presidenta de la Diputació de Lleida; Raül Palacios, regidor de Cultura; Joan Ribó, president de BAT; i Maria Nadal i Carles Domingo, portaveus del certamen. Rosa Maria Perelló ha felicitat el Grup de Teatre BAT per superar amb èxit les tres dècades de trajectòria acostant fins a Tàrrega la creativitat escènica que es produeix arreu de Catalunya.

Nit de ràdioDissabte 9 de març · NIT DE RÀDIO 2.0 de Cristina Clemente (comèdia) · IMPULS TEATRE (Molins de Rei) En un estudi radiofònic es realitza el programa “Ho busco però no ho trobo”. Els oients truquen demanant consells i informacions. Però avui una trucada trastocarà el programa i destaparà secrets ocults entre els conductors de l’espai.

Dissabte 16 de març · M’AGRADES A LES FOSQUES de Rosa Ponsarnau (comèdia) · COMPANYIA 8 (Terrassa) Tres generacions de dones viuen a la mateixa casa sense sospitar que tenen moltes més coses en comú de les que mai no havien imaginat. Una proposta fresca i dinàmica que Companyia 8 defineix com una barreja entre l’alta comèdia de Hollywood dels anys 40 i la tradició literària de la comèdia anglesa i francesa.

Dissabte 23 de març · LA TAVERNA DELS CÒMICS de creació pròpia (comèdia) · TEATRE DEL TALIÓN (Lleida) El Teatre del Talión de Lleida torna a Tàrrega protagonitzant un conjunt de set farses ambientades en una taverna decadent. Una companyia de còmics de tercera es veu abocada a trobar refugi en aquest establiment. L’arribada dels actors transformarà la vida del local i dels seus clients gràcies a la màgia del teatre.

Dissabte 30 de març · VEÏNES de Carles Gòdia (comèdia) · BAOBAP TEATRE (Alcarràs) Ambientada en un poble on passen tot tipus d’embolics, aquesta enginyosa comèdia presenta un grup de veïnes que s’encarreguen d’espatllar encara més l’ambient escampant rumors i suposicions. Entre altres xafarderies comenten que el Sisco ha marxat de casa amb una altra dona, una brasilera que treballa en un pub.

Dissabte 6 d’abril · CINC NOIES I UN SÍ de creació pròpia (comèdia) · CASAL CORPUS GRUP DE TEATRE (Barcelona) Una habitació, un casament i un vestit. Tres ingredients que compartiran cinc dames d’honor d’una boda i que juntes donaran lloc a una explosió d'amistat i rialles. Cinc dones, cinc personalitats, cinc amigues, cinc històries que protagonitzen una comèdia fresca i desenfrenada.

Dissabte 13 d’abril · ELS RÚSTEGUES de Carlo Goldoni (comèdia) · PIERROT TEATRE (Centelles) Els rústegues són quatre mercaders de Venècia que representen la vella tradició conservadora i puritana de les classes mitjanes, enfrontats a la “nova frivolitat” veneciana.

Aportació per funció: 7 euros · Abonament a les 6 representacions: 30 euros · Carnet Jove: 3 euros · Reserva d'abonaments: Cristalleria Mateu (C/ Carme, 17 · Tel. 973 310 184) · També a les taquilles del teatre Ateneu des d'una hora abans de la representació

  • Compartir a