Cultura, Participació i Pobles

cultura@tarrega.cat
De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 310 731
Plaça de Sant Antoni, 1 · (Regidoria de Cultura) 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / Cultura, Participació i Pobles / Notícies / Tàrrega apropa un original muntatge escenogràfic de Xavier Bobés que evoca la memòria col·lectiva a través d’objectes del passat

Tàrrega apropa un original muntatge escenogràfic de Xavier Bobés que evoca la memòria col·lectiva a través d’objectes del passat

Publicat el 03-12-2019
La Temporada de Teatre oferirà 30 passis de l'espectacle de petit format 'Cosas que se olvidan fácilmente' del 4 al 15 de desembre al Museu Tàrrega Urgell · Només 5 espectadors assistiran a cada representació, potenciant la proximitat entre l’obra i el públic

La 25a edició de la Temporada de Teatre de Tàrrega acosta al públic un dels exponents més genuïns de l’anomenat “teatre dels objectes”. Xavier Bobés és l’autor d’una singular escenificació titulada Cosas que se olvidan fácilmente, la qual es podrà veure al Museu Tàrrega Urgell en diferents representacions durant deu dies: del 4 al 8 i de l’11 al 15 de desembre. És una experiència única ja que cada passi només admet cinc espectadors, potenciant la proximitat entre l'obra i el públic. El muntatge convida a passejar per un delicat univers d'objectes vells retrobats, una simfonia sensorial que apel·la a la memòria familiar. Són objectes d’una vida quotidiana que ja ha desaparegut amb el pas del temps i que deixa un pòsit de malenconia. Cosas que se olvidan fácilmente configura així un ric imaginari visual i sonor.

Xavier Bobés parla dels orígens de l’obra amb aquests termes: “Em vaig adonar que començava a tenir problemes de memòria. Vaig comprovar que la meva mare també patia buits importants. Així va sorgir aquesta petita història de la segona meitat del segle XX narrada a través d’una posada en escena que transforma els records”. La seva proposta avantguardista ha obtingut reconeixements com un Premi Butaca, el Premi de la Crítica de Barcelona en la categoria de noves tendències i el Premi al Millor Espectacle al Befestival de Birmingam 2016. Entrada: 25 euros · Consulteu descomptes · Venda d’entrades a www.culturatarrega.cat/teatreateneu · La Botiga del Museu (C/Major, 11) · 973 312 960 · cultura@tarrega.cat

Funcions del 4 al 8 i de l’11 al 15 de desembre
· Dies laborables: Passis a les 4 de la tarda, a 2/4 de 7 de la tarda i a les 9 del vespre
· Dies festius: Passis a les 12 del migdia, a les 5 de la tarda i a 2/4 de 8 del vespre 
Espai de les representacions: Museu Tàrrega Urgell (carrer Major, 11)

Consulteu aquí el programa complet de la Temporada de Teatre

Banner 25a Temporada Teatre

La 25a Temporada de Teatre aixecà el teló el passat 5 d'octubre amb 111 persones abonades, xifra que suposa un augment del 20,6% en relació a l'any 2018. Les properes cites del cicle d'arts escèniques són:

El reconegut director teatral Oriol Broggi i el dramaturg Toni Gomila són dos altres noms destacats de la temporada. Ambdós uneixen forces a ROSTOLL CREMAT de Produccions de Ferro, una al·legoria sobre l'ambició i la cobdícia humana reflectida a la Mallorca contemporània. Una delicada posada en escena al servei d’un text de denúncia, ironia i humor que reflexiona sobre els valors de la societat actual. La cita: el dissabte 18 de gener.

La producció escènica dels Països Catalans ha estat un altre dels signes identificadors del cicle escènic targarí gràcies a la Xarxa Alcover. El dissabte 1 de febrer, Els Pirates Teatre duran BARBES DE BALENA, biografia en clau musical de la doctora Dolors Aleu (1857 – 1913), la primera dona llicenciada en Medicina a l’Estat espanyol. Una mirada vers una dona que superà els obstacles del masclisme a la societat i que serveix per denunciar la desigualtat de gènere que encara és present.

El colofó el posaran el dissabte 15 de febrer els veterans Dagoll Dagom i el seu darrer musical de gran format, MAREMAR, basat en Pèricles, el príncep de Tir, una de les obres menys conegudes de Shakespeare. La música és de Lluís Llach, autor sempre atent a les problemàtiques socials i que aposta aquí per una banda sonora lluminosa d’arrel mediterrània. En un camp de refugiats, una nena plora perquè ha perdut els pares. Trobarà consol en un personatge fantàstic que narra una història metafòrica sobre les pèrdues de la vida.

Tàrrega s’ha afegit una vegada més als programes Escena 25 de la Generalitat de Catalunya, el qual promou l’assistència de joves de 18 a 25 anys als espectacles culturals, i a l’Apropa Cultura, que facilita l’accés de persones en risc d’exclusió a les activitats culturals.

  • Compartir a